Sociální sítě
Nahoru

Fire and Ice v podání Bene Mayra

V roce 1986 natočil Willy Bogner junior úspěšný sportovní film „Fire and Ice“, za který dokonce získal Bavorskou filmovou cenu. V roce 1989 značka Bogner vytvořila sportovní kolekci inspirovanou právě tímto filmem. Od té doby uplynulo 25 let a Bogner přichází s novou, originální linií Fire + Ice, vycházející ze současné reinterpretace kultovního filmu. Pro tvorbu této kolekce Bogner oslovil několik významných sportovců a umělců, kteří pro značku navrhli speciální model. Každý z nich si vybral svou oblíbenou scénu z filmu a ztvárnil ji novým způsobem. V nové kolekci Fire + Ice se tak odráží mix sportu, umění a kultury. Úspěšný lyžař a člen německého olympijského týmu Bene Mayr pro Bogner vytvořil triko s lyžařským motivem. „Fire and Ice“ pro něj byl inspirací a motivoval ho ke sportovní kariéře. Niki Pauls, známá Djka a stylistka celebrit navrhla barevnou uměleckou koláž. Triko s potiskem ohně na přední a motivem ledu na zadní straně znázorňuje nejsilnější momenty filmu. Christian Fletcher se stal inspirací pro celou generaci surfařů po celém světě. Pro svůj návrh použil motiv masky, která se ve filmu objevuje a částečně symbolizuje i jeho povahu. Původem z Brazilíe, známy fotograf Felipe Barbosa interpretuje svůj vztah k „Fire and Ice“ a vášeň pro sport fotografickým potiskem. Jeho triko se pyšní nevšední kombinací barev a technickou dokonalostí. Významný berlínský umělec Dirk Bonn vytvořil svůj návrh za pomocí 3D tisku. Kombinací motivů ohně a ledu tak vzniknul model vyjadřující jeho vlastní pojetí „Fire and Ice“ s nádechem hiphopové kultury. Vrcholová lyžařka a členka kanadského národního týmu Julia Murray navrhla triko, které má představovat legendární film jako novou výzvu pro vrcholový sport. Odráží funkčnost a smyl pro design a barvy. Freestylový lyžar Sven Kueenle považuje „Fire and Ice“ za svou osobní inspiraci k lyžařskému sportu. Pro svůj návrh si ale vybral breakdancovou scénu.

Více z rubriky Móda

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.