Sociální sítě
Nahoru

Xiaomi představuje novou vlajkovou loď

Společnost Xiaomi, jeden z největších výrobců mobilních telefonů, dnes na tiskové konferenci v Číně představila novou vlajkovou loď. Smartphone sází na dvě varianty, do prodeje půjde ve verzích Mi Note a Mi Note PRO. Výkonnější a vybavenější Xiaomi Mi Note PRO disponuje 5,7palcovým displejem s 2K rozlišením, osmijádrovým 64bitovým procesorem Snapdragon 810, grafickým procesorem Adreno 430, 4 GB RAM a 64 GB interní paměti. Displeje obou verzí neuvěřitelně tenkého telefonu (pouze 6,95 mm) jsou chráněny zaobleným tvrzeným sklem Gorilla Glass 3 s kovovým rámečkem. Ve verzi PRO pak Xiaomi nabízí nejjemnější displej na trhu smartphonů s 515 pixely na palec, přičemž rozlišení displeje je 2 560 x 1440 pixelů. Přestože byly mobilní telefony s 2K displejem již představeny, díky větší úhlopříčce nedosahují takové jemnosti jako Xiaomi Mi Note PRO.

Základní verze vlajkové lodi Mi Note je vybavena FullHD displejem o stejné úhlopříčce, o generaci starším procesorem Snapdragon 801 se čtyřmi jádry, grafickým procesorem Adreno 330 a 3 GB RAM. Mi Note se bude prodávat s interní pamětí 16 a 64 GB. Zadní fotoaparát značky Sony nabídne standardní rozlišení 13 mexapixelů, ohniskovou vzdálenost f/2.0 a optickou stabilizaci. Přední kamera zaujme snímačem s velkými 2mikronovými pixely. Telefon navíc disponuje Hi-Fi audio systémem podporujícím formáty APE, FLAC, DSD a WAV, slotem pro 2 SIM (1x micro SIM a 1x nano SIM), které je možné obě provozovat v síti 4G zároveň, a 3 080mAh baterií se systémem Quick Charge 2.0. Po designové stránce telefonu dominuje displej se zaoblenými okraji. Pod displejem jsou umístěna standardní dotyková tlačítka, nad ním pak výstup reproduktoru, indikační diody, senzory a přední kamera. Zadní kryt telefonu je tvořen zaobleným sklem Gorilla Glass 3, je v něm umístěna optika primárního fotoaparátu a diody blesku.

Více z rubriky Mobily

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.