Sociální sítě
Nahoru
reklama

Dijonské hořčice Maille s rodokmenem králů

Maille nejsou jen tak ledajaké hořčice či octy. Po staletí jsou předurčeny těm nejnáročnějším gurmánům. Její historie se datuje do roku 1747, tedy do roku, kdy se narodil nejdůležitější hodinář všech dob, Abraham Louis Breguet, a romantická Francie teprve stála před příchodem Velké francouzské revoluce. Během krátké doby si však vysloužila velké renomé a není divu, že se stala oficiálním dodavatelem na královské dvory, kde byly produkty Maille určeny výhradně pro urozená ústa. V současnosti světoznámá značka je dostupná každému gurmánovi a milovníkovi mezinárodní kuchyně. Vrátit se v čase a vychutnávat si kvalitní produkty tehdejší epochy si tak dnes může každý nejen v restauracích, ale i doma. Jejich využití je vskutku všestranné. Díky nim lze proměnit obyčejné jídlo v neobyčejný pokrm, kterým ohromí všechny náročné bonvivány. Hodí se na grilovací marinády, salátové dressingy, ale dochutí i omáčky, vytvoří pikantní krustu při pečení masa, pozvedne chuť obyčejného sendviče či bagety.

Na českém trhu je k dostání v následujících příchutích:

* dijonská originální

* tradiční hrubozrnná s bílým vínem

* s medem

* se zeleným pepřem

* provensálská

* s křenem

Více z rubriky Degustace

  • Španělské sýry jako gastronomický poklad

    Prosluněné a životem tepající Španělsko láká k návštěvě nejen pro své blahodárné klima a příjemnou atmosféru. Za ozkoušení stojí také místní...

    Karolína Steinbergerová18.2.2022
  • Gurmánské toulky Španělskem

    Španělsko patří mezi nejdostupnější a neoblíbenější evropské destinace. A není divu. Příjemné počasí a bohatá kultura v kombinaci se skvělým jídlem...

    Karolína Steinbergerová21.10.2021
  • Benjamin opět otevírá

    Fine dining restaurace Benjamin v posledních měsících šla cestou zážitku až domů, kdy šéfkuchaři Gavin Lewis a Jakub Červenka jezdili do...

    Marek Zelený12.10.2021
  • Rakousko-uherská hostina v restauraci Augustine na Malé straně

    Vraťte se do historie a ochutnejte tradiční pokrmy podle receptů z kuchařky z roku 1905. Budete mít příležitost ochutnat německá, rakouská...

    Jan Pešek11.10.2021
  • Kulinářský Trezor šéfkuchaře Marka Fichtnera otevřel své dveře hostům

    Minulý týden se v elegantních gočárovských prostorech bývalého bankovního trezoru restaurace Červený jelen v centru Prahy začalo podávat výběrové tříchodové menu,...

    Jan Pešek4.10.2021
  • Prodlužte si léto osvěžujícím nealko drinkem Passion smash

    Letní hřejivé paprsky vystřídalo šumění barevného listí a typické počasí babího léta. Ve společnosti mocktailu Passion smash s hořko-kyselými tóny exotického...

    Karolína Steinbergerová30.9.2021
  • Květák z La Rotonde

    Restaurace La Rotonde, která se nachází pod střechou hotelu Alcron, působí velmi nenápadně. Art deco styl se prolíná celou restaurací a...

    Jan Pešek6.9.2021
  • Rolls-Royce mezi šunkami

    Sušená šunka jamón je zcela jistě jednou z nejoblíbenějších španělských pochutin. Jamón ale není jenom jeden, vaše chuťové pohárky můžete provést celou...

    Karolína Steinbergerová13.8.2021
  • Café Buddha o sedmi chodech

    Café Buddha v Norské ulici v pražských Vršovicích je vyhlášenou autentickou asijskou restaurací. Thajské duo, které tvoří babička Lucky a její...

    Marek Zelený28.7.2021
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.