Sociální sítě
Nahoru

Krušovice představují unikátní novinku

Milovníci unikátních piv se mohou těšit na opravdovou lahůdku. Krušovičtí sládci pro ně na jaro připravili exkluzivní novinku – Kazbek ležák, vyznačující se výrazným a netradičním chmelovým aroma s kořenitě-citrusovým charakterem. Výjimečnost piva tkví v tom, že Krušovičtí sládci při chmelení použili jednu odrůdu chmele – Kazbek, který pochází z žatecké chmelové oblasti. Kazbek ležák se bude prodávat ve vybraných restauracích a hospodách od 13 února. Chmel Kazbek vyšlechtili odborníci z žateckého Chmelařského institutu v roce 2008. Vyznačuje se robustností, stabilitou a výjimečnou chutí i vůní. „Vydali jsme se cestou chmelení pouze jednou odrůdou chmele, což znalci poznají už při prvním napití. Při výrobě Kazbeku jsme použili poměrně neznámý, nicméně velmi kvalitní český chmel, který se pěstuje v blízkosti pivovaru Krušovice,“ přiblížil nový ležák manažer kvality HEINEKENu ČR Jiří Brňovják.

Krušovický tým pod vedením Michala Havrdy uvařil první várku Kazbek ležáku už v prosinci, a to klasickou výrobou na rmuty. Pivo pak kvasilo při nízké teplotě. Při dlouhém ležení v ležáckých tancích se ještě zastudena dochmelovalo, což mu umožnilo zachovat si více chmelového aroma. Výsledkem je tradiční ležák s výrazným chmelovým aroma s kořenitě-citrusovým charakterem. Kazbek ležák má obsah alkoholu 5,1 % objemových a extrakt původní mladiny 12,3 % hmotnostních. „Je to opravdu poctivá dvanáctka, která nabízí zajímavý chuťový zážitek. Dle mého názoru je tento ležák rovnocenným partnerem pro výrazně nachmelená piva typu IPA nebo ALE, která se začínají na českém pivním trhu objevovat,“ konstatoval dále Jiří Brňovják.

Kazbek ležák je určený pro opravdové znalce a milovníky piva, který budeme prodávat pouze čepovaný ze sudu. Skvěle se hodí k tradičním českým pokrmům a masopustním specialitám,“ konstatovala Lenka Kroupová, manažerka značky Krušovice. Kazbek ležák tak je pokračovatelem trendu, kterému se značka Krušovice dlouhodobě věnuje: snaží se svým zákazníkům ukázat, jak k různým druhům piv přiřadit to nejvhodnější jídlo. Zájemcům dokonce nabízí speciální kurzy, kde se o párování piva s jídlem dozvědí více.

Při výrobě Kazbek ležáku byla použita pouze jedna odrůda chmele, což je opravdu výjimečná věc. Běžně se totiž při výrobě piva kombinuje chmelový extrakt s chmelovými granulemi více odrůd. Do budoucna dále Krušovičtí počítají s tím, že ve spolupráci s odborníky z Chmelařského institutu uvaří další ležáky chmelené dalšími odrůdami místních chmelů, protože každá z nich pivu dává svůj osobitý a nenapodobitelný charakter. Kazbek ležák je tak průkopníkem.

Více z rubriky Bary

  • Schweppes Cocktail Week v Black Angel’s

    Dokonalé bublinky, zahraniční hvězdy, nejnovější trendy, stylové drinky, sofistikované chutě. Dospěli jste k té své? Blíží se Schweppes Cocktail Week. Od...

    Jan Pešek12.11.2019
  • V BeBop baru za silvestrovskou hvězdu

    Poslední den roku se musí pořádně oslavit. BeBop Bar v hotelu Alcron si připravil speciální silvestrovský program, během něhož se každý...

    Jan Pešek1.11.2019
  • Namíchejte si vlastní skotskou whisky

    Série zážitkových workshopů The Blend značky Chivas Regal, které umožňují nahlédnout do jedinečného světa umění míchání skotské whisky, se od podzimu...

    Marek Zelený30.10.2019
  • Bar and Books slaví 15 let existence

    Bar and Books oslavuje významné výročí svého působení v České republice, přesně před patnácti lety byl otevřen Bar and Books Týnská...

    Jan Pešek30.9.2019
  • Chivas Regal vzdává čest slavnému vítězství

    Před dvaceti lety se Manchester United, pod vedením Sira Alexe Fergusona, stal prvním anglickým týmem, který získal tzv. „Treble“, tedy trojité...

    Jan Pešek23.9.2019
  • Druhým nejvlivnějším barmanem na světě je Čech Alex Kratěna

    Prestižní britský magazín Drinks International nedávno zveřejnil výsledky ankety Bar World 100, který se zabývá těmi nejlepšími a nejvlivnějšími osobnostmi barové...

    Jan Witek6.8.2019
  • Přijďte si pro „refresh“

    Pražský Be Bop Bar skrývající se v prostorách hotelu Alcron u Václavského náměstí přichází v duchu blížícího se léta a parných...

    Jan Pešek10.6.2019
  • Českou vítězkou Chivas Masters 2019 se stala Barbora Švihlová

    Prestižní barmanská mixologická soutěž Chivas Masters, ve které se utkávají nejlepší barmani a barmanky z věhlasných podniků celého světa, zná lokálního...

    Jan Pešek4.6.2019
  • Be Bop Bar: Nová chuť dálek

    Be Bop Bar v hotelu Alcron přináší nové signature drinky a novinky mezi raritními lahvemi. Není to jen o novinkách, ale...

    Jan Pešek30.4.2019
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.
  • Villa Journal
    Villa journal je jediný časopis zaměřený na rezidenční bydlení a orientuje se na špičkové realizace, moderní architekturu a nadstandardní služby z této oblasti.