Sociální sítě
Nahoru

Steaková pohádka Máneska

Možná si myslíte, že zajít v Praze na pořádný steak nebo burger není žádný problém. Takových míst, kde vám na talíři přistane flák masa, že znáte hodně. Nepochybuji o tom, že by v Praze byl nedostatek takových restaurací, ale ono nejde jen o to, aby se vám zacpal břich jako pravěkému člověku. V dnešní krásné době totiž můžete hledat místa, kde pochutnání si na jídle a pití bude skutečný zážitek a vy tak strávíte nezapomenutelné chvíle. V tom hledání vám mohu pomoci. V Královských Vinohradech, v nenápadné Mánesově uličce se nachází bývalé Ambiente a dnes jedna z nejlepších pražských restaurací, kde můžete ochutnat nejen lahodné a šťavnaté steaky, ale i mnoho jiného. Můžete si vybrat, zda dáte přednost příjemnému posezení na zahrádce, nebo v útulných sklepních prostorech. Pečlivá a ochotná obsluha se o vás postará na každém místě. Nechci vám radit, jaké pokrmy ochutnat nebo v jakou dobu do restaurace přijít, ale mohu doporučit si na tento podnik vyhradit celý večer a rozhodně nikam nespěchat. Lákavých položek na menu je skutečně hodně a bude pro vás opravdovým zážitkem vychutnávat doslova každé sousto. Jako předkrm mohu doporučit krevety v rozpálené pánvi, na česneku a bazalce s domácími toasty. Už samotná vůně vás přenese do klidné přímořské vesničky, kde si na této lahůdce pochutnávají místní rodáci. Po prvním soustu se pak zajisté budete cítit jako na vytoužené dovolené. Pokud by se vám nechtělo takto pocitově cestovat, mohu k předkrmu doporučit domácí paštiku z kachních jater s polníčkem, sušenými rajčaty v česnekovém oleji a červenou cibulí. Asi netřeba dodávat, že s tímto pokrmem se naopak budete cítit jako doma a z každé suroviny jsou doslova cítit poctivé středoevropské suroviny. Po předkrmu můžete ochutnat polévku s názvem restaurace ze sezónních surovin nebo nějaký salát, z nichž mohu doporučit se sýrem „gorgonzola dolce“, avokádem, jahodami, olivami, melounem a vlašskými ořechy na listovém salátu. Pokud jste zvolili návštěvu restaurace ve večerních hodinách, tak už je nejvyšší čas vybrat si hlavní jídlo. Večer jistě příjemně ubíhá, ať už se skvělým plzeňským pivem nebo vínem, jichž zde mají nepřeberné množství, a z jejichž výběrem vám obsluha velmi ochotně pomůže. Výběr steaků, burgerů a jídel z grilu je bohatý. Pokud máte chuť na pořádný šťavnatý burger, a nemůžete se rozhodnout, jaký ze zdejší nabídky by vás potěšil nejvíce, můžete zvolit variaci burgerů. Pokud dáte přednost steaku, mohu doporučit jemný steak z hovězí svíčkové – Filet aberdeen angus nebo křehký steak z podlopatkového svalu – Oyster blade. Kromě přílohy, což mohou být třeba skvělé domácí bylinkové hranolky, je rozhodně důležité nepodcenit i výběr z vhodné omáčky. Tou může být lahodná lišková omáčka anebo též z portského vína. Každá z omáček ale určitě zážitek z pojídání steaku ještě více zvýrazní.

A celou tu kulinářskou pohádku můžete ukončit grilovaným ananasem s omáčkou z portského vína a domácí kokosovou zmrzlinou nebo sorbetem z čerstvého ovoce. Věřím, že vámi strávený čas v restauraci Máneska pro vás bude natolik příjemným a zajímavým zážitkem, že si jej oblíbíte a budete se sem rádi vracet. Kuchyň, personál i místo samé k tomu více než vybízí.

Více z rubriky Gastro

  • Valentýn s obsahem alkoholu

    Valentýn je známý jako svátek lásky již celá staletí. Pro její oslavy existuje spousta symbolů, ale jedním z hlavních jsou bezpochyby jahody....

    Marek Zelený9.1.2018
  • Designová perla Karlových Varů

    Jeden z nejlepších hotelů v Karlových Varech se může pochlubit skvělou kombinací špičkových služeb a designového prostředí. Hotel St. Joseph Royal...

    Marek Zelený8.1.2018
  • Týden vína v Praze

    V týdnu od 22. do 28. ledna 2018 se Praha stane dějištěm jubilejního desátého ročníku festivalu vína Prague Wine Week 2018....

    Jan Pešek8.1.2018
  • Podlehněte pokušení luxusních sýrů

    Nejen v období Vánoc toužíme, pokud jsme milovníky vybraných lahůdek, potěšit chuťové pohárky noblesní specialitou, jež, pokud jde o kvalitu a chuť,...

    Alena Dušková20.12.2017
  • Menu v Bageterii Boulevard sestavené vyhlášeným guru české gastronomie

    Od včerejšího dne si do oblíbené Bageterie Boulevard je možné zajít na něco opravdu výjimečného. Zimní nabídku totiž rozšiřuje nové CHEF...

    Marek Zelený20.12.2017
  • Čech Jan Teska se stal mistrem světa v míchání koktejlů

    Na mistrovství světa v Kodani zářil český barman Jan Teska. Na světovém koktejlovém šampionátu Mezinárodní barmanské asociace zvítězil s koktejlem, který...

    Jan Pešek19.12.2017
  • Naučte se rozumět vínu – z pohodlí svého domova

    Milovat víno je skvělé, naučit se ho dobře znát je ještě lepší. Přední český sommelier Jakub Přibyl vložil své mnohaleté zkušenosti...

    Marek Zelený18.12.2017
  • Nola: láska ze sídliště

    Že láska prochází žaludkem, to ví snad každý. V restauraci Nola na pražském Pankráci tak už v předvánočním stresu začali myslet...

    Jan Pešek16.12.2017
  • Emirates ve svátečním období nabízí vánoční menu

    Letecká společnost Emirates v prosinci přináší vánoční atmosféru do všech cestovních tříd. Zákazníci Emirates si budou moci jak v jejích letištních...

    Jan Pešek12.12.2017
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.
  • Villa Journal
    Villa journal je jediný časopis zaměřený na rezidenční bydlení a orientuje se na špičkové realizace, moderní architekturu a nadstandardní služby z této oblasti.