Sociální sítě
Nahoru

Japonský večer v hodinářství Koscom

Ve čtvrtek 29. října se proměnilo největší české hodinářství v místo setkání milovníků japonské horologie. Hodinářství Koscom, které jako jediné na tuzemském trhu nabízí sběratelům hodinky Grand Seiko, uspořádalo totiž večer s japonskou tématikou. To nejlepší sushi se zde snoubilo s tím nejcennějším, co japonská ikona sběratelům v Evropě dokážě nabídnout. Po boku vystavené kolekce hodinek Grand Seiko bylo totiž možné obdivovat i modely z limitovaných edic, které běžně k dostání nejsou. Stejně tak nechyběla zbylá produkce Seiko, jako jsou exkluzivní modely Astron nebo Marinemaster.

DSC_5115Kromě luxusních hodinek, které bylo možné na místě i koupit, nechyběli další zástupci japonské kultury. Jedním z nejdůležitějších hostů byl zcela jistě japanolog Jakub Zeman, který zastupoval společnost Bušidó. Autor publikace „Cuba – záštita japonského meče“ osobně představil dovezenou sbírku samurajských historických mečů a vysvětlil podstatné rozdíly mezi obřími bitevními meči, populárními katanami a dalšími sečnými zbraněmi. S unikátními historickými exempláři, v hodnotách mnohdy přesahujících milion korun za kus, dokonce demonstroval několik základních bojových technik.

DSC_5121Nechyběli samozřejmě ani hostitelé večera, pánové Jan Hlaváček a Karel Janeba, jejichž pozvání přijal také zástupce značky Seiko, pan Patricio Testart. Ten osobně představil tajemství skrývající se za abnormální kvalitou hodinek Grand Seiko a jednotlivých strojků, a to ať už se jednalo o mechanické, quartzové a nebo výtečné SpringDrive. Jeho prezentaci navíc podpořila společnost BaSys, která dodala k jeho výkladu obří televizor Loewe. V neposlední řadě je nutné také zmínit dalšího partnera akce, kterým byl salon L´Eclat. Ten dodal tu nejlepší japonskou kosmetiku od značky Annayake, jenž vyniká jedinečnými parfémy a špičkovou pěstící kosmetiku, která si na českém trhu získává stále více příznivců z řad nejnáročnějších dam vyžadujících pro svou krásu jen to nejlepší.

Více z rubriky Akce

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.