Sociální sítě
Nahoru

Okuste jedinečné kurzy vaření s Miele a Michalem Hromasem

Miele jako výrobce špičkových domácích spotřebičů nabízí svým zákazníkům, aby si přístroje vyzkoušeli v praxi. Přednosti kuchyňských spotřebičů si můžete otestovat také při oblíbených kurzech vaření a předváděcím vaření, které probíhají v showroomech Miele v Praze a Brně. Jedním z těch mistrů kuchyně, s nimiž Miele pravidelně spolupracuje, je Michal Hromas. Profesionální začátky Michala Hromase jsou spojeny s hotelem Hoffmann ve středočeském Kladně. Své zkušenosti získával mj. v restauraci Dům vína u Závoje a Obecním domě Praha, v někdejším kultovním podniku Dahab Mezze Restaurantu (šéfkuchař), u Riccarda Lucqueho v Aromi nebo v restauraci hotelu Jalta „Como“. Podílel se také např. na konceptu denní nabídky vyhlášené kavárny Avie v Brně. Jako kuchař filmového štábu se účastnil natáčení filmu Václava Marhoula Tobruk v tuniské poušti. Jeho projekt Rozinky a mandle pořádal kurzy vaření zaměřené na základy balkánské a středomořské kuchyně. Michal Hromas se tou dobou jako jeden z mála kuchařů věnoval speciálně židovské a arabské kuchyni. V roce 2014 vzniká cateringová firma cimes deli, která nabízí své služby při svatbách, konferencích, větších oslavách apod. Michal Hromas je jedním ze zakládajících členů organizačního týmu Street Food Festivalu.

V roce 2012 začíná spolupracovat s Českým rozhlasem na pořadu Ve vlastní šťávě, jehož je autorem. Jako poradce pro gastronomii pracuje se svazem ekologických zemědělců PRO-BIO a vytváří Kuchařku ze dvora se zaměřením na úspornou práci se surovinami a využití lokálních zdrojů. Inspiraci čerpá také při svých četných zahraničních cestách, mj. do Řecka, Itálie, Velké Británie nebo Izraele. Těžištěm jeho práce je kuchyně Levanty a Jeruzaléma, použití ryb, masa, zeleniny, ovoce a bylinek.Služeb Michala Hromase využilo Miele poprvé v roce 2012 a od té doby je možné jej vidět při kurzech vaření nebo předváděcím vaření v kuchyňských studiích po celé republice. „Firma Miele obohatila můj arzenál nejen o rafinovanější úpravy pokrmů pomocí páry a kombinace pečení s přidanou párou, ale také mnohem větší využití pomalých a dlouhých tepelných úprav v domácím konvektomatu DGC,“ říká Michal Hromas. A dodává, že pražský showroom Miele se stal jakýmsi inkubátorem jeho dalších nápadů a nových přístupů k vaření.

Více z rubriky Gastro

  • Jarní překvapení restaurace Triton: Steak od umělé inteligence

    Z krápníkové jeskyně do umělého mozku. Zažijte gastronomické dobrodružství, které překračuje hranice minulosti a vstupuje do zářivého světa budoucnosti. Restaurace Triton...

    Marek Zelený25.3.2024
  • Prožijte Velikonoce v džungli města

    Pokud toužíte po nezapomenutelném zážitku o Velikonocích, nabízí se pro vás perfektní plán. Přijďte se připojit na speciální Velikonoční Jungle Brunch,...

    Marek Zelený22.3.2024
  • Hotel The Mozart Prague chystá velikonoční brunch

    Hotel The Mozart Prague připravil ideální příležitost, jak oslavit příchod jara s blízkými, a to speciální nedělní velikonoční brunch. Tento jedinečný...

    Jan Pešek20.3.2024
  • Světový den vody 2024

    Světový den vody každoročně připadá na 22. března a tento rok je hlavním mottem “Voda pro mír”. Světový den vody se...

    Marek Zelený19.3.2024
  • The Artisan servíruje jarní menu plné svěžesti

    Pražská restaurace The Artisan vítá příchod jara s novým velikonočním menu. Svěží chutě přináší vybrané speciality inspirované Velikonocemi jak v týdenní...

    Marek Zelený19.3.2024
  • Velikonoce s Baronem

    Velikonoce klepou na dveře, a jak lépe je strávit než v přítomnosti prvotřídních českých ovocných specialit a pálenek Baron Hildprandt. Nenechte...

    Marek Zelený18.3.2024
  • Deer s novým kreativním menu

    Vyhlášená restaurace Deer v historickém centru Prahy představuje nové menu. Šéfkuchař Lubomír Dolejš opět nezklamal a menu pošoupl opět výše. Je...

    Marek Zelený18.3.2024
  • Barmani z Baru, který neexistuje přijíždí do Prahy

    V úterý 19. března se za smíchovský bar Back Doors postaví dvojice Rudolf Forman a Tomáš Křemenák z Baru, který neexistuje....

    Jan Pešek12.3.2024
  • V nově otevřeném Gabby’s baru se hraje

    Nově otevřený Gabby’s Irish Pub ve Vladislavově ulici se těší neuvěřitelnému zájmu. Od středy do neděle se zde přesně v 18hodin...

    Marek Zelený12.3.2024
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.