Sociální sítě
Nahoru

Po letech v zahraničí se na Šumavu vrátil šéfkuchař Marcel Onder

Nový šéfkuchař restaurace hotelu Kašperk v Kašperských Horách Marcel Onder je ve svých jedenačtyřiceti letech zkušeným profesionálem s patnáctiletou praxí v renomovaných zahraničních podnicích. Rodák ze Sušice se vyučil řezníkem a následně kuchařem, absolvoval řadu odborných kurzů: v letech 2008–09 dvakrát prestižní kurz CIA (Culinary Institute of America), v letech 2011–12 kurzy asian food v Bangkoku a Saigonu a také kurz jihoamerické kuchyně v Buenos Aires. Před nástupem na post šéfa kuchyně restaurace Kašperk Marcel Onder pracoval ve Velké Británii, v hotelu Carrigaline Court **** hotel and leisure centre (head-chef), profesní zkušenosti sbíral také v restauracích Cornstore Cork (sous-chef), Barrys of Douglas (sous-chef), Granvills bar seafood steak restaurant (sous-chef) a Withe Horse Inn (chef de partie a posléze executive chef). S Onderovým příchodem dostává kuchyně restaurace Kašperk mezinárodní ráz. „Podstatné pro mě je, uvařit hostům to nejlepší, klidně z různých koutů světa a v rámci možností k tomu použít lokální suroviny od místních dodavatelů. Podpoříme místní obchodníky, u nichž máme zaručenu kvalitu produktů, ale nebudeme omezovat kuchyni naší restaurace na regionální receptury. Navíc, žádná typická šumavská kuchyně vlastně neexistuje, je to spíše souhrn několika fungujících receptů. Lidé tady prostě historicky jedli, co tu bylo,“ shrnuje Marcel Onder. Hosté restaurace Kašperk budou nově vybírat z obědového menu a večerního menu, obě se budou měnit přibližně jednou za dva měsíce s ohledem na příchod jednotlivých surovin na trh. Lehčí a „rychlejší“ obědové menu doplní každý den jedna česká klasika. Nově zrekonstruovaný čtyřhvězdičkový Hotel Kašperk patří k nepřehlédnutelným dominantám náměstí v Kašperských Horách, městečku uprostřed šumavských kopců, v sousedství strážního hradu Kašperk. K dispozici je 24 luxusních pokojů a wellness centrum s jedním z největších hotelových plaveckých bazénů v České republice. Hotel Kašperk poskytuje skvělé zázemí pro poznávání krás a tajů Šumavy.

Více z rubriky Gastro

  • Po revolučních konjakových těstovinách Slim Pasta se hudbne

    Drtivá většina lidí konzumuje těstovinové přílohy, protože jsou běžně k dostání, chutné a jednoduché na přípravu. Často se ale lidé přílohám...

    Marek Zelený12.10.2020
  • Sezónní tasting menu

    Restaurace Nota Bene představuje nové hřející sezónní tasting menu o čtyřech chodech, které navodí v ústech české plnohodnotné nebe. Kde jinde...

    Jan Pešek8.10.2020
  • Jistota v Alcronu v podobě brunchů

    Víkendové brunche v hotelu Alcron se staly jistotou, která je v posledních týdnech více než potřebná. Kvalita, historie a vytříbený servis...

    Jan Pešek7.10.2020
  • České prémiové destiláty zabodovaly na mezinárodní soutěži

    Česká destilérka Fleret z Frenštátu pod Radhoštěm zabodovala v rámci populární International Spirits Challenge, jedné z nejvýznamnějších a nejrespektovanějších degustátorských světových...

    Marek Zelený5.10.2020
  • Řízková olympiáda v Babiččině zahradě

    Letošní podzim v Babiččině zahraně v Průhonicích je plný kulinárních zážitků. Největším hitem bude bez debat řízková olympiáda, na jejímž konci...

    Jan Pešek5.10.2020
  • Šumavská zima na Chalupě s bazénem

    Šumava je oblíbeným místem dovolených. Zvláště v zimě sněhobíle září její přednost v podobě množství pěkných svahů a běžkařských stop uprostřed...

    Marek Zelený5.10.2020
  • Fúze chutí

    Jsou jemné, vláčné, kreativní a nádherně barevné. Když se do nich zakousneme naše chuťové pohárky se roztančí. I když první zmínky...

    Jan Pešek5.10.2020
  • Voňavé pozdravy z cest. Kouzelný projekt La Verandy.

    Zavřené hranice, to je těžká rána pro všechny gurmety a milovníky dobrého jídla. Proto přichází staroměstská La Veranda s jedinečným projektem...

    Jan Pešek29.9.2020
  • Do Špindlerova Mlýna přiletěla Soyka

    Sázka na kvalitu, špičkový design a parádní kuchyni. Takové jsou hlavní přednosti nového hotelu Soyka, který byl na začátku září otevřen...

    Marek Zelený29.9.2020
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.
  • Villa Journal
    Villa journal je jediný časopis zaměřený na rezidenční bydlení a orientuje se na špičkové realizace, moderní architekturu a nadstandardní služby z této oblasti.