Sociální sítě
Nahoru

Univerzita kávy v novém

Společnost LE PATIO INTERNATIONAL, prodejce prémiové kávy illy, přichází s novou podobou Univerzity kávy. Ta se přesunula do prostor karlínské Kotelny a nabízí i množství nových kurzů jak pro profesionály, tak pro nadšené laiky. Již od roku 2009 je cílem Univerzity kávy vzdělávat baristy, podnikatele, pěstitele, ale i širokou veřejnost se zájmem o kávu.

DSC_3240_1200Díky novým prostorům jsme nyní schopni nabídnout mnohem širší paletu kurzů. Základem zůstává klasika – jak se správně starat o provoz kavárny, jak udělat perfektní espresso a další kávové nápoje a jak komunikovat se zákazníkem. Nabízíme však také zvládnutí nejmodernějších postupů přípravy espressa jako např. Gravitech Black Eagel nebo různé systémy filtrace kávy, Trifecta a jiné. Dokonce vypisujeme i takové speciality jako je kurz zaměřený na přípravu pokrmů z kávy,“ říká k Univerzitě lektor a barista Tomáš Komberec.

DSC_3185_1200Jednotlivé kurzy představují kávovou kulturu do nejmenších detailů, celý proces od pěstování kávy na plantážích, přes zpracování kávy, její cestu do Evropy, pražení a balení až po šálek dokonale připraveného espressa. Kurzy se ale nezaměřují jen na kávu samotnou, ale také na čaje, čokolády či ekonomiku provozu. Pokud se i vy toužíte naučit, jak připravit perfektní kávu, ať už doma nebo v kavárně, chcete vytříbit svůj latté art nebo zjistit více o cuppingu, tak neváhejte a navštivte www.unicaffe.cz, kde se dozvíte vše o aktuální nabídce kurzů a možnostech rezervace.

Více z rubriky Degustace

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.