Sociální sítě
Nahoru

Chystáte se na dovolenou? Pojistěte si dostatek energie

Málokdo si v dnešní době dokáže představit dovolenou bez moderních technických vymožeností, které používáme ke komunikaci s přáteli a uploadování fotek, hledání informací o místních pamětihodnostech, ale i navigaci v terénu nebo vyřizování naléhavých pracovních e-mailů. Aby nevypověděly službu v ten nejnevhodnější okamžik, je rozumné pojistit se náhradním zdrojem energie.

Vzhledem k tomu, že řada takových zařízení dnes nemá výměnnou baterii, je vhodné sáhnout po univerzálním externím zdroji, tzv. powerbance. Jedná se o vysokokapacitní akumulátor, který je malý a skladný, takže jej snadno přibalíte do kufru, tašky nebo batohu. Pokud nemáte v dosahu elektrickou síť (nebo adaptér pro exotickou zásuvku), powerbanka dobije váš telefon, tablet, čtečku elektronických knih, MP3, Bluetooth sluchátka nebo GPS navigaci prostřednictvím standardního USB portu. Na trhu jsou v dnešní době k dispozici powerbanky mnoha různých provedení a kapacit. Vybírat můžete od základních modelů za několik stovek, které zvládnou nabít chytrý telefon maximálně jednou a poslouží spíš jako nouzové řešení, až po skutečně vysokokapacitní cestovní zdroje za několik tisíc, které nouzově udrží při životě po nějakou dobu i běžný notebook. V rozumné ceně kolem 1 000 Kč lze sehnat zařízení jako je například TP-LINK TL-PB10400, které nabijí až dvě zařízení najednou – například mobil a tablet – a jejich kapacita vystačí i na 3 až 5 nabití chytrého telefonu. To obvykle znamená týden i déle nezávislosti na elektrické síti.

Více z rubriky Počítače

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.