Sociální sítě
Nahoru

Po letech v zahraničí se na Šumavu vrátil šéfkuchař Marcel Onder

Nový šéfkuchař restaurace hotelu Kašperk v Kašperských Horách Marcel Onder je ve svých jedenačtyřiceti letech zkušeným profesionálem s patnáctiletou praxí v renomovaných zahraničních podnicích. Rodák ze Sušice se vyučil řezníkem a následně kuchařem, absolvoval řadu odborných kurzů: v letech 2008–09 dvakrát prestižní kurz CIA (Culinary Institute of America), v letech 2011–12 kurzy asian food v Bangkoku a Saigonu a také kurz jihoamerické kuchyně v Buenos Aires. Před nástupem na post šéfa kuchyně restaurace Kašperk Marcel Onder pracoval ve Velké Británii, v hotelu Carrigaline Court **** hotel and leisure centre (head-chef), profesní zkušenosti sbíral také v restauracích Cornstore Cork (sous-chef), Barrys of Douglas (sous-chef), Granvills bar seafood steak restaurant (sous-chef) a Withe Horse Inn (chef de partie a posléze executive chef). S Onderovým příchodem dostává kuchyně restaurace Kašperk mezinárodní ráz. „Podstatné pro mě je, uvařit hostům to nejlepší, klidně z různých koutů světa a v rámci možností k tomu použít lokální suroviny od místních dodavatelů. Podpoříme místní obchodníky, u nichž máme zaručenu kvalitu produktů, ale nebudeme omezovat kuchyni naší restaurace na regionální receptury. Navíc, žádná typická šumavská kuchyně vlastně neexistuje, je to spíše souhrn několika fungujících receptů. Lidé tady prostě historicky jedli, co tu bylo,“ shrnuje Marcel Onder. Hosté restaurace Kašperk budou nově vybírat z obědového menu a večerního menu, obě se budou měnit přibližně jednou za dva měsíce s ohledem na příchod jednotlivých surovin na trh. Lehčí a „rychlejší“ obědové menu doplní každý den jedna česká klasika. Nově zrekonstruovaný čtyřhvězdičkový Hotel Kašperk patří k nepřehlédnutelným dominantám náměstí v Kašperských Horách, městečku uprostřed šumavských kopců, v sousedství strážního hradu Kašperk. K dispozici je 24 luxusních pokojů a wellness centrum s jedním z největších hotelových plaveckých bazénů v České republice. Hotel Kašperk poskytuje skvělé zázemí pro poznávání krás a tajů Šumavy.

Více z rubriky Gastro

  • Jarní překvapení restaurace Triton: Steak od umělé inteligence

    Z krápníkové jeskyně do umělého mozku. Zažijte gastronomické dobrodružství, které překračuje hranice minulosti a vstupuje do zářivého světa budoucnosti. Restaurace Triton...

    Marek Zelený25.3.2024
  • Prožijte Velikonoce v džungli města

    Pokud toužíte po nezapomenutelném zážitku o Velikonocích, nabízí se pro vás perfektní plán. Přijďte se připojit na speciální Velikonoční Jungle Brunch,...

    Marek Zelený22.3.2024
  • Hotel The Mozart Prague chystá velikonoční brunch

    Hotel The Mozart Prague připravil ideální příležitost, jak oslavit příchod jara s blízkými, a to speciální nedělní velikonoční brunch. Tento jedinečný...

    Jan Pešek20.3.2024
  • Světový den vody 2024

    Světový den vody každoročně připadá na 22. března a tento rok je hlavním mottem “Voda pro mír”. Světový den vody se...

    Marek Zelený19.3.2024
  • The Artisan servíruje jarní menu plné svěžesti

    Pražská restaurace The Artisan vítá příchod jara s novým velikonočním menu. Svěží chutě přináší vybrané speciality inspirované Velikonocemi jak v týdenní...

    Marek Zelený19.3.2024
  • Velikonoce s Baronem

    Velikonoce klepou na dveře, a jak lépe je strávit než v přítomnosti prvotřídních českých ovocných specialit a pálenek Baron Hildprandt. Nenechte...

    Marek Zelený18.3.2024
  • Deer s novým kreativním menu

    Vyhlášená restaurace Deer v historickém centru Prahy představuje nové menu. Šéfkuchař Lubomír Dolejš opět nezklamal a menu pošoupl opět výše. Je...

    Marek Zelený18.3.2024
  • Barmani z Baru, který neexistuje přijíždí do Prahy

    V úterý 19. března se za smíchovský bar Back Doors postaví dvojice Rudolf Forman a Tomáš Křemenák z Baru, který neexistuje....

    Jan Pešek12.3.2024
  • V nově otevřeném Gabby’s baru se hraje

    Nově otevřený Gabby’s Irish Pub ve Vladislavově ulici se těší neuvěřitelnému zájmu. Od středy do neděle se zde přesně v 18hodin...

    Marek Zelený12.3.2024
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.