Sociální sítě
Nahoru

Univerzita kávy v novém

Společnost LE PATIO INTERNATIONAL, prodejce prémiové kávy illy, přichází s novou podobou Univerzity kávy. Ta se přesunula do prostor karlínské Kotelny a nabízí i množství nových kurzů jak pro profesionály, tak pro nadšené laiky. Již od roku 2009 je cílem Univerzity kávy vzdělávat baristy, podnikatele, pěstitele, ale i širokou veřejnost se zájmem o kávu.

DSC_3240_1200Díky novým prostorům jsme nyní schopni nabídnout mnohem širší paletu kurzů. Základem zůstává klasika – jak se správně starat o provoz kavárny, jak udělat perfektní espresso a další kávové nápoje a jak komunikovat se zákazníkem. Nabízíme však také zvládnutí nejmodernějších postupů přípravy espressa jako např. Gravitech Black Eagel nebo různé systémy filtrace kávy, Trifecta a jiné. Dokonce vypisujeme i takové speciality jako je kurz zaměřený na přípravu pokrmů z kávy,“ říká k Univerzitě lektor a barista Tomáš Komberec.

DSC_3185_1200Jednotlivé kurzy představují kávovou kulturu do nejmenších detailů, celý proces od pěstování kávy na plantážích, přes zpracování kávy, její cestu do Evropy, pražení a balení až po šálek dokonale připraveného espressa. Kurzy se ale nezaměřují jen na kávu samotnou, ale také na čaje, čokolády či ekonomiku provozu. Pokud se i vy toužíte naučit, jak připravit perfektní kávu, ať už doma nebo v kavárně, chcete vytříbit svůj latté art nebo zjistit více o cuppingu, tak neváhejte a navštivte www.unicaffe.cz, kde se dozvíte vše o aktuální nabídce kurzů a možnostech rezervace.

Více z rubriky Degustace

  • Malbec slaví již podesáté svátek

    17. dubna se již tradičně po celém světě slaví svátek populární argentinské odrůdy Malbec. Malbec je známý pro svou temnou až...

    Jan Pešek15.4.2020
  • Předjaří v Benjaminu

    Benjamin si v předjarním čase připravil menu, které vychází především z půdních plodin. Tedy vše, co roste v zemi, například brambory,...

    Jan Pešek5.3.2020
  • Kančí hody v La Verandě

    Výtečné maso špičkové české zvěřiny v rozmanité úpravě podle různých národních receptů bude únorovým žolíkem oblíbené staroměstské restaurace La Veranda. Již...

    Jan Pešek30.12.2019
  • Listopad ve znamení nejlepšího šampaňského

    Už po třinácté se mohou všichni milovníci šampaňského a netradičních gastronomických zážitků těšit na unikátní festival Grand Jour de Champagne, který...

    Jan Pešek4.11.2019
  • Listopad ve znamení lanýžů i v restauraci Grand Cru

    Sezóna lanýžů právě vrcholí a proto Fine diningová restaurace Grand Cru, v čele s šéfkuchaři Svatoplukem Hemmerem a Sašou Pavlovičem, připravuje...

    Jan Pešek30.10.2019
  • Hon na ústřice v La Verandě

    Sezóna ústřic právě začala. A přestože milovníci těchto chuťově jedinečných mořských plodů tvrdí, že nejlepší ústřice je vždycky samotná, maximálně pokapaná...

    Jan Pešek24.10.2019
  • Pražský Benjamin v průvodci Michelin

    Restaurace Benjamin v pražských Vršovicích se dostala po pouhém roce působení do Michelinského průvodce. Utajená restaurace na nefrekventované ulici vyniká svým...

    Jan Pešek24.9.2019
  • Hergetova cihelna láká na podzim plný chutných překvapení

    Podzim plný kulinářských akcí. Oblíbená malostranská restaurace Hergetova cihelna má pro své hosty připravený pestrý podzimní program. V týdnu od 23....

    Jan Pešek23.9.2019
  • Restaurace Sia plánuje týden okořeněný chilli papričkami

    Šéfkuchař Jiří Štift z asijské restaurace Sia, která spadá do gastronomické aliance Together, a jeho tým se rozhodli navázat na úspěch...

    Jan Pešek16.9.2019
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.
  • Villa Journal
    Villa journal je jediný časopis zaměřený na rezidenční bydlení a orientuje se na špičkové realizace, moderní architekturu a nadstandardní služby z této oblasti.