Sociální sítě
Nahoru

Dijonské hořčice Maille s rodokmenem králů

Maille nejsou jen tak ledajaké hořčice či octy. Po staletí jsou předurčeny těm nejnáročnějším gurmánům. Její historie se datuje do roku 1747, tedy do roku, kdy se narodil nejdůležitější hodinář všech dob, Abraham Louis Breguet, a romantická Francie teprve stála před příchodem Velké francouzské revoluce. Během krátké doby si však vysloužila velké renomé a není divu, že se stala oficiálním dodavatelem na královské dvory, kde byly produkty Maille určeny výhradně pro urozená ústa. V současnosti světoznámá značka je dostupná každému gurmánovi a milovníkovi mezinárodní kuchyně. Vrátit se v čase a vychutnávat si kvalitní produkty tehdejší epochy si tak dnes může každý nejen v restauracích, ale i doma. Jejich využití je vskutku všestranné. Díky nim lze proměnit obyčejné jídlo v neobyčejný pokrm, kterým ohromí všechny náročné bonvivány. Hodí se na grilovací marinády, salátové dressingy, ale dochutí i omáčky, vytvoří pikantní krustu při pečení masa, pozvedne chuť obyčejného sendviče či bagety.

Na českém trhu je k dostání v následujících příchutích:

* dijonská originální

* tradiční hrubozrnná s bílým vínem

* s medem

* se zeleným pepřem

* provensálská

* s křenem

Více z rubriky Degustace

  • Malbec slaví již podesáté svátek

    17. dubna se již tradičně po celém světě slaví svátek populární argentinské odrůdy Malbec. Malbec je známý pro svou temnou až...

    Jan Pešek15.4.2020
  • Předjaří v Benjaminu

    Benjamin si v předjarním čase připravil menu, které vychází především z půdních plodin. Tedy vše, co roste v zemi, například brambory,...

    Jan Pešek5.3.2020
  • Kančí hody v La Verandě

    Výtečné maso špičkové české zvěřiny v rozmanité úpravě podle různých národních receptů bude únorovým žolíkem oblíbené staroměstské restaurace La Veranda. Již...

    Jan Pešek30.12.2019
  • Listopad ve znamení nejlepšího šampaňského

    Už po třinácté se mohou všichni milovníci šampaňského a netradičních gastronomických zážitků těšit na unikátní festival Grand Jour de Champagne, který...

    Jan Pešek4.11.2019
  • Listopad ve znamení lanýžů i v restauraci Grand Cru

    Sezóna lanýžů právě vrcholí a proto Fine diningová restaurace Grand Cru, v čele s šéfkuchaři Svatoplukem Hemmerem a Sašou Pavlovičem, připravuje...

    Jan Pešek30.10.2019
  • Hon na ústřice v La Verandě

    Sezóna ústřic právě začala. A přestože milovníci těchto chuťově jedinečných mořských plodů tvrdí, že nejlepší ústřice je vždycky samotná, maximálně pokapaná...

    Jan Pešek24.10.2019
  • Pražský Benjamin v průvodci Michelin

    Restaurace Benjamin v pražských Vršovicích se dostala po pouhém roce působení do Michelinského průvodce. Utajená restaurace na nefrekventované ulici vyniká svým...

    Jan Pešek24.9.2019
  • Hergetova cihelna láká na podzim plný chutných překvapení

    Podzim plný kulinářských akcí. Oblíbená malostranská restaurace Hergetova cihelna má pro své hosty připravený pestrý podzimní program. V týdnu od 23....

    Jan Pešek23.9.2019
  • Restaurace Sia plánuje týden okořeněný chilli papričkami

    Šéfkuchař Jiří Štift z asijské restaurace Sia, která spadá do gastronomické aliance Together, a jeho tým se rozhodli navázat na úspěch...

    Jan Pešek16.9.2019
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.
  • Villa Journal
    Villa journal je jediný časopis zaměřený na rezidenční bydlení a orientuje se na špičkové realizace, moderní architekturu a nadstandardní služby z této oblasti.