Sociální sítě
Nahoru

Latinská Amerika v gurmánském Bulgari hotelu v Miláně

Epicurea Food Festival pokračuje v milánském hotelu Bulgari s šéfkuchařem Virgilio Martinezem: Kulinářský zážitek na pomezí avantgardní a tradiční jihoamerické kuchyně. Po předešlém úspěchu večeří v podání světových mistrů na poli gastronomie přichází nový kulinářský zážitek v režii peruánského šéfkuchaře Virgilio Martineze, tvůrce nové éry Latinsko-americké kuchyně. Jeho styl je typický neobvyklými ingrediencemi a příchutěmi dávných dob jako je tráva, kořínky, houby, borůvky, různé typy solí a samozřejmě spousty masa a čerstvých ryb. Není divu, že se stal majitel několika restaurací šéfkuchařem číslo 1 v Latinské Americe. U příležitosti výjimečné akce Epicurea přivezl Virgilio svěžest peruánských ingrediencí přímo do restaurace milánského hotelu Bulgari. Virgilio představil své menu, na kterém spolupracoval šéfkuchař hotelové restaurace Roberto Di Pinto, který na počest váženého hosta připravil speciální pokrm inspirovaný koktejlem, kterým byl on sám uvítán v londýnské restauraci samotného peruánského šéfkuchaře. Tímto ale nezapomenutelná pouť světových chutí nekončí. Mezi dalšími umělci na poli gastronomie se objeví například Magnus Nilsson z restaurace 1000 km severně od Stockholmu. Do července pak milánský hotel Bulgari v rámci slavností Epicurea přivítá ještě vycházející hvězdy jako jsou René Redzepi a Luca Fantin.

Více z rubriky Gastro

  • Fantastické mušle

    Mušle svatého Jakuba jsou skvostným mořským plodem. Jejich chuť je báječná a nabízí tvůrčí prostor při jejich přípravě. Tohoto úkolu se...

    Marek Zelený9.8.2022
  • Tapas na grilu?

    The Bistro v pražské Londýnské ulici je jedním z nejvíce kosmopolitních míst v celé České republice. Nikdo nebyl tady doma víc...

    Marek Zelený8.8.2022
  • Ledové drinky pro horké dny

    Léto je v plném proudu a francouzské pekařství PAUL pro své zákazníky připravilo skvělé ochlazení. Ledové kávy a lahodné limonády osvěží...

    Marek Zelený2.8.2022
  • Benjamin: fine dining ve Vršovicích slaví 4 roky

    Za projektem pojmenovaným podle prvorozeného syna stojí otec, vynikající kuchař, gastrovizionář, a majitel restaurace Café Buddha a restaurace PRU 58 v...

    Jan Pešek28.7.2022
  • Nejlepší čeká a moravská vína roku 2022 vyhlášena

    Odborná porota složená ze špičkových sommelierů, vinařů a enologů vyhlásila minulý týden v Praze výsledky vinařské soutěže Král vín v celkem...

    Marek Zelený28.7.2022
  • Dokonalé Pad Thai v Café Budha

    Nejznámější a nejslavnější thajské nudle, které lze ochutnat po celém světě, i když pokaždé chutnají trochu jinak. To je na nich...

    Marek Zelený27.7.2022
  • Giny Malfy vystihují pravou chuť Itálie

    Většina Italů si užívá výhled na moře s ginem a tonikem s přidáním plátku čerstvě utrženého citronu. Super-prémiové giny Malfy jsou...

    Marek Zelený27.7.2022
  • Francouzské léto v lahvi

    Tradiční postupy, prvotřídní kvalita jalovcových bobulí a co nejpřirozenější výrobní proces. V tom tkví kouzlo vůbec prvního francouzského ginu, který se...

    Marek Zelený26.7.2022
  • Osmdesátky v kurzu

    Podnik v centru Prahy Cafe 80’s je ikonickým místem, kde se schází milovníci 80. let. Kdo rád vzpomíná na plísňáče, žvýkačky...

    Jan Pešek26.7.2022
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.