Sociální sítě
Nahoru

Kouzlo noci plné hvězd jménem Doxa

Od svého založení v roce 1889 nikdy nepřestal proslulý švýcarský výrobce hodinek Doxa prokazovat svou touhu změnit svět výroby hodinek vytvořením nesčetného množství žádaných hodinek pro milovníky hodinek a podobné nadšence. Některé z pozoruhodných hodinek Doxa, vyrobených v průběhu těchto let, obsahují hodinový strojek „Doxa 8-Day“ patentovaný v roce 1907, zajímavé jsou hodinky pro potápění Doxa SUB uvedené na trh v roce 1967, stejně jako množství dalších specializovaných řad hodinek. Blue Planet, mistrovský kousek řady GrandeMetre, uvedený na trh v roce 2014 při příležitosti oslavy 125. narozenin této značky, je nyní rovněž k dispozici v provedení z oceli. Tyto exkluzivní hodinky vybavené originálním a inovačním zobrazením světového času jsou živou ukázkou expanzivní globální vize společnosti Doxa.

Oblé křivky pouzdra se perfektně prolínají s jemnými závěsy z nerezavějící oceli pro vyjádření elegantního stylu řady GrandeMetre. Třpytící se modrý aventurin na číselníku, inspirovaný hodinkami „Blue Planet“, představuje kouzlo noci plné hvězd a současně symbolizuje věčnost a nekonečnost času a prostoru. Jemná rytina naší planety vyrytá na modré perleti v zadní části pouzdra představuje dokonalé ztvárnění naší modré planety, která se odráží v designu na číselníku. Klasický celkový design činí z těchto hodinek skutečný div pro oči, stejně jako sběratelskou položku.

Tyto hodinky, limitované 500 kusy a dostupné v hodinářství Koscom, se vyznačují praktickými a inovačními funkcemi: dva vnější kroužky na číselníku, jeden označený názvy 24 časových pásem a druhý značkami 24 hodin, lze snadno nastavit pro zobrazení času kdekoli ve světě. Otočením korunky v poloze 2 hodiny (vyrytý symbol Země) lze otočit kroužek časového pásma pro zobrazení světového času. Kroužek 24 hodin v kombinaci se vystředěnou oranžovou ručičkou se šipkou zobrazuje hodiny na 24hodinové stupnici, zatímco zlaté hodinové, minutové a sekundové ručičky zobrazují čas v počátku. Tento kroužek se nastavuje prostřednictvím korunky v poloze 4 hodiny.

Více z rubriky Hodinky

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.