Sociální sítě
Nahoru

Slavný pianista Richard Clayderman přijede koncertovat do Prahy

Představitel romantického piana, Francouz Richard Clayderman, přijede koncertovat 20. října 2015 do Kongresového centra v Praze. Slavný interpret písně Balada pro Adeline zahraje v doprovodu kompletního orchestru známé melodie mapující jeho hudební kariéru. Philippe Pagés, jak zní jeho vlastní jméno, se začal věnovat hře na klavír již od útlého dětství. Jeho hudební kariéra byla předurčena skutečností, že jeho otec byl učitel hry na klavír, a tak mladému Philippovi již od dětství vštěpoval základy hry na klavír. Dnes je jednašedesátiletý Clayderman považován za nejúspěšnějšího pianistu planety. Svědčí o tom množství prodaných alb, jejichž počet se vyšplhal na sto milionů. Během své kariéry nahrál více než tisíc dvě stě skladeb a stal se tvůrcem a průkopníkem stylu romantického piána. Díky jeho interpretaci se skladba Balada pro Adeline, původně od Paula De Sennevilla, stala slavnou po celém světě. Pro české publikum je známá také díky interpretaci Jiřího Maláska. V Claydermanově podání se prodala v počtu několika milionů kusů.

V současné době Richard Clayderman vystupuje na všech kontinentech světa. Po koncertech v Japonsku, Indonésii, Číně i Litvě se představí také českému publiku. „Bez živého vystupování a blízkého kontaktu s publikem si svůj život nedovedu představit,” říká o své vášni k vystupování sám umělec. „Když vystupuji, snažím se maximálně soustředit, abych posluchačům nabídl co největší hudební zážitek,“ doplňuje Clayderman.

V Praze vystoupí v úterý 20. října 2015. Vrací se tak po dvouleté odmlce, kdy v Kongresovém centru zahrál před zaplněným hledištěm a sklidil bouřlivý aplaus. Na stejném místě se představí tentokrát s kompletním orchestrem. Vstupenky jsou v prodeji v síti TICKETPORTAL v ceně od 790,- Kč.

Více z rubriky Akce

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.