Sociální sítě
Nahoru

Gastronomické svádění třikrát jinak aneb tipy pro pány

Vybíráte si stále stejná místa odpočinku, relaxace a svádění? Pak není divu, že vaše postupy nemusí vždy na ženy zabrat. Vybrali jsme proto tři restaurace, kterými určitě oslníte – mají totiž jedinečný koncept. A na závěr? Samozřejmě, že dokonalý bar…

Okázalost v prostoru: Bianco e Nero

Adresa: Atrium Florentinum, Na Florenci 2116/15, Praha 1

Rezervace: 224 829 215

Moderní interiéry, vzdušný prostor a hlavně otevřená kuchyně dělají z italského Bianco e Nero perfektní podnik pro rozptýlení mladé slečny. Přes den je svatostánek svěžích chutí sice spíše byznys centrem manažerů a právníků, ale na večer se promění ve skvělou alternativu k luxusním restauracím v centru Prahy. Pozornost vzbudí také ojedinělé dekorace v podobě skla Lasvit různých barev, čímž navodíte opravdu trendy zážitek. Ten umocní také správný výběr z menu, ve kterém rozhodně stojí za ochutnání mořský vlk připravovaný „na mokro“, tedy v úpravě guazzetto, přičemž ve šťávě a hlubokém talíři je podáván se slávkami a kapary. S vinným párováním zde odhodlaně poradí prvotřídní sommeliér.

Rozkoš v dekadenci: Pálffy Palác

Adresa: Valdštejnská 14, Praha 1

Rezervace: 257 530 522

Pokud cítíte, že vaše stálé volby potřebují změnu a žena vašeho srdce už ochutnala všechny gastronomické delikatesy a viděla každý honosný interiér, pak vsaďte na neotřelý Pálffy Palác. Ačkoli to na první pohled nevypadá, je to sázka na jistotu. Při příchodu do restaurace, který vede skrze prostory Pražské konzervatoře, v jejímž sále se stále konají absolventské koncerty, budete doslova šokování. Hlavní prostor se nese v duchu ponurosti Kubrikova Eyes Wide Shut, ale rudé stěny a plameny svíček napovídají, že právě zde propukne nečekané vášnivé splanutí. Pečený česnek či jehněčí ramínku dušené v červeném víně pak podtrhnou těžkou atmosféru, stejně jako rudé burgundské. Návrat ke klasice: U Malířů

Adresa: Maltézská náměstí 11, Praha 1

Rezervace: 257 530 318

Který guru by neznal legendární restauraci U Malířů. Ta zažívala sice své nejlepší období na konci 90. let, kdy se zde scházela tehdejší smetánka a milenecké páry, ale od té doby se mnoho změnilo. Zůstala zde vyset ve vzduchu stejná historické atmosféra bohémské nonšalantnosti, ale kuchyně a výběr vín se několikanásobně umocnily. Změnila se také základna hostů a tak se nemusíte bát, že potkáte některou z vašich dávných partnerek z porevolučních dob, kdy se zde hýřilo penězi. Pokud chcete zaujmout, po telefonické domluvě pro vás na míru sestaví degustační menu, jinak doporučujeme chateaubriand steak s hříbkovou omáčkou a bramborovo-cibulovými krokety. Stoprocentní koncovka v podobě baru: Blue Light

Adresa: Josefská 42/1, Praha 1

Rezervace: 257 533 126

Zakončit večer v baru je téměř jasným krokem. Opadne nejenom lehké napětí, ale dalším koktejlem nebo dokonce skleničkou něčeho ostřejšího se umocní vzájemná žádanost, přitažlivost. Kromě stálic, jakými jsou Tretter’s, Bugsy’s nebo Hemingway Bar se nabízí také poslední noční mohykán Malé Strany; bar Blue Light. Jeho charisma je prostě nepopsatelné. Chátrající stěny na nichž jsou zvěčněny vzkazy těch, kteří se dávno nehledají, dotváří unikátní instalace s hlavičkou Heineken. Tak například lustry vznikly z ikonických zelených třetinek a zadní polstrovanou stěnu na místo knoflíků zdobí zátky s logem tohoto slavného ležáku.

Více z rubriky Degustace

  • Malbec slaví již podesáté svátek

    17. dubna se již tradičně po celém světě slaví svátek populární argentinské odrůdy Malbec. Malbec je známý pro svou temnou až...

    Jan Pešek15.4.2020
  • Předjaří v Benjaminu

    Benjamin si v předjarním čase připravil menu, které vychází především z půdních plodin. Tedy vše, co roste v zemi, například brambory,...

    Jan Pešek5.3.2020
  • Kančí hody v La Verandě

    Výtečné maso špičkové české zvěřiny v rozmanité úpravě podle různých národních receptů bude únorovým žolíkem oblíbené staroměstské restaurace La Veranda. Již...

    Jan Pešek30.12.2019
  • Listopad ve znamení nejlepšího šampaňského

    Už po třinácté se mohou všichni milovníci šampaňského a netradičních gastronomických zážitků těšit na unikátní festival Grand Jour de Champagne, který...

    Jan Pešek4.11.2019
  • Listopad ve znamení lanýžů i v restauraci Grand Cru

    Sezóna lanýžů právě vrcholí a proto Fine diningová restaurace Grand Cru, v čele s šéfkuchaři Svatoplukem Hemmerem a Sašou Pavlovičem, připravuje...

    Jan Pešek30.10.2019
  • Hon na ústřice v La Verandě

    Sezóna ústřic právě začala. A přestože milovníci těchto chuťově jedinečných mořských plodů tvrdí, že nejlepší ústřice je vždycky samotná, maximálně pokapaná...

    Jan Pešek24.10.2019
  • Pražský Benjamin v průvodci Michelin

    Restaurace Benjamin v pražských Vršovicích se dostala po pouhém roce působení do Michelinského průvodce. Utajená restaurace na nefrekventované ulici vyniká svým...

    Jan Pešek24.9.2019
  • Hergetova cihelna láká na podzim plný chutných překvapení

    Podzim plný kulinářských akcí. Oblíbená malostranská restaurace Hergetova cihelna má pro své hosty připravený pestrý podzimní program. V týdnu od 23....

    Jan Pešek23.9.2019
  • Restaurace Sia plánuje týden okořeněný chilli papričkami

    Šéfkuchař Jiří Štift z asijské restaurace Sia, která spadá do gastronomické aliance Together, a jeho tým se rozhodli navázat na úspěch...

    Jan Pešek16.9.2019
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.
  • Villa Journal
    Villa journal je jediný časopis zaměřený na rezidenční bydlení a orientuje se na špičkové realizace, moderní architekturu a nadstandardní služby z této oblasti.