Sociální sítě
Nahoru

Den krušovického piva předvede párování piva s jídlem

Velké změny budou letos provázet Den krušovického piva (dříve Slavnosti pivovaru Krušovice), který se uskuteční už brzy: v sobotu 27. června. Podstatou nové náplně akce je snaha přiblížit veřejnosti co nejvíce pivovar, jeho zaměstnance a královské pivo, kterému zdejší sládci věnují nejvyšší péči. Hlavním lákadlem letos budou především ukázky párování piva s jídlem, připraveny jsou ale i další zajímavosti. Degustační program začíná ve 13:30 a bude probíhat každé dvě hodiny až do 19:30. Stejně jako v předchozích letech mohou návštěvníci k cestě do pivovaru využít bezplatnou kyvadlovou autobusovou dopravu. Autobusy budou jezdit každou lichou hodinu mezi 11:00 – 21:00 z Rakovníka a Nového Strašecí. Hlavním smyslem Dne krušovického piva je ukázat práci našich sládků, kteří pro spotřebitele s láskou a se správným pivovarským fortelem vaří pivo královské chuti. Představíme tak nejen značky z našeho trvalého portfolia, ale i pivní speciály,“ konstatovala hlavní manažerka značky Krušovice Lenka Kroupová. Úplně největším tahákem bude párování piva s vybranými pokrmy, které bude probíhat ve staré sladovně. Zájemci se na místě přesvědčí, jak výtečně sladit vybrané delikatesy s konkrétními značkami piv. První kurz párování začíná v 13:30 hodin. S párováním piva s jídlem začali Krušovičtí sládci jako první před několika lety a v pivovaru k tomu dnes pořádají i speciální kurzy.

Návštěvníci se zde dále dozvědí o vybraných pivních speciálech, které byly k dostání na Českém pivním festivalu. Jde například o Krušovice Fifty:Fifty, které nabízí chuťově neobvyklé spojení spodního a svrchního kvašení. Pro fajnšmekry je určen ležák Krušovice Dark Chilli, který „chladí a hřeje současně“. Krušovice Královský ALE z mladých odrůd amerického chmele nabízí svěží tóny tropického ovoce. Více o samotných speciálech se návštěvníci dozvědí se začátkem 15 hodiny.

Neodmyslitelnou součástí Dne krušovického piva budou i exkurze do výrobních prostor pivovaru, trasa návštěvy je nově prodloužena. Zájemci budou mít od letoška možnost podívat se do míst, kam to dříve nebylo možné. Pod pokličku výroby hosté za doprovodu kvalifikovaných průvodců mohou nahlédnout každých třicet minut mezi 13:00 – 19:00hod.

Návštěvníci pivovaru samozřejmě nepřijdou ani o zábavu, na kterou jsou zvyklí z předchozích let. Na programu budou oblíbené soutěže o ceny, například soutěž v držení tupláku na čas, zvedání prázdných sudů nebo chytání pivních tácků. Po celou dobu Dne krušovického piva se zde bude střídat reprodukovaná hudba s několika vystoupeními místního harmonikáře. Od 20:30 hodin vystoupí na pódiu kapela Falešná ozvěna z Rakovníka.

Více z rubriky Degustace

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.