Sociální sítě
Nahoru

Leagoo Elite 3 – čínský elegán stvořen pro české LTE

Nová značka mobilních telefonů Leagoo uvedla na český trh z hlediska LTE naprosto zásadní a průlomový model. Smartphone Elite 3 je na základě zpětné vazby z České republiky připraven pro tuzemský plnohodnotný provoz v LTE pásmech, a to včetně frekvence 900 MHz, používané Vodafonem. Zaujme i další netradiční výbavou, jako jsou dva mikrofony či diskrétní mód.

18370251392_d1914eb87b_kJak už je u značky Leagoo standardem, Elite 3 staví na perfektním dílenském zpracování s použitím kvalitních materiálů a za výbornou cenu nabízí řadu funkcí a parametrů dostupných u podstatně dražších značek mobilních telefonů. Tento model je určen všem fandům superrychlého mobilního připojení k internetu.

„Na základě velmi úzké spolupráce Dynamic Mobile, českého zastoupení a distributora značky Leagoo, a mateřské společnosti Leagoo se nám podařila naprosto skvělá věc. Většina nových smartphonů uváděných na český trh se pyšní ,plnou‘ podporou LTE, ale ne všechny se připojí ke všem sítím používaným našimi operátory. Elite 3 to neslibuje, ale je to první model, který to skutečně umí, a u dalších na trh uvedených smartphonů Leagoo to již bude samozřejmostí,“ řekl David Buršík, jednatel společnosti Dynamic Mobile.

18188168679_62e19c111e_kTechnologie LTE (Long Term Evolution) je určena pro vysokorychlostní internet v mobilních sítích. Teoretická rychlost stahování je 300 Mb/s a odesílání 75 Mb/s. LTE se šíří v několika vysílacích/přijímacích frekvenčních pásmech. V České republice jsou vyhrazena pásma 1 (2 100 MHz), 3 (1 800 MHz), 7 (2 600 MHz), 8 (900 MHz) a 20 (800 MHz). Mnohé smartphony na českém trhu sice deklarují, že jsou připraveny na LTE, ale v řadě případů jim některé frekvence chybí, a tak na určitých místech není možné tuto technologii využívat. Proto je při nákupu telefonního přístroje nutné věnovat pozornost také informacím o pásmech. To však není případ Elite 3.

Leago Elite 3 v těle ukrývá čtyřjádrový 1,3GHz (4 x 1,3 GHz) ARM procesor Mediatek (čipová sada MTK6582 + MTK6290) postavený na architektuře Cortex-A7, vyrobený 28nm technologií zajišťující plynulý chod operačního systému Android 4.4 KitKat (jakmile budou ze strany Mediateku ovladače, tak bude možný upgrade na Android 5) i přehrávání videí na 5,5palcovém IPS displeji s rozlišením 1 280 x 720 dpi. K rychlým odezvám mu pomáhá 1GB operační paměť RAM s 8 GB paměti ROM (rozšířitelnou díky kartám microSD o 32 GB). Vestavěná podpora GSM, WCDMA a LTE zajišťuje rychlý přenos dat. Už žádné čekání na dlouhé načítání, sekání a u videí nekvalitní rozlišení. Mobilní internet si lze nyní užít kdekoli v dosahu pokrytí naplno, stejně jako doma.

Smartphone je připraven na velké výzvy. Problémy mu např. nečiní rušné prostředí, a to díky dvojici vestavěných mikrofonů. Jeden slouží ke stabilizaci hlasu při hovoru a zvýšení jeho zřetelnosti a druhý pro aktivní snížení fyzického hluku. Telefonování v davu či na rušné ulici proběhne s tímto přístrojem tak, jako kdyby hovořící stáli na tichém místě tváří v tvář.

Do Elite 3 byla zapracována také nová funkce, tzv. diskrétní mód (MMODE). Ta je navržena tak, aby se uživatel v případě, že po použití přístroje nechce zanechat stopy, nemusel o nic starat. Díky jejímu využití tak např. nikdo nezjistí, na která telefonní čísla bylo telefonováno, poslány SMS a nezůstanou ani stopy po pořízení fotografií či surfování na internetu. Telefon zkrátka vytvoří bezpečné anonymní prostředí pro použití v každé minutě. Do běžného pracovního prostředí uživatele se vrátí po zadání zvoleného PINu.

O přísun energie se stará baterie s kapacitou 3 000 mAh zajišťující dlouhý provoz na jedno nabití. Gesta umožňují Elite 3 jeho netradiční ovládání: jemným nakreslením gesta na displeji telefonu dojde automaticky k jeho probuzení, spuštění fotoaparátu, zahájení telefonního hovoru či spuštění hudby. Gesta lze přizpůsobit, stejně jako vyvářet nová. Funkce 4D turn air nabízí ovládání telefonu zcela bez dotyku displeje, stačí jen opatrně pohnout rukou 3 až 5 cm nad ním. Na horní části těla přístroje se nachází pulzující notifikační LED dioda, která indikuje stavy telefonu. Připraveny jsou tři barvy – například pro připomenutí zmeškaného hovoru, přijaté SMS či příchozího e-mailu – přičemž co bude indikováno a jakými barvami, záleží jen na uživateli.

Více z rubriky Mobily

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.