Sociální sítě
Nahoru

Den krušovického piva předvede párování piva s jídlem

Velké změny budou letos provázet Den krušovického piva (dříve Slavnosti pivovaru Krušovice), který se uskuteční už brzy: v sobotu 27. června. Podstatou nové náplně akce je snaha přiblížit veřejnosti co nejvíce pivovar, jeho zaměstnance a královské pivo, kterému zdejší sládci věnují nejvyšší péči. Hlavním lákadlem letos budou především ukázky párování piva s jídlem, připraveny jsou ale i další zajímavosti. Degustační program začíná ve 13:30 a bude probíhat každé dvě hodiny až do 19:30. Stejně jako v předchozích letech mohou návštěvníci k cestě do pivovaru využít bezplatnou kyvadlovou autobusovou dopravu. Autobusy budou jezdit každou lichou hodinu mezi 11:00 – 21:00 z Rakovníka a Nového Strašecí. Hlavním smyslem Dne krušovického piva je ukázat práci našich sládků, kteří pro spotřebitele s láskou a se správným pivovarským fortelem vaří pivo královské chuti. Představíme tak nejen značky z našeho trvalého portfolia, ale i pivní speciály,“ konstatovala hlavní manažerka značky Krušovice Lenka Kroupová. Úplně největším tahákem bude párování piva s vybranými pokrmy, které bude probíhat ve staré sladovně. Zájemci se na místě přesvědčí, jak výtečně sladit vybrané delikatesy s konkrétními značkami piv. První kurz párování začíná v 13:30 hodin. S párováním piva s jídlem začali Krušovičtí sládci jako první před několika lety a v pivovaru k tomu dnes pořádají i speciální kurzy.

Návštěvníci se zde dále dozvědí o vybraných pivních speciálech, které byly k dostání na Českém pivním festivalu. Jde například o Krušovice Fifty:Fifty, které nabízí chuťově neobvyklé spojení spodního a svrchního kvašení. Pro fajnšmekry je určen ležák Krušovice Dark Chilli, který „chladí a hřeje současně“. Krušovice Královský ALE z mladých odrůd amerického chmele nabízí svěží tóny tropického ovoce. Více o samotných speciálech se návštěvníci dozvědí se začátkem 15 hodiny.

Neodmyslitelnou součástí Dne krušovického piva budou i exkurze do výrobních prostor pivovaru, trasa návštěvy je nově prodloužena. Zájemci budou mít od letoška možnost podívat se do míst, kam to dříve nebylo možné. Pod pokličku výroby hosté za doprovodu kvalifikovaných průvodců mohou nahlédnout každých třicet minut mezi 13:00 – 19:00hod.

Návštěvníci pivovaru samozřejmě nepřijdou ani o zábavu, na kterou jsou zvyklí z předchozích let. Na programu budou oblíbené soutěže o ceny, například soutěž v držení tupláku na čas, zvedání prázdných sudů nebo chytání pivních tácků. Po celou dobu Dne krušovického piva se zde bude střídat reprodukovaná hudba s několika vystoupeními místního harmonikáře. Od 20:30 hodin vystoupí na pódiu kapela Falešná ozvěna z Rakovníka.

Více z rubriky Degustace

  • Malbec slaví již podesáté svátek

    17. dubna se již tradičně po celém světě slaví svátek populární argentinské odrůdy Malbec. Malbec je známý pro svou temnou až...

    Jan Pešek15.4.2020
  • Předjaří v Benjaminu

    Benjamin si v předjarním čase připravil menu, které vychází především z půdních plodin. Tedy vše, co roste v zemi, například brambory,...

    Jan Pešek5.3.2020
  • Kančí hody v La Verandě

    Výtečné maso špičkové české zvěřiny v rozmanité úpravě podle různých národních receptů bude únorovým žolíkem oblíbené staroměstské restaurace La Veranda. Již...

    Jan Pešek30.12.2019
  • Listopad ve znamení nejlepšího šampaňského

    Už po třinácté se mohou všichni milovníci šampaňského a netradičních gastronomických zážitků těšit na unikátní festival Grand Jour de Champagne, který...

    Jan Pešek4.11.2019
  • Listopad ve znamení lanýžů i v restauraci Grand Cru

    Sezóna lanýžů právě vrcholí a proto Fine diningová restaurace Grand Cru, v čele s šéfkuchaři Svatoplukem Hemmerem a Sašou Pavlovičem, připravuje...

    Jan Pešek30.10.2019
  • Hon na ústřice v La Verandě

    Sezóna ústřic právě začala. A přestože milovníci těchto chuťově jedinečných mořských plodů tvrdí, že nejlepší ústřice je vždycky samotná, maximálně pokapaná...

    Jan Pešek24.10.2019
  • Pražský Benjamin v průvodci Michelin

    Restaurace Benjamin v pražských Vršovicích se dostala po pouhém roce působení do Michelinského průvodce. Utajená restaurace na nefrekventované ulici vyniká svým...

    Jan Pešek24.9.2019
  • Hergetova cihelna láká na podzim plný chutných překvapení

    Podzim plný kulinářských akcí. Oblíbená malostranská restaurace Hergetova cihelna má pro své hosty připravený pestrý podzimní program. V týdnu od 23....

    Jan Pešek23.9.2019
  • Restaurace Sia plánuje týden okořeněný chilli papričkami

    Šéfkuchař Jiří Štift z asijské restaurace Sia, která spadá do gastronomické aliance Together, a jeho tým se rozhodli navázat na úspěch...

    Jan Pešek16.9.2019
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.
  • Villa Journal
    Villa journal je jediný časopis zaměřený na rezidenční bydlení a orientuje se na špičkové realizace, moderní architekturu a nadstandardní služby z této oblasti.