Sociální sítě
Nahoru

Pařížský maraton

Alespoň jednou v životě pokořit legendární okruh, který začíná na Champs Elysées a pokračuje přes Louvre, Bastilu, břeh řeky Seiny až k Eiffelovce, to je sen mnoha maratónců. Proto se každé jaro sjíždí z celého světa do Paříže tisíce běžců desítek národností. Letošní rok nebyl výjimkou: přes 50 000 běžců 140 národností na 42 195km dlouhém okruhu přijelo zabojovat s tratí, s ostatními, samo se sebou, s časem…. časomírou letošního závodu byl TAG Heuer – švýcarský výrobce sportovních chronografů a luxusních náramkových hodinek. Vášeň pro sport a závodění všeho druhu je s hodinářskou výrobou v TAG Heuer spojena odpradávna a výroba vysoce precizní sportovní časomíry je neoddělitelnou součástí její historie. Nepodlehni pod tlakem – to je motto i životní filozofie TAG Heuer, a to je i poselství všem sportovcům, kteří se vydají do boje s maratónskou tratí. Lidé z týmu časomíry TAG Heuer dorazili do Paříže už s předstihem a 9-11. dubna se zúčastnili akce pro milovníky běhu „Salon du Running trade fair“. V den startu Pařížského maratonu byli s heslem k vidění a sportovcům k dispozici po celé délce okruhu – od nejelegantnější avenue Champs Elysées až po avenue Foch. Na Place de Varsovie, mezi Eiffelovkou a place du Trocadéro.

Abyste doběhli, musíte využít všech svých mentálních zdrojů a sil. Do cíle Vás nepřivede nic jiného, než silná vůle„, vzkazuje všem sportovcům Jean-Claude Biver, CEO TAG Heuer a prezident hodinkové divize LVMH Group. Na stupních vítězů už bylo pro ty nejrychlejší připraveno – co jiného než – hodinky TAG Heuer. 39. ročník Schneider Electric Paris Marathon vyhrál a svůj osobní maratónský rekord tak překonal keňan Mark Korir časem 2:05:49. Předběhl svého keňského kolegu Mika Kigena o víc jak pět kilometrů. Nejrychlejší ženou na trati byla Etiopanka Meseret Mengistu s časem 2:23:24, která svůj osobní rekord překonala téměř 6 minut.

Více z rubriky Hodinky

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.