Sociální sítě
Nahoru

Chřestová sezona v pekařství PAUL

Čerstvý křupavý chřest má ve francouzské kuchyni nezastupitelné postavení. Nejen pro svou skvělou chuť, ale také příznivé účinky na zdraví. Ve francouzském pekařství PAUL proto na období chřestové sezony připravili speciální řadu výrobků s touto lahodnou zeleninou. Chřest je sezonní zelenina a rozhodně nejlépe chutná právě v období od dubna do června, kdy se sklízí. Až do 30.června si zákazníci francouzského pekařství PAUL budou moci vychutnat čerstvý chřest od českých a slovenských zemědělců hned na několik způsobů. Zkusit mohou třeba jemnou chřestovou polévku, kterou u PAULa nezahušťují moukou, a proto je bezlepková, ostatně stejně jako ostatní polévky v pekařství PAUL.

Vedle této klasiky si ale můžete dopřát i skutečně originální výrobky, jako je croissant s hummusem a zeleným chřestem. Svěží kombinaci doplňuje šťavnaté rajče, slunečnicová semínka a čerstvá řeřicha plná vitamínů. Ideální způsob, jak zdravě začít nový den! Pokud už ladíte formu na léto, pak vězte, že chřest je pro svůj nízký obsah kalorií a vysoký podíl vlákniny dokonalou dietní potravinou. V našem salátu se zeleným chřestem je navíc doplněn pořádnou porcí další čerstvé zeleniny a ochucený balzamikem. Další ingredience – výrazný sýr feta a na čtvrtky pokrájené vejce – salát nejen chuťově obohatí, ale také vás zasytí. Chřest prospívá zdraví i kráse! Oblibě se chřest těší již více než 5 000 let, pěstovali ho již ve starověkém Egyptě a v Číně. Obsahuje velké množství vitamínů C a E, betakarotenu a kyseliny listové. Z minerálů najdeme v chřestu zejména draslík, zinek, železo a jód. Díky tomu má příznivý vliv na srdeční činnost, krvetvorbu, soustředění i paměť. Prospěšný je i pro naše zažívání a krásnou pleť, nehty a vlasy. Po staletí se chřest také používá jako afrodisiakum.

Více z rubriky Gastro

  • Znovuotevřená restaurace Čestr

    Jalovice a volci z českého strakatého skotu, grilování na dřevěném uhlí, dlouhé pečení v „sauně“ a současná česká kuchyně v podání...

    Jan Pešek15.10.2020
  • Uhrančivé mini dýně

    Severočeská síť Lagarto, která hosty baví ve svých kavárnách v Teplicích, Mostě a Chomutově výjimečnou nabídkou house dortů klasických, prémiových a...

    Marek Zelený12.10.2020
  • Po revolučních konjakových těstovinách Slim Pasta se hudbne

    Drtivá většina lidí konzumuje těstovinové přílohy, protože jsou běžně k dostání, chutné a jednoduché na přípravu. Často se ale lidé přílohám...

    Marek Zelený12.10.2020
  • Sezónní tasting menu

    Restaurace Nota Bene představuje nové hřející sezónní tasting menu o čtyřech chodech, které navodí v ústech české plnohodnotné nebe. Kde jinde...

    Jan Pešek8.10.2020
  • Jistota v Alcronu v podobě brunchů

    Víkendové brunche v hotelu Alcron se staly jistotou, která je v posledních týdnech více než potřebná. Kvalita, historie a vytříbený servis...

    Jan Pešek7.10.2020
  • České prémiové destiláty zabodovaly na mezinárodní soutěži

    Česká destilérka Fleret z Frenštátu pod Radhoštěm zabodovala v rámci populární International Spirits Challenge, jedné z nejvýznamnějších a nejrespektovanějších degustátorských světových...

    Marek Zelený5.10.2020
  • Řízková olympiáda v Babiččině zahradě

    Letošní podzim v Babiččině zahraně v Průhonicích je plný kulinárních zážitků. Největším hitem bude bez debat řízková olympiáda, na jejímž konci...

    Jan Pešek5.10.2020
  • Šumavská zima na Chalupě s bazénem

    Šumava je oblíbeným místem dovolených. Zvláště v zimě sněhobíle září její přednost v podobě množství pěkných svahů a běžkařských stop uprostřed...

    Marek Zelený5.10.2020
  • Fúze chutí

    Jsou jemné, vláčné, kreativní a nádherně barevné. Když se do nich zakousneme naše chuťové pohárky se roztančí. I když první zmínky...

    Jan Pešek5.10.2020
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.
  • Villa Journal
    Villa journal je jediný časopis zaměřený na rezidenční bydlení a orientuje se na špičkové realizace, moderní architekturu a nadstandardní služby z této oblasti.