Sociální sítě
Nahoru

Značka Peugeot se rozhodla otevřít bistro…

…a zrodil se Foodtruck Peugeot.

V průběhu dubna odhalil Peugeot v předpremiéře na pařížském náměstí Carreau du Temple svou vizi „food trucku“. Jedná se o projekt přinášející nové gurmánské zážitky, které vznikají díky inovativní pojízdné restauraci a její kvalitní kuchyni. Foodtruck Peugeot pojmenovaný Le Bistrot du Lion (Bistro U Lva) vymyslelo a navrhlo designérské studio Peugeot Design Lab, studio typu Global Brand Design. Poprvé tato restaurace na kolech zaparkuje 14. dubna 2015 na Milánském designovém týdnu (Milan Design Week 2015) a poté přejede do francouzského pavilonu světové výstavy Expo 2015 Milano, jejíž letošním tématem bude „Uživit planetu, energie pro život“. Foodtruck po příjezdu na místo roztáhne křídla, zdvojnásobí svou šířku a přemění se v opravdový amfiteátr. Bistrot du Lion tvoří prostory pro přípravu potravin, stravování a občerstvení a současně DJ platformu odkazující na nový digitální hudební projekt Peugeot Music. Gurmáni mohou sledovat každý pohyb šéfkuchaře díky 46palcové obrazovce a 8 běžným a 32 vysokotónovým reproduktorům značky FOCAL rozmístěným mezi autem a přívěsem. Značka Peugeot si pro zahájení provozu Bistrot du Lion vybrala talentovaného francouzského šéfkuchaře Svena Chartiera (restaurace Saturne a Le Clown Bar v Paříži). Jde o ideální skloubení první mobilní restaurace značky Peugeot a kuchaře, který respektuje a upřednostňuje místní zdroje a ekologické zemědělství. Kuchaři mají k dispozici čtyři grilovací a indukční desky a fritézu. Odsávací systém zajišťuje optimální kvalitu vzduchu a chlazený spodní prostor o objemu 400 litrů zaručuje čerstvost potravin. Lednice o objemu 350 litrů udržuje nápoje v chladu a profesionální kávovar ROCKET ESPRESSO umožňuje přípravu lahodné kávy. Foodtruck je vybaven vším potřebným k tomu, aby se v jeho bezprostřední blízkosti mohlo venku pohodlně najíst 30 hostů. Výbava zahrnuje příbory, talíře, stolky pro jídlo ve stoje i slunečníky UMBROSA. Přitom je zaručen šetrný ekologický přístup, neboť Bistrot du Lion funguje tak, aby po jídle nezůstal v místě žádný odpad.

Více z rubriky Auta

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.