Sociální sítě
Nahoru

Spices: One night in Asia

Mandarin Oriental má novou restauraci. Zapomeňte na Essensii, teď je tu Spices. To je dobrá informace pro společenský small talk na dvě minuty, ale když tuhle novinku vyzkoušíte, budete moci mluvit hodiny. Asi vám nevyrazí dech fakt, že jde o asijskou kuchyni. Tahle je ale vážně velmi autentická a obáváme se, že SaSaZu roste nová konkurence.

spices1Pokud nejste ten typ, který sází na jistotu v podobě foie gras a lanýžů, ale raději zkoušíte chutě, pro jejichž identifikaci se musíte diskrétně obrátit na personál, tady budete přímo nadšeni. I systém jídla je ve Spices asijský, prostě objednáte vše, na co máte chuť, dostanete to doprostřed stolu a pak už jen ochutnáváte, zkoušíte, mluvíte…

zobrobrSdílení jídla sbližuje, takže tohle je skvělý tip na méně formální, ale luxusní rande i na obchodní jednání, při kterém se protějšku potřebujete dostat pod kůži. Prostředí je samozřejmě exkluzivní, ale na asijský koncept také vítaně decentní a servis personálu dle laťky nekompromisně nastavené značkou Mandarin Oriental perfektní. Vypusťte pro jednou vinný rituál a nechte si doporučit z exotických signature koktejlů, překvapí vás. A udělejte i další změnu. Jste-li zvyklí na závěrečnou kávu, vyměňte ji tady za čaj. Jeho servírování je působivé – ale nechte se taky trochu překvapit. Spices si na podzim nesmíte nechat ujít.

thai-crab-cakesNÁŠ VÝBĚR Z MENU:

● Thajské krabí koláčky s mango-chilli majonézou: 295 Kč

● Shu Mai knedlíčky plněné vepřovým masem,krevetami a mušlemi svatého Jakuba: 295 Kč

● Steak z tuňáka pečený v tandúru na lilkovém Moju se šafránovým jogurtem: 345 Kč

● Křupavé kuře v červeném kari s jasmínovou rýží a salátem z manga: 375 Kč

● Mořský vlk pečený v banánovém listu a kerala kari se salátem z okry a basmati rýží: 495 Kč

Kontakt: Nebovidská 1, Praha 1, Tel.: +420 233 088 888

Více z rubriky Degustace

  • Malbec slaví již podesáté svátek

    17. dubna se již tradičně po celém světě slaví svátek populární argentinské odrůdy Malbec. Malbec je známý pro svou temnou až...

    Jan Pešek15.4.2020
  • Předjaří v Benjaminu

    Benjamin si v předjarním čase připravil menu, které vychází především z půdních plodin. Tedy vše, co roste v zemi, například brambory,...

    Jan Pešek5.3.2020
  • Kančí hody v La Verandě

    Výtečné maso špičkové české zvěřiny v rozmanité úpravě podle různých národních receptů bude únorovým žolíkem oblíbené staroměstské restaurace La Veranda. Již...

    Jan Pešek30.12.2019
  • Listopad ve znamení nejlepšího šampaňského

    Už po třinácté se mohou všichni milovníci šampaňského a netradičních gastronomických zážitků těšit na unikátní festival Grand Jour de Champagne, který...

    Jan Pešek4.11.2019
  • Listopad ve znamení lanýžů i v restauraci Grand Cru

    Sezóna lanýžů právě vrcholí a proto Fine diningová restaurace Grand Cru, v čele s šéfkuchaři Svatoplukem Hemmerem a Sašou Pavlovičem, připravuje...

    Jan Pešek30.10.2019
  • Hon na ústřice v La Verandě

    Sezóna ústřic právě začala. A přestože milovníci těchto chuťově jedinečných mořských plodů tvrdí, že nejlepší ústřice je vždycky samotná, maximálně pokapaná...

    Jan Pešek24.10.2019
  • Pražský Benjamin v průvodci Michelin

    Restaurace Benjamin v pražských Vršovicích se dostala po pouhém roce působení do Michelinského průvodce. Utajená restaurace na nefrekventované ulici vyniká svým...

    Jan Pešek24.9.2019
  • Hergetova cihelna láká na podzim plný chutných překvapení

    Podzim plný kulinářských akcí. Oblíbená malostranská restaurace Hergetova cihelna má pro své hosty připravený pestrý podzimní program. V týdnu od 23....

    Jan Pešek23.9.2019
  • Restaurace Sia plánuje týden okořeněný chilli papričkami

    Šéfkuchař Jiří Štift z asijské restaurace Sia, která spadá do gastronomické aliance Together, a jeho tým se rozhodli navázat na úspěch...

    Jan Pešek16.9.2019
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.
  • Villa Journal
    Villa journal je jediný časopis zaměřený na rezidenční bydlení a orientuje se na špičkové realizace, moderní architekturu a nadstandardní služby z této oblasti.