Sociální sítě
Nahoru

Spojení venkova s luxusem v jižním Tyrolsku

Když se řekne farma, většina lidí si představí truhlíky s muškáty, zeleninovou zahradu a všudypřítomná zvířata a odér hnoje. To však neplatí pro farmy sdružení Roter Hahn v Jižním Tyrolsku! Jistě, i zde můžete najít tradiční ubytování se vším, co k venkovu patří, ale za návštěvu rozhodně stojí i moderní farmy, které nabízejí veškerý komfort a nadstandardní servis a které uspokojí i nejnáročnějšího hosta. V každém ročním období. Kirchwieserhof_1 Jaro v Kirchwieserhofu v Lajenu

Na okraji dolomitského údolí Val Gardena stojí tento statek známý jako „bydlení v selském luxusu“. Má statut nejpřepychovější farmy v Jižním Tyrolsku a cílí na hosty s těmi nejvyššími nároky. Kromě vyhlášeného snídaňového bufetu s domácími produkty nabízí i širokou škálu wellnes programů. Vyzkoušet můžete biosaunu, finskou saunu, aromatickou parní lázeň, speciální jahodové kúry a v teplejších dnech je k dispozici venkovní bazén s masážními tryskami. A pro milovníky sportu jsou připraveny hodiny pilates a možnost vycházek s instruktorem nordic walkingu. Hochbrunner_1 Léto v Hochbrunneru v Terlanu

Tento ovocnářský a vinařský statek s privátním plaveckým bazénem je ideálním místem pro letní dovolenou. Má strategickou polohu uprostřed slunečných vinohradů s výhledem na vesnici Terlan a na údolí Etschtal a jeho okolí přímo vybízí k dlouhým procházkám či vyjížďkám na kole nebo na koni. Po náročném dni se můžete osvěžit sklenkou místního vína či posilnit se některým z domácích produktů. Pak už na vás čekají nově zrekonstruované apartmány z nichž některé mají zachované historické klenby a zdivo, tak že na vás dýchne kousek historie uprostřed moderny.

Stegerhof_1 Podzim v Naturoase-Stegerhofu v Truden

V srdci národního parku Trudner Horn, na sluncem zalité náhodní plošině na jihu Jižního Tyrolska vás na farmě Naturoase-Stegerhof čeká dovolená ve znamení oddechu. Její majitelé se specializují na nejrůznější wellness procedury a moderní apartmány nabízejí absolutní pohodlí a klid. Načerpat novou energii a připravit se na přicházející zimu můžete při medových zábalech, lázni v seně, v infrasauně nebo ve speciální selské sauně se sprchou – mlýnským kolem.

Stegerhof_2 Zima v Drockerhofu v St. Ulrich

Obec St. Ulrich leží v údolí Gröden, které bylo vždy známé jako místo odpočinku bohatých a slavných. Řada hollywoodských hvězd zde vlastní prázdninové domy a tráví tu každoročně část své zimní dovolené. Srovnatelný servis jako v těch neluxusnějších rezortech vás čeká i na farmě Drockerhof. Ta je ideálním výchozím místem pro túry na Seiser Alm a nabízí apartmány se snídaní, která se sestává pouze z lokálních domácích produktů. V zimě si budete moci užít veškerý servis sestávající se z vyhřívané lyžárny, garáže i vlastního učitele lyžování. Právě majitel farmy Stefan je totiž certifikovaným lyžařským instruktorem.

Drockerhof

Je tedy na vás, zda si zvolíte odpočinkovou či aktivní dovolenou v Jižním Tyrolsku. Neuděláte však chybu, pokud si pro svůj pobyt vyberete farmu sdružení Roter Hahn. Tu nejlepší, z více než 1600 rozesetých po celém Jižním Tyrolsku, naleznete na českých webových stránkách sdružení Roter Hahn, kde vám důmyslný vyhledávač, po zadání vašich preferencí, najde ten pravý statek přímo na míru.

 

Více z rubriky Hory

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.