Sociální sítě
Nahoru

Jarní wellness detoxikační programy jsou hit

Cítíte se unavení, bez energie a máte nadbytečná kila? Chcete je dostat dolů a navíc načerpat nové síly? Spojte relaxační pobyt s očistnou kúrou! A pozor – detox rozhodně nemusí znamenat hladovku, může jít o velice příjemnou záležitost!

Larimar termalni bazenPříliš jednostrannou stravou a přemírou stresu přijímá naše tělo jedovaté látky, které se pak usazují v kostech, játrech, ledvinách a zejména v tukové tkáni. V našem těle pracuje vlastní mechanismus ukládání a bohužel tak vytváří skládku odpadních škodlivých látek. To vede ke znečištění organismu, což může mít dalekosáhlé zdravotní následky,” říká Johann Haberl z léčebného hotelu Larimar v rakouském Stegersbachu, který se zaměřuje na detoxikační programy.

Larimar relaxA jak to probíhá v praxi? Program je zahájen lékařským vyšetřením a doporučením vhodné stravy včetně sestavení odpovídajícího jídelníčku. Jíme totiž příliš kysele. Přitom by měla být námi přijatá strava ze sedmdesáti až osmdesáti procent bazická. Bohužel ke kyselinotvorným potravinám patří takřka vše, co nám tak chutná. Například všechny druhy ryb, maso a drůbež, vejce, mnoho druhů sýrů, tvaroh, marmeláda a ořechy,” dodává Johan Haberl s tím, že příliš velký každodenní přísun kyselin do těla má za důsledek jejich pravidelné usazování v žilách, svalových a buněčných tkáních, poruchy prokrvení, atrofii kostí i poškození nervových zakončení.

Larimar3Proto zde odborníci při sestavování jídelníčků kladou velký důraz na zařazování zásaditých pokrmů a příloh, jako je zelenina a ovoce, které povzbuzují látkovou výměnu a uvedou tělesné tekutiny do rovnováhy. Aby se usazeniny mohly z těla vyplavit, musí ovšem člověk vypít nejméně 2,5 litru tekutin denně. K tomu přidejte bazické koupele, zábaly a lymfodrenáže, které zajišťují prokrvení a posílení vazivové tkáně, ranní cvičení jógy nebo taichi, polední aqua aerobic ve vyhřátém bazéně, nejrůznější zahřívací masáže či zábaly a ozdravné procedury a očista je dokonána.

Lenošení jako zdroj síly : „Moderní detoxikace už totiž dávno není o odříkání nebo něčem nepříjemném, i jejím cílem je, aby se stala prožitkem, na který jen tak nezapomenete. Proto jsme tyto programy doplnili o wellness rituály, je možné navštěvovat vodní svět, lázně, sauny a podobně,” upozorňuje Johann Haberl z hotelu Larimar, který je propojen s prvotřídními termálními lázněmi ve Stegersbachu.

SONY DSCDíky svému velkoryse pojatému wellness areálu a četným bazénům s termální vodou, je Larimar pro jarní očistu organizmu jako stvořený. Letos se specializuje na detoxikaci těla a snižování tělesné hmotnosti, naprostou novinkou je například tzv. odkyselovací masáž, která je kombinací masáže podkožního vazivové tkáně, lymfodrenáže hlavy, břicha a některých klasických masážních prvků.

Metabolismus v rovnováze: V nedalekém rakouském hotelu Balance Resort jdou ve svém programu ještě dál a nabízejí komplexní systém pro úpravu metabolismu Metabolic Balance. „Nejedná se o dietu, ale o nový přístup – vlastně o dlouhodobou změnu stravovacích návyků“, říká manažerka Christine Lind, jednoduše řečeno tělo začne do dvou měsíců fungovat jako švýcarské hodinky. I proto se velmi rychle a taky zdravě zbaví přebytečných kil bez běžných vedlejších účinků mnohých diet, jako je hladovění, ztráta svaloviny a jo-jo efekt“.

Více z rubriky Wellness

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.