Sociální sítě
Nahoru

Vysokorychlostní motocykl B-Rocket

Bruno Belamich, kreativní ředitel Bell & Ross, měl sen vyrobit vysokorychlostní motocykl, který by byl přizpůsoben závodům na vyhlášeném extrémním terénu Bonneville Salt Flats v Utahu. Legendární éra amerického letectva, kdy byla poprvé dosažena nadzvuková rychlost a vesmírná vzdálenost, byla zároveň i dobou, kdy byly překonány pozemní rychlosti. Bruno Belamich se proto rozhodl tuto éru více prozkoumat a zachytit ducha této doby. Vznikl tak motocykl B-Rocket. Ve spolupráci s inženýry ze společnosti Shaw Harley Davidson, Bell & Ross představil jedinečný stroj postavený na bázi Harley-Davidson, který evokuje extrémní sílu a eleganci prvních amerických tryskáčů, ale zároveň nápadně připomíná budoucnost. Unikátní motocykl B-Rocket byl inspirován kultovním světem prvních tryskových letadel, tajně navržených ve Spojených státech v roce 1960, a evokujících zásadní rozkvět letectví. B-Rocket je mimořádný koncept motocyklu s aerodynamickým tvarem připomínající vrcholové letecké modely. Bell & Ross k tomuto speciálnímu projektu přizval přední britské techniky, aby vytvořili vysokorychlostní motocykl, který bude brázdit slavné solné pláně Bonneville Salt Flats v Utahu. B-Rocket byl navržen tak, aby vzbuzoval smysl pro dobrodružství a překonávání rekordů. Aby byl výkon motocyklu stoprocentní a spolehlivý, vydal se v červnu loňského roku tým expertů, včetně profesionálního motocyklového závodníka Simona Pococka, na dobrodružnou cestu do Utahu, kde se sen stal skutečností. Motocykl musel podstoupit důkladné mechanické úpravy, aby jeho výkon splňoval nástrahy náročného terénu. Bonneville Salt Flats je legendární a naprosto jedinečné místo, které vyžaduje opravdovou dovednost a odvahu. Simon si však vedl skvěle a legendární terén s motocyklem B-Rocket pokořil. Značka Bell & Ross opět předvedla, že jejich cesta k tvorbě nových modelů je inovativní, unikátní a navíc dobrodružná. Co se týká rychlosti, výkonů, ale i fantazie, pro Bell & Ross neplatí žádné limity.

Více z rubriky Auta

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.