Sociální sítě
Nahoru

Zážitková gastronomie přilákala do Pece pod Sněžkou i odborníky

Gastronomické dny, kterými o uplynulém víkendu potěšil hosty, mezi kterými nechyběl také portál iLuxus, historicky již podeváté hotel Horizont v Peci pod Sněžkou, nabídly řadu nevšedních lahůdek, snoubených s kvalitními víny z Vinařství Na Soutoku a od společnosti Vinicola. Menu navrhl a také všechna jídla připravoval kreativní kuchařský tým pod vedením svého šéfkuchaře Jiřího Švestky. „Držím se tradiční české kuchyně̌, čtu recepty ve starých kuchařkách našich babiček, přidávám k tomu i vlastní fantazii,“ řekl. Ten, kdo se rozhodl ochutnat hned několik pokrmů a chtěl se též o nich něco dozvědět, zvolil účast na degustačním večeru. Na výběr byly večery dva, každý s originálním menu, které bylo vždy doplněné moravskými víny z Vinařství Na Soutoku a víny z Nového světa, která dováží společnost Vinicola. Pětichodové degustační menu průběžně spolu s šéfkuchařem Jiřím Švestkou komentoval Přemysl Průša, obchodní ředitel společnosti Vinicola s.r.o., která vlastní i Vinařství Na Soutoku.

Už samotné předkrmy příjemně zaútočily na chuťové pohárky hostů. Zájem byl veliký a nechyběly ani známé osobnosti. Do Pece dorazil i kritik gastronomie Milan Ballik či šéfkuchař restaurace U Zlaté studně v Praze Pavel Sapík se svým týmem.

Hotel Horizont Gastronomické dny organizuje každý rok. Jejich cílem je zachovat exkluzivnost a kouzlo zážitku, za kterým se zákazníci vracejí. „Gastronomické dny jsou vždy zpestřením začátku zimní sezony. Jsou určeny nejen pro hosty našeho hotelu, ale i pro naše sousedy z Pece pod Sněžkou a celého trutnovského regionu. V neposlední řadě je to také příležitost pro náš kulinářský tým, aby ukázal co dokáže,“ řekl Karel Rada, ředitel hotelu Horizont.

Více z rubriky Degustace

  • Jarní překvapení restaurace Triton: Steak od umělé inteligence

    Z krápníkové jeskyně do umělého mozku. Zažijte gastronomické dobrodružství, které překračuje hranice minulosti a vstupuje do zářivého světa budoucnosti. Restaurace Triton...

    Marek Zelený25.3.2024
  • Deer s novým kreativním menu

    Vyhlášená restaurace Deer v historickém centru Prahy představuje nové menu. Šéfkuchař Lubomír Dolejš opět nezklamal a menu pošoupl opět výše. Je...

    Marek Zelený18.3.2024
  • Vítězka Bocuse d’Or Léa Linster v Trezoru Špork

    V Trezoru Špork, který je součástí restaurace Červený Jelen, proběhlo v minulém týdnu další pokračování seriálu gastronomických událostí se světovou špičkou...

    Marek Zelený11.3.2024
  • Gastronomická show jara proběhne už 11. března

    V holešovické restauraci PRU58 se 11.3. od 18 hodin uskuteční gastronomická show jara. Collaboration akce spojí 3 kuchařské osobnosti, a to...

    Jan Pešek6.3.2024
  • Nebeské menu připraví Patrik Bečvář

    Zážitkově gastronomická atrakce Večeře v oblacích už patří k podzimní Praze stejně jako Karlův most či Pražský hrad. Oběd či večeře...

    Marek Zelený6.2.2024
  • Gregův speciální večer v Pru58

    V úterý 14. listopadu 2023 od 18:30 se uskuteční ojedinělá degustační večeře v podání australského šéfkuchaře Grega Haynese v PRU58. Speciální...

    Marek Zelený8.11.2023
  • Champagne Festival v hotelu The Mozart Prague

    Hotel The Mozart Prague se pyšní svou účastí na prestižním Champagne Festivalu Grand Jour de Champagne, který se bude konat od...

    Jan Pešek3.11.2023
  • Štěpánova degustace

    Nejrozkvetlejší restaurace PRU58 v pražských Holešovicích představila své nové večerní menu. Stojí za ním executive chef a majitel v jedné osobě...

    Jan Pešek30.10.2023
  • Speciality v restauraci Triton opět překračují hranice možného

    Nové podzimní menu zážitkové restaurace Triton, ukryté v kouzelné secesní jeskyni pod Václavským náměstím, opět překračuje hranice běžného a možného. Ambiciózní...

    Marek Zelený21.9.2023
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.