Je to skvělá zpráva, také pražská gastronomie začíná mít své tradiční rituály a svátky. Jedním z nich je prezentace unikátního menu sestaveného z polární tresky, které se do české metropole vrací již popáté. Tuto ojedinělou akci připravila pro všechny milovníky dobrého a kvalitního jídla oblíbená fine dining restaurace Kampa Park. Od ledna do března zařadila do své nabídky menu z polární tresky, která se loví jen tři měsíce v roce, a hlavně ve Skandinávii je považována za mimořádnou pochoutku. Polární tresky totiž migrují za polárním kruhem a jejich maso má velice jemnou a delikátní chuť. Navíc má ideální nutriční složení a je velmi zdravé.
Při sestavování menu se šéfkuchař Kampa Parku Marek Raditsch inspiroval ve Skandinávii, především v Norsku a Švédsku, kde má sezónní menu z polární tresky dlouhou tradici. A co všechno na hosty v Kampa Parku čeká? Jako amuse bouche se podávají tresčí játra, jejichž jemná chuť je zvýrazněna jarní cibulkou.
Klasický předkrm pak obstará ojedinělá lahůdka v podobě tresčího jazýčku, který je osmažen do křupava v těstíčku z japonského panka a dochucen tymiánem a kajenským pepřem. Podává se se salátem z červené řepy a koprovým aioli. „Právě maso z jazyka tresky je nejkřehčím kouskem celé, zhruba pětikilové ryby,“ vyzdvihuje mimořádnou delikatesu Marek Raditsch. Dalším chodem je hutná rybí polévka, která je letos kreativně připravena jako hold thajské kuchyni, a je tudíž dochucena kokosovým mlékem a kafirovými lístky.
Jako hlavní chod čtyřchodového menu, za 1 350 Kč, se v Kampa Parku servíruje pečená polární treska, která nechá svou jednoduchou úpravou vyniknout lahodnému masu. Jemnou chuť prémiové suroviny podpoří delikátní celer pečený v soli, stále oblíbenější křupavý kadeřávek a výtečná omáčka připravená z raků.
Přestože porce tresky je opravdu velká, hosty ještě čeká typický skandinávský dezert v podobě vařené „rýže a la Malta“ s mandlemi, malinovou omáčkou a jemným sorbetem.