Dámské hodinky | 16.8.2014 | Jan Pešek

Sto let značky Glycine ocení i dámy

Letos je tomu neuvěřitelných sto let, co poměrně malá a pro mnohé nenápadná značka Glycine zapustila své kořeny ve světě horologie. Rodné město Bienne tak opouštěly pouze luxusní hodinky určené smetánce a místní honoraci, která si potrpěla na přesné a spolehlivé hodinky. Proto také už v roce 1931 imponovala svým prvním strojkem s automatickým nátahem! Do světa letectví se dostala až v roce 1953, kdy byla uvedena linie Airman, která dodnes zpříjemňuje lety aviatiků. Výjimkou není ani kolekce F 104, jejíž pouzdra z oceli běžně dosahují enormních 48 mm, přičemž 51 mm není výjimkou! A to, že byl předurčen původně mužům opravdu dnes nic neznamená. Módě leteckých hodinek se totiž podrobily i dámy, které si vyžádaly v rámci pilotních hodinek využití takových materiálů, jakými je perleť nebo dokonce diamanty. A proč také ne, móda přeci nemá hranice a ženská představivost už vůbec ne.
Stejně jako u pánských variant, tak i dámské exempláře, nabízejí průhled skrze safírové dýnko. Pod ním totiž žádá o pozornost uložený automatický strojek Sellita SW200, který je interně značen jako GL224, a nabízí kromě přesného zobrazení času také indikaci data. Dámy však ocení hlavně možnost vybrat si mezi černým, modrým či hnědým koženým řemínkem. A kde hodinky pořídit? S objednáním modelu pomůže rozhodně prodejna ChronoShop.

Související články
reklama
Nenechte si ujít další zajímavé články
Copyright © RF-Hobby.cz
Provozovatel: RF HOBBY, s. r. o., Bohdalecká 6/1420, 101 00 Praha 10, IČO: 26155672, tel.: 420 281 090 611, e-mail: sekretariat@rf-hobby.cz