Sociální sítě
Nahoru

Nevyřčené tajemství Maurice Lacroix

V roce 2013 vzbudila značka Maurice Lacroix pozornost představením modelu Masterpiece Seconde Mystérieuse a odpověděla tak na otázky, které dosud nikdo nedokázal ani položit. Značka, která již přišla s otázkou: „Proč ne čtvercové kolo?“ vyřešila další revoluční otázku: „Musí mít čas pouze kruhovou formu?“. Masterpiece Mystery zobrazují čas v lineární podobě. Sekundová ručka volně plyne po jednolitém disku, jako by se nad ním vznášela s lehkostí baletky. Oba konce sekundové ručičky střídavě zobrazují čas na vertikální a horizontální ose. Zdá se, jako by mezi sekundovou ručičkou a strojkem pod ní nebylo žádné fyzické spojení. Část svého nitra Mystery vyzývavě odhalují prostřednictvím skeletových částí číselníku. Hodinová a minutová ručička jsou mimostředně umístěny na pozici č. 2. Největším kouzlem tohoto modelu nicméně zůstává jeho provokativní zobrazení sekund.

I když se toto zobrazení může jevit jako hříčka, pozorovatel by neměl pominout fakt, že Masterpiece Mystery představují po technické stránce mimořádný hodinářský počin. Automatický kalibr ML 215 s 50 hodinovou rezervou chodu je již 12. manufakturním strojkem Maurice Lacroix, který byl kompletně vyvinut, vyroben a sestaven odborníky značky. Se svými 244 komponenty prezentuje tradiční švýcarské hodinářské umění vysoké úrovně. Jeho dekorace s motivem Côtes de Genève jsou poctou schopnostem hodinářů z ateliéru Maurice Lacroix v Saignelégier.

Více z rubriky Hodinky

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.