Sociální sítě
Nahoru

Ušlechtilé šumění ovládne Prahu

Už jste ochutnali všechny značky šampaňských a rádi byste poznávali nová šumivá vína, ale za současného sychravého podzimu se vám nechce vážit cestu přímo až do daleké Champagne? Pak pro vás máme skvělou zprávu: Je doposud opomíjeným tajemstvím znalců vín, že Česká republika nabízí celou řadu vynikajících sektů, které jsou pravidelně vysoce oceňovány i v zahraničí. Tyto klasické sekty jsou vyráběné tradiční metodou kvašení v lahvi, jejich intenzita, aroma i chuť jsou rozprostřeny na široké škále od lehčích a jemnějších po razantní a plné, nicméně jsou bez výjimky všechny sofistikované. Nabízejí se tak hojné možnosti ochutnávat a poznávat tento tradiční vinařský produkt z Čech i Moravy. Ať už k decentním událostem zvolíte jemný sekt stříbrné barvy Matthias Pinot-Chardonnay Brut vinařství Proqin, nebo se necháte nalákat aromatem lesního ovoce a nazlátlou barvou sektu Neuburger Brut Sektu Jan Petrák, kterému bylo věnováno celých 10 let zrání, ke klasickému sektu získáte neopakovatelný vztah.

proquinNavnadili jsme vás? Pak vězte, že již příští měsíc v pondělí 23. listopadu 2015 můžete věnovat svůj den poznávání a degustaci těchto krásných a zajímavých vín, a to v hotelu Grandior během druhého ročníku Dne sektu. Ten organizuje za spolek Klasický sekt Martin Novák, majitel Café Colore, špičkový servis sektu bude tedy samozřejmostí.

bettinaLetošní ročník nebude pouze svátkem popíjení těchto nápojů, ale také jejich objevování, u kterého budou veřejnosti nápomocni ti nejpověřenější odborníci z tohoto odvětví, mezi nimiž bude například viceprezident Asociace sommeliérů ČR Libor Nazarčuk. Dozvíte se tak, jak komplexní záležitost je správný servis šumivých vín, technologické taje při výrobě sektu vám odhalí Vladimír Hříbal, majitel vinařství Jan Petrák Kobylí.

janpetrakSamotné degustace pro širokou veřejnost započnou v 18 hodin a výběr bude opravdu bohatý. K dispozici vám bude na 20 prestižních tuzemských výrobců sektů, mezi nimiž nebudou chybět již zmiňovaní spoluzakladatelé spolku Klasický sekt, vinařství Proqin z Velkých Němčic, Sekt Jan Petrák, vinařství Lobkowicz, Vinselekt Michlovský, Kolby, Vinařství Vajbar, Bohemia sekt a mnoho dalších. Během večera budete mít ojedinělou příležitost nechat se oslnit uměním sabrage při show finalistů Mistrovství ČR v této tradiční, letité technice odsekávání hrdel lahví nejrůznějšími nástroji. Nenechte si proto ujít lákavou možnost být u vzniku nové tradice popíjení těchto výjimečných vín.

na ledPro podrobnější informace se můžete podívat na webové stránky www.klasickysekt.cz.

Adresa: Na Poříčí 42, 110 00 Praha 1

 

Více z rubriky Degustace

  • Malbec slaví již podesáté svátek

    17. dubna se již tradičně po celém světě slaví svátek populární argentinské odrůdy Malbec. Malbec je známý pro svou temnou až...

    Jan Pešek15.4.2020
  • Předjaří v Benjaminu

    Benjamin si v předjarním čase připravil menu, které vychází především z půdních plodin. Tedy vše, co roste v zemi, například brambory,...

    Jan Pešek5.3.2020
  • Kančí hody v La Verandě

    Výtečné maso špičkové české zvěřiny v rozmanité úpravě podle různých národních receptů bude únorovým žolíkem oblíbené staroměstské restaurace La Veranda. Již...

    Jan Pešek30.12.2019
  • Listopad ve znamení nejlepšího šampaňského

    Už po třinácté se mohou všichni milovníci šampaňského a netradičních gastronomických zážitků těšit na unikátní festival Grand Jour de Champagne, který...

    Jan Pešek4.11.2019
  • Listopad ve znamení lanýžů i v restauraci Grand Cru

    Sezóna lanýžů právě vrcholí a proto Fine diningová restaurace Grand Cru, v čele s šéfkuchaři Svatoplukem Hemmerem a Sašou Pavlovičem, připravuje...

    Jan Pešek30.10.2019
  • Hon na ústřice v La Verandě

    Sezóna ústřic právě začala. A přestože milovníci těchto chuťově jedinečných mořských plodů tvrdí, že nejlepší ústřice je vždycky samotná, maximálně pokapaná...

    Jan Pešek24.10.2019
  • Pražský Benjamin v průvodci Michelin

    Restaurace Benjamin v pražských Vršovicích se dostala po pouhém roce působení do Michelinského průvodce. Utajená restaurace na nefrekventované ulici vyniká svým...

    Jan Pešek24.9.2019
  • Hergetova cihelna láká na podzim plný chutných překvapení

    Podzim plný kulinářských akcí. Oblíbená malostranská restaurace Hergetova cihelna má pro své hosty připravený pestrý podzimní program. V týdnu od 23....

    Jan Pešek23.9.2019
  • Restaurace Sia plánuje týden okořeněný chilli papričkami

    Šéfkuchař Jiří Štift z asijské restaurace Sia, která spadá do gastronomické aliance Together, a jeho tým se rozhodli navázat na úspěch...

    Jan Pešek16.9.2019
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.
  • Villa Journal
    Villa journal je jediný časopis zaměřený na rezidenční bydlení a orientuje se na špičkové realizace, moderní architekturu a nadstandardní služby z této oblasti.