Sociální sítě
Nahoru

Hennessy a britský designér Tom Dixon

Ikonický  koňak Hennessy X.O – je nadčasovým symbolem, který spojuje to nejlepší z minulosti a přítomnosti s jasným výhledem do budoucna. Milovníci jantarového moku dobře znají nejen jeho nezapomenutelnou chuť, ale také stylovou karafu, jejíž návrh pochází z roku 1947. Značka Hennessy však kromě léty prověřeného know-how věří i v sílu inovací. Proto  design této karafy pravidelně obměňuje ve spolupráci s předními světovými umělci. Právě tak došlo v roce 2013 k uměleckému propojení s britským designérem Tomem Dixonem. Nyní tato tříletá spolupráce vrcholí a při příležitosti oslav 250. výročí značky Hennessy přichází na trh nejnovější limitovaná edice Hennessy X.O Exclusive collection 2015 by Tom Dixon.

immage_hennessyTom Dixon je   průkopník ve světě moderního designu. Je nositelem ocenění Designér roku 2014 v rámci pařížské výstavy Maison et Objet. Nyní přichází   s novou podobou karafy na koňak Hennessy X.O, která je živoucím důkazem jeho vizionářského ducha a posouvá jeho originální umělecký přístup zase o kus dále. „Karafa na koňak Hennessy X.O je nadčasový objekt, jež jsem se rozhodl přepracovat originálním a moderním způsobem“, vysvětluje Tom Dixon.

Od samého počátku spolupráce v roce 2013 bylo Dixonovým cílem vytvořit kolekci moderních zpodobnění ikonické karafy. Výsledkem je oslnivá trilogie, jejíž působivost roste kus od kusu. Na počátku stála měděná karafa, ta v roce 2014 uvolnila místo stříbrné verzi. Triptych pak mistrovsky uzavírá novinka letošního roku – karafa ze žlutého zlata.

Tom Dixon použil při tvorbě   techniku mozaiky. Povrch karaf tvoří opakující se mnohoúhelníkový vzor, který rozpoutává hru světla a je ztělesněním vyváženosti a elegance. Dixon ve své trilogii postupně odkrývá samou podstatu koňaku a zdokonaluje svůj vlastní koncept. Na jeho počátku stála měděná karafa, která ilustruje neuvěřitelnou hloubku směsi téměř stovky eaux-de-vies. Na konci pak figuruje dílo, jež symbolizuje vzácnost jantarového moku.

X O  Tom Dixon 1Tento mistrovský kousek oslavuje koňak Hennessy X.O a stylově završuje spolupráci uznávané značky s předním designérem. Tom Dixon se v limitované edici nechal inspirovat drahými kameny. Zdůrazňuje vzácnost této suroviny, pohrává si s jejich texturou a formou. Zlatá barva navíc odkazuje na nejdůležitější událost letošního roku – oslavy 250. výročí značky Hennessy.

Limitovaná edice Hennessy X.O Exclusive collection 2015 by Tom Dixon bude v prodeji od listopadu 2015 ve specializovaných prodejnách (např. Gurmetum). V nabídce pro Českou republiku bude pouze 120 ks této unikátní limitované láhve. Doporučená maloobchodní prodejní cena se bude pohybovat kolem 5 000 Kč.

Více z rubriky Bary

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.