Gastro | 20.5.2015 | Břetislav Rott

Okuste jedinečné kurzy vaření s Miele a Michalem Hromasem

Miele jako výrobce špičkových domácích spotřebičů nabízí svým zákazníkům, aby si přístroje vyzkoušeli v praxi. Přednosti kuchyňských spotřebičů si můžete otestovat také při oblíbených kurzech vaření a předváděcím vaření, které probíhají v showroomech Miele v Praze a Brně. Jedním z těch mistrů kuchyně, s nimiž Miele pravidelně spolupracuje, je Michal Hromas. Profesionální začátky Michala Hromase jsou spojeny s hotelem Hoffmann ve středočeském Kladně. Své zkušenosti získával mj. v restauraci Dům vína u Závoje a Obecním domě Praha, v někdejším kultovním podniku Dahab Mezze Restaurantu (šéfkuchař), u Riccarda Lucqueho v Aromi nebo v restauraci hotelu Jalta „Como“. Podílel se také např. na konceptu denní nabídky vyhlášené kavárny Avie v Brně. Jako kuchař filmového štábu se účastnil natáčení filmu Václava Marhoula Tobruk v tuniské poušti. Jeho projekt Rozinky a mandle pořádal kurzy vaření zaměřené na základy balkánské a středomořské kuchyně. Michal Hromas se tou dobou jako jeden z mála kuchařů věnoval speciálně židovské a arabské kuchyni. V roce 2014 vzniká cateringová firma cimes deli, která nabízí své služby při svatbách, konferencích, větších oslavách apod. Michal Hromas je jedním ze zakládajících členů organizačního týmu Street Food Festivalu.
V roce 2012 začíná spolupracovat s Českým rozhlasem na pořadu Ve vlastní šťávě, jehož je autorem. Jako poradce pro gastronomii pracuje se svazem ekologických zemědělců PRO-BIO a vytváří Kuchařku ze dvora se zaměřením na úspornou práci se surovinami a využití lokálních zdrojů. Inspiraci čerpá také při svých četných zahraničních cestách, mj. do Řecka, Itálie, Velké Británie nebo Izraele. Těžištěm jeho práce je kuchyně Levanty a Jeruzaléma, použití ryb, masa, zeleniny, ovoce a bylinek.Služeb Michala Hromase využilo Miele poprvé v roce 2012 a od té doby je možné jej vidět při kurzech vaření nebo předváděcím vaření v kuchyňských studiích po celé republice. „Firma Miele obohatila můj arzenál nejen o rafinovanější úpravy pokrmů pomocí páry a kombinace pečení s přidanou párou, ale také mnohem větší využití pomalých a dlouhých tepelných úprav v domácím konvektomatu DGC,“ říká Michal Hromas. A dodává, že pražský showroom Miele se stal jakýmsi inkubátorem jeho dalších nápadů a nových přístupů k vaření.

Související články
reklama
Nenechte si ujít další zajímavé články
Copyright © RF-Hobby.cz
Provozovatel: RF HOBBY, s. r. o., Bohdalecká 6/1420, 101 00 Praha 10, IČO: 26155672, tel.: 420 281 090 611, e-mail: sekretariat@rf-hobby.cz