Sociální sítě
Nahoru

Extravagantní bohém Franc Vila a jeho hodinky, která budou dostupné i u nás

Franc Vila má osobitý přístup ke všemu co dělá, což se velmi důrazně projevuje na vzhledu jeho hodinek. Loňský exemplář Cobra FV Evos 18 Manual Suspended Skeleton, který byl limitován 88 kusy, je tomu krásným příkladem. Právě tyto hodinky doprovázely redakci portálu iLuxus.cz a magazínu Top Class při cestě do Rumunska za hlasováním o nejlepší hodinky roku 2015. Účastnily se také slavnostní večeře a vyhlašování v rámci Temporis Awards Gala, během kterých byl Franc Vila nominován do místní síně slávy. Franc Vila, vystudovaný biochemik, filosof a absolvent umělecké školy, se rozhodl svým hodinkám vtisknout opravdu individuální DNA. Na první pohled jej charakterizují pouzdra, které v případě linie Cobra dosahují 50 x 42 mm. To je u námi prověřovaných hodinek zhotoveno z kombinace černěného titanu a oceli, které velkou měrou dotváří karbon. Kouzlo hodinek, s cenou dosahující k milionu českých korun, však tkví v unikátním strojku, který je uchycený na speciálních viditelných tlumičích. Strojek, tedy 4Hz kalibr FV18E vyvinutý exkluzivně pro účely Franca Vily manufakturou Dubois-Dépraz, vyžaduje ruční nátah. Při manuálním otáčením karbonové korunky je pak krásné sledovat svinuté pero v odkrytém bubínku pérovníku. Ten připomíná pavučinu, ostatně stejně jako další mosty skeletonu s dynamickou duší. Extraordinární hodinky jsou už nyní dostupné v České republice, svůj butik či prodejní koutek však stále hledají. Zákazníky si však zajisté najdou a už nyní sklízí jejich „Esprit Unique”velký úspěch.

Více z rubriky Hodinky

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.