Sociální sítě
Nahoru

Steaková pohádka Máneska

Možná si myslíte, že zajít v Praze na pořádný steak nebo burger není žádný problém. Takových míst, kde vám na talíři přistane flák masa, že znáte hodně. Nepochybuji o tom, že by v Praze byl nedostatek takových restaurací, ale ono nejde jen o to, aby se vám zacpal břich jako pravěkému člověku. V dnešní krásné době totiž můžete hledat místa, kde pochutnání si na jídle a pití bude skutečný zážitek a vy tak strávíte nezapomenutelné chvíle. V tom hledání vám mohu pomoci. V Královských Vinohradech, v nenápadné Mánesově uličce se nachází bývalé Ambiente a dnes jedna z nejlepších pražských restaurací, kde můžete ochutnat nejen lahodné a šťavnaté steaky, ale i mnoho jiného. Můžete si vybrat, zda dáte přednost příjemnému posezení na zahrádce, nebo v útulných sklepních prostorech. Pečlivá a ochotná obsluha se o vás postará na každém místě. Nechci vám radit, jaké pokrmy ochutnat nebo v jakou dobu do restaurace přijít, ale mohu doporučit si na tento podnik vyhradit celý večer a rozhodně nikam nespěchat. Lákavých položek na menu je skutečně hodně a bude pro vás opravdovým zážitkem vychutnávat doslova každé sousto. Jako předkrm mohu doporučit krevety v rozpálené pánvi, na česneku a bazalce s domácími toasty. Už samotná vůně vás přenese do klidné přímořské vesničky, kde si na této lahůdce pochutnávají místní rodáci. Po prvním soustu se pak zajisté budete cítit jako na vytoužené dovolené. Pokud by se vám nechtělo takto pocitově cestovat, mohu k předkrmu doporučit domácí paštiku z kachních jater s polníčkem, sušenými rajčaty v česnekovém oleji a červenou cibulí. Asi netřeba dodávat, že s tímto pokrmem se naopak budete cítit jako doma a z každé suroviny jsou doslova cítit poctivé středoevropské suroviny. Po předkrmu můžete ochutnat polévku s názvem restaurace ze sezónních surovin nebo nějaký salát, z nichž mohu doporučit se sýrem „gorgonzola dolce“, avokádem, jahodami, olivami, melounem a vlašskými ořechy na listovém salátu. Pokud jste zvolili návštěvu restaurace ve večerních hodinách, tak už je nejvyšší čas vybrat si hlavní jídlo. Večer jistě příjemně ubíhá, ať už se skvělým plzeňským pivem nebo vínem, jichž zde mají nepřeberné množství, a z jejichž výběrem vám obsluha velmi ochotně pomůže. Výběr steaků, burgerů a jídel z grilu je bohatý. Pokud máte chuť na pořádný šťavnatý burger, a nemůžete se rozhodnout, jaký ze zdejší nabídky by vás potěšil nejvíce, můžete zvolit variaci burgerů. Pokud dáte přednost steaku, mohu doporučit jemný steak z hovězí svíčkové – Filet aberdeen angus nebo křehký steak z podlopatkového svalu – Oyster blade. Kromě přílohy, což mohou být třeba skvělé domácí bylinkové hranolky, je rozhodně důležité nepodcenit i výběr z vhodné omáčky. Tou může být lahodná lišková omáčka anebo též z portského vína. Každá z omáček ale určitě zážitek z pojídání steaku ještě více zvýrazní.

A celou tu kulinářskou pohádku můžete ukončit grilovaným ananasem s omáčkou z portského vína a domácí kokosovou zmrzlinou nebo sorbetem z čerstvého ovoce. Věřím, že vámi strávený čas v restauraci Máneska pro vás bude natolik příjemným a zajímavým zážitkem, že si jej oblíbíte a budete se sem rádi vracet. Kuchyň, personál i místo samé k tomu více než vybízí.

Více z rubriky Gastro

  • Znovuotevřená restaurace Čestr

    Jalovice a volci z českého strakatého skotu, grilování na dřevěném uhlí, dlouhé pečení v „sauně“ a současná česká kuchyně v podání...

    Jan Pešek15.10.2020
  • Uhrančivé mini dýně

    Severočeská síť Lagarto, která hosty baví ve svých kavárnách v Teplicích, Mostě a Chomutově výjimečnou nabídkou house dortů klasických, prémiových a...

    Marek Zelený12.10.2020
  • Po revolučních konjakových těstovinách Slim Pasta se hudbne

    Drtivá většina lidí konzumuje těstovinové přílohy, protože jsou běžně k dostání, chutné a jednoduché na přípravu. Často se ale lidé přílohám...

    Marek Zelený12.10.2020
  • Sezónní tasting menu

    Restaurace Nota Bene představuje nové hřející sezónní tasting menu o čtyřech chodech, které navodí v ústech české plnohodnotné nebe. Kde jinde...

    Jan Pešek8.10.2020
  • Jistota v Alcronu v podobě brunchů

    Víkendové brunche v hotelu Alcron se staly jistotou, která je v posledních týdnech více než potřebná. Kvalita, historie a vytříbený servis...

    Jan Pešek7.10.2020
  • České prémiové destiláty zabodovaly na mezinárodní soutěži

    Česká destilérka Fleret z Frenštátu pod Radhoštěm zabodovala v rámci populární International Spirits Challenge, jedné z nejvýznamnějších a nejrespektovanějších degustátorských světových...

    Marek Zelený5.10.2020
  • Řízková olympiáda v Babiččině zahradě

    Letošní podzim v Babiččině zahraně v Průhonicích je plný kulinárních zážitků. Největším hitem bude bez debat řízková olympiáda, na jejímž konci...

    Jan Pešek5.10.2020
  • Šumavská zima na Chalupě s bazénem

    Šumava je oblíbeným místem dovolených. Zvláště v zimě sněhobíle září její přednost v podobě množství pěkných svahů a běžkařských stop uprostřed...

    Marek Zelený5.10.2020
  • Fúze chutí

    Jsou jemné, vláčné, kreativní a nádherně barevné. Když se do nich zakousneme naše chuťové pohárky se roztančí. I když první zmínky...

    Jan Pešek5.10.2020
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.
  • Villa Journal
    Villa journal je jediný časopis zaměřený na rezidenční bydlení a orientuje se na špičkové realizace, moderní architekturu a nadstandardní služby z této oblasti.