Věděli jste, že čokoláda pochází z Mexika? Slovo čokoláda má původ v aztéckém výrazu xocolātl, jenž má stejný význam. Do Evropy čokoládu přivezli Španělé v 16.století a rychle se stala velmi oblíbeným nápojem. Mexičané si tedy tuto opojnou lahodnou chuť užívají nejdéle, nebojí se žádných kulinářských kombinací a čokoláda se stala populární i jako součást známé mexické omáčky mole. Tajemstvím není ani to, že čokoláda působí jako afrodiziakum, a proto si nedovedeme 14. února, tedy den Sv.Valentýna, představit právě bez čokolády. Vyzkoušejte speciální pokrmy v restauraci Agave s čokoládovou omáčkou mole. Ochutnejte v Agave čokoládové menu:
Česnekovo medové kuřecí stehýnko s bramborovými vlasy a čokoládovou omáčkou mole s květy z chrpy
Hovězí tournedos s omáčkou z červeného vína, chili a čokolády servírovaný se štouchaným bramborem s pečenými paprikami
Dezert Churros máčený v čokoládě
a další jídla dle denní nabídky
Čokoládové menu v Agave startuje na Valentýna
Sv. Valentýn v Mexiku je známý jako Den lásky a přátelství. Nejenom zamilovaným, ale i svým blízkým Mexičané dávají tento den najevo náklonnost. Holdují dobému jídlu a drinkům a dávají si růže. Hodně dbají také na květinovou a balónkovou výzdobu. Milované osoby také obdarovávají dárkem po americkém vzoru.