Sociální sítě
Nahoru

ARCHITEKTKA, KTERÁ SE DOTÝKÁ NEBE: EVA LE PEUTREC

Jediná designérka světa, která navrhla více než dvacítku čínských mrakodrapů, je rodačkou z Hořic. První z nich naprojektovala, když jí bylo necelých 30 let. Staví města, luxusní hotelové komplexy i multifunkční centra a její výškové budovy se doslova dotýkají oblohy. Jaká byla její cesta k exkluzivitě v jejím oboru? Přečtěte si malou ochutnávku z rozhovoru, který najdete už v příštím čísle exkluzivního magazínu Top Class…

01_Hangzhou Agricultural Trading Center-01-Unitown Design INC

Navrhujete mrakodrapy. Jak se k takové práci dostane někdo, kdo se narodí v zemi historických budov, venkovských stavení a panelákových sídlišť?

Můj právník mi kdysi řekl, že jsou to sami klienti, kteří vybírají vaši specializaci. Pokud navrhnete jeden větší projekt a podaří se, velmi pravděpodobně budou následovat další zakázky podobného typu. Když dostanete šanci, musíte do toho dát vše, protože druhá už nepřijde. Samozřejmě, že za každým úspěchem je neskutečné množství dřiny a odříkání. Vše se navíc násobí časem.

IMG_4315

Ve své práci jste jistě obklopena řadou velmi úspěšných lidí a společností, pro které navrhujete…Máte pravdu, pohybuji se ve společnosti velmi vlivných a bohatých lidí. Především se jedná o prezidenty velkých čínských korporací a politiků. Zároveň jsem navrhla město pro milion obyvatel i mrakodrap vyšší než Eifellova věž. Pracovala jsem pro klienty zvučných jmen, jako je rodina Lamborghini, a potěšila mne i nabídka od světově známe britské architektky Zahy Hadid na vedení její čínské pobočky, ale mým snem bylo navrhovat pro Stevea Jobse. To už se mi bohužel nesplní.

1Yuhan Planning-Unitown Design INCFOTO: Archiv Eva Le Peutrec, profilové foto Matěj Slávik

 

Více z rubriky iLuxus

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.