Sociální sítě
Nahoru

Univerzita kávy v novém

Společnost LE PATIO INTERNATIONAL, prodejce prémiové kávy illy, přichází s novou podobou Univerzity kávy. Ta se přesunula do prostor karlínské Kotelny a nabízí i množství nových kurzů jak pro profesionály, tak pro nadšené laiky. Již od roku 2009 je cílem Univerzity kávy vzdělávat baristy, podnikatele, pěstitele, ale i širokou veřejnost se zájmem o kávu.

DSC_3240_1200Díky novým prostorům jsme nyní schopni nabídnout mnohem širší paletu kurzů. Základem zůstává klasika – jak se správně starat o provoz kavárny, jak udělat perfektní espresso a další kávové nápoje a jak komunikovat se zákazníkem. Nabízíme však také zvládnutí nejmodernějších postupů přípravy espressa jako např. Gravitech Black Eagel nebo různé systémy filtrace kávy, Trifecta a jiné. Dokonce vypisujeme i takové speciality jako je kurz zaměřený na přípravu pokrmů z kávy,“ říká k Univerzitě lektor a barista Tomáš Komberec.

DSC_3185_1200Jednotlivé kurzy představují kávovou kulturu do nejmenších detailů, celý proces od pěstování kávy na plantážích, přes zpracování kávy, její cestu do Evropy, pražení a balení až po šálek dokonale připraveného espressa. Kurzy se ale nezaměřují jen na kávu samotnou, ale také na čaje, čokolády či ekonomiku provozu. Pokud se i vy toužíte naučit, jak připravit perfektní kávu, ať už doma nebo v kavárně, chcete vytříbit svůj latté art nebo zjistit více o cuppingu, tak neváhejte a navštivte www.unicaffe.cz, kde se dozvíte vše o aktuální nabídce kurzů a možnostech rezervace.

Více z rubriky Degustace

  • Chivas 18 má svůj stroj

    Ve světě přímo posedlém rychlostí, hledáním zkratek a okamžitým požitkem našel skotský výrobce luxusní whisky Chivas způsob, jak lidem připomenout, že...

    Jan Pešek1.11.2018
  • Grand Jour de Champagne ve znamení růstu

    Zájem o letošní XII. ročník prestižního festivalu šampaňského Grand Jour de Champagne 2018 je enormní a bez nadsázky lze říci, že...

    Jan Pešek27.10.2018
  • Hříšné chutě v klášteře: Kalina Anežka

    Oblíbený ateliér kuchařské alchymie Miroslava Kaliny změnil svou adresu. Po několika letech, kdy lákal svými téměř kultovními recepty na glazovaný telecí...

    Jan Lidmaňský24.9.2018
  • Degustační menu v Bistro Kaprova

    Oblíbené Bistro Kaprova, které najdete v nedaleko Staroměstského náměstí v Praze, připravilo pro své hosty speciální degustační večeři, jež bude průřezem...

    Libka Safr10.9.2018
  • Chřestová sezóna v Mlýnci vypukla

    Pokud jde o nejlahodnější a nejoblíbenější jarní zeleninu, určitě vítězí chřest. Jeho sezona je však bohužel krátká, začíná v dubnu a...

    Jan Pešek7.5.2018
  • Vzácná návštěva v Hergetově Cihelně

    Už příští týden, a to v úterý 10. dubna od 19 hodine, se promění prostory Hergetovy Cihelny v centrum milovníků vína....

    Jan Pešek3.4.2018
  • Kampa Park a menu vyhlížející jaro

    Oblíbený televizní MasterChef Marek Raditsch připravil ve své „domovské“ restauraci Kampa Park nové menu, které dokonale ilustruje jeho kuchařskou filozofii. Zkušený...

    Jan Pešek20.3.2018
  • Metropole České republiky ožije v květnu festivalem Praha pije víno

    I v letošním roce bude Praha opět pít víno, a to už popáté. Od 18. do 19. května 2018 se v prostorách...

    Jan Pešek13.3.2018
  • Restaurant Ungelt plánuje večeři s unikátním hostem

    Na sobotu 24.3.2018 naplánoval svatostánek chutí Ungelt v samotném srdci Prahy speciální degustační večer s vinařem Jeanem Gardiesem, jehož návštěvu lze...

    Jan Pešek4.3.2018
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.
  • Villa Journal
    Villa journal je jediný časopis zaměřený na rezidenční bydlení a orientuje se na špičkové realizace, moderní architekturu a nadstandardní služby z této oblasti.