Sociální sítě
Nahoru

Ford Mondeo Vignale přinese luxusní zážitky

Nový Ford Mondeo Vignale, první model z nové luxusní řady Vignale, se vyznačuje vysokou úrovní dílenského zpracování, vynikající kultivovaností a exkluzivní výbavou. Každý vůz Ford Vignale je ručně dokončen a zkontrolován týmem zkušených specialistů. Ford Mondeo Vignale se pyšní důsledným odhlučněním. Jako první evropský model značky Ford přichází s technologií aktivního potlačování hluku Active Noise Cancellation. K vyšší kultivovanosti přispívá rovněž přídavná akustická izolace a zadní náprava „Integral Link“. Vůz lze objednat jako čtyřdveřový sedan nebo jako pětidveřové kombi. Na přání je k dispozici systém detekce chodců, inteligentní pohon všech kol nebo motorizace 2.0 TDCi Bi-Turbo, ale také hybridní pohon. Inspirací programu Ford Vignale byl vyhlášený italský karosář Alfredo Vignale. Zákazníci programu Ford Vignale se mohou těšit rovněž na speciální služby, které budou moci využívat po celou dobu vlastnictví vozu. K dispozici jim bude osobní manažer Vignale i bezplatná infolinka Vignale One Call s nepřetržitým provozem. Každý model Ford Vignale je v závěrečné fázi výroby manuálně dokončen šesti zručnými řemeslníky. Ti pracují v novém oddělení Vignale Centre, kde se vozy vyrábějí přesně podle individuálních požadavků jednotlivých zákazníků. Výrobní zařízení Vignale Centre ve Valencii spojuje tradiční postupy s těmi nejmodernějšími. Kamery a laserové technologie doplňují zkušené oči pracovníků při mimořádně pečlivé výstupní kontrole ¬– spáry mezi díly a kvalita laku musí odpovídat očekáváním zákazníků. Precizní přístup a smysl pro detail uplatní specialisté ve Vignale Centre při ručním leštění laku, které trvá více než dvě hodiny. Velmi podrobně se kontroluje kvalita materiálu i švů na každém ze 40 laserem řezaných kožených dílů, jež tvoří potah sedadla. Na designu sedadel pracoval Ford dva a půl roku. Inspiraci poskytla luxusní kožená galanterie. Na výrobu jednoho sedadla je zapotřebí o 110 procent více kůže a o 50 procent delší doba šití než u běžných kožených sedadel.

Surová kůže, z níž posléze vznikne luxusní potahy Windsor, prochází rigorózním výběrem a také procesem, který eliminuje přirozené nedokonalosti materiálu. Hotové díly jsou potom vystaveny působení slunečních paprsků, aby se po osazení do automobilu již neměnil jejich vzhled. Kůže s ozdobným prošíváním se objevuje nejen na sedadlech, ale také na palubní desce, středové konzole, loketní opěrce a horních částech dveřních výplní.

Více z rubriky Auta

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.