Sociální sítě
Nahoru

Carollinum představuje model Hamilton Ventura Elvis 80

Dne 8. ledna 2015 by legendární Elvis Presley oslavil 80. narozeniny a tento event inspiroval tvůrce manufaktury Hamilton k představení moderní verze hodinek Ventura, které proslavil film „Blue Hawaii“ z roku 1961. Nová interpretace modelu známého jako „Elvisovy hodinky“ přinesla technické i materiálové výzvy a Hamilton tak potvrdil svou strategii zaměřenou na budoucnost moderního designu. Automatický model obsahuje strojek H-10 s rezervou chodu 80 hodin. Poté, co značka v roce 1951 uvedla na trh první elektrické hodinky, se právě inovace stala hlavní strategií linie Hamilton Ventura. Oblý tvar číselníku je známkou novodobé architektury designu pouzdra a jeho triangulární tvar splňuje účel, s jakým byly hodinky navrhnuty – poutat pozornost. Výsledné harmonie bylo u tohoto modelu dosaženo elegantním a hladkým výbrusem povrchů. Podobně jako Elvisova tvorba, která vizionářsky sloučila prvky country music a rhythm and blues, i design „jeho“ hodinek je silně fixován na budoucnost, přičemž ale nezapomíná na své silné kořeny. Linie hodinek Hamilton Ventura Elvis 80 má široký unisexový záběr – díky paletě materiálových a barevných kombinací, které lze volit jak u automatických, tak u quartzových modelů. Pohodlí nositele je prioritou a odráží se v přiléhavém designu, který perfektně sedí na zápěstí. Automatický model se nese v duchu „black meets black“, kde PVD pouzdro doplňuje kaučukový nebo kožený řemínek v černé barvě. Quartzový model má řemínek z chirurgické oceli, který je připevněn k pouzdru asymetrickou geometrií, čímž Hamilton zachoval komplexnost konstrukce. Tenká sekundová ručička v oranžové barvě ladí s minutovým číselníkem v prostoru od dvanácté do třetí hodiny. Gravura na korunce vyzdvihuje unikátnost tohoto modelu.

Quartzový i automatický model Hamilton Ventura 80 má rozměr 42,5 mm x 44,6 mm s PVD pouzdrem v černé barvě. Oba modely mají centrovanou hodinovou, minutovou i vteřinovou ručičku umístěnou pod antireflexním safírovým sklíčkem a voděodolné jsou do hloubky 50 metrů.

Více z rubriky Hodinky

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.