Sociální sítě
Nahoru

Šéfkuchař Leonardo Di Clemente představuje nové menu v CottoCrudo

Leonardo Di Clemente působí jako šéfkuchař v hotelu Four Seasons Prague a restauraci CottoCrudo od října 2015. V průběhu těchto prvních měsíců vytvořil řadu jedinečných pokrmů založených na tradiční italské kuchyni a svých dlouholetých zkušenostech z gastronomického prostředí Itálie, Švýcarska, Velké Británie a Japonska. Nové lahůdky nyní obohacují menu restaurace CottoCrudo. Pralinky z kozího sýra s hříbky, růžičkovou kapustou a křenemDi Clemente pochází z italské farmářské rodiny. Vyrůstal tak v prostředí, kde se kladl důraz na čerstvé, kvalitní suroviny a tradiční způsob přípravy pokrmů. Tyto základní hodnoty vyznává a drží se jich v průběhu celé své profesní kariéry a obohacuje je o nové kulinářské trendy, které se v oblasti gastronomie objevují. Leonardo_Di_Clemente„Rád vytvářím pokrmy založené na tradičních lokálních surovinách, kterým dávám středomořský nádech. Důležitou součástí mého menu jsou ryby a jejich příprava, pro kterou čerpám inspiraci ze svého pětiletého působení v Japonsku. Zaměřuji se také na crudo „syrovou“ část restaurace CottoCrudo, kde uplatňuji techniky práce se syrovými rybami,“ říká Di Clemente. Cervene_krevety,_kapusta,_parmezan_a_liskove_orechyNabídku restaurace Di Clemente doplnil o řadu jedinečných pokrmů, jako jsou například červené krevety s kapustou, parmezánem a lískovými ořechy; halibut s lilkovým kaviárem, grapefruitem a liči nebo mušle sv. Jakuba s artyčoky, Umeboshi a vanilkovou majonézou v crudo části, tataki carpaccio z pražmy s lososovým kaviárem, slaninou a mandarinkovým olejem; zastřené vejce Onsen se smetanovým bramborovým krémem, černými lanýži a hříbky a pralinky z kozího sýra s hříbky, růžičkovou kapustou a křenem mezi předkrmy a konfitované kachní raviolo v celerovo-kardamonové omáčce s rozinkovým ragú a lískovými oříšky; šafránové risotto s pečeným mořským vlkem, buvolí mozzarellou a hráškovým pyré; pečená vepřová kotleta s lanýžovými bramborami, celerovým dauphinoise, houbami a parmazánovou omáčkou nebo pečený mořský vlk mezi hlavními chody. Peceny_morsky_vlkRené Beauchamp, generální ředitel hotelu Four Seasons Prague říká: „Leonardo přinesl novou energii do restaurace CottoCrudo. Prolínáním tradiční italské kuchyně a inovativního přístupu k přípravě pokrmů posune koncept restaurace k novým obzorům a hostům nabídne jedinečné kulinářské zážitky.“ Konfitovane_kachni_raviolo_v_celerovo-kardamonove_omacce_s_rozinkovym_ragu_a_liskovymi_oriskyCottoCrudo, moderní italská restaurace, bar a lounge, se pyšní lákavou nabídkou italských a středomořských pokrmů včetně obsáhlého vinného lístku s více než 300 druhy vína. Ve vkusné restauraci v centru města si hosté mohou vychutnat tradiční italské pokrmy s nádechem moderní kuchyně, které připravuje šéfkuchař Leonardo Di Clemente a jeho tým. Mušle sv. Jakuba s artyčoky, Umeboshi a vanilková majonza

Více z rubriky Gastro

  • Italské bombóny Leone v Čechách

    Tradiční bonbóny Leone s opravdovou chutí pravé Itálie jsou nově dostání exkluzivně v síti FAnn parfumerií a na jejich e-shopu. „Jako...

    Marek Zelený8.12.2020
  • Sněhový kopeček ze sítě Lagarto

    Zasněžený sladký kopeček se nemusí sjíždět na lyžích, ale také s vidličkou. První takový kopec je na severu Čech a jede...

    Marek Zelený1.12.2020
  • Italská módní značka Retrosuperfuture ve světě rumů

    Značka Havana Club se spojila s předním italským výrobcem Retrosuperfuture, známým zejména pro svoje barevné acetátové brýle, aby oslavily Havanu jakožto...

    Jan Pešek28.11.2020
  • Havana Club Tributo 2020 pro sběratele

    Havana Club, přední značka kubánského rumu jak na Kubě, tak po celém světě, přichází se zajímavou novinkou v limitované edici, kterou...

    Jan Pešek27.11.2020
  • Známe všechny nejlepší restaurace Česka pro rok 2021

    Nejprestižnější knižní průvodce po zážitkových restauracích celé České republiky se jmenuje Nejlepší restaurace oceněné Zlatými lvy 2021. Letos vychází v tištěné...

    Marek Zelený23.11.2020
  • Horké novinky v pekařství PAUL

    Když zima klepe na dveře, není lepší způsob jak se zahřát, než šálkem voňavého horkého nápoje. Hned tři teplé nápoje, které...

    Jan Pešek18.11.2020
  • Poklad ze španělské La Riojy

    Španělská vína jsou symbolem dovolené, malebného západu slunce se skleničkou v ruce u stolu přetékajícího tapas. Kdo nezažil, jen těžko pochopí....

    Marek Zelený17.11.2020
  • Diplomático potěší vánočním setem

    „Existují jen dva druhy lidí – ti, kteří milují rum Diplomático, a ti, kteří ho ještě neochutnali,“ říká s úsměvem Tito...

    Jan Pešek13.11.2020
  • Unikátní láhve prémiového alkoholu šité na míru

    Láhev prémiového alkoholu jako dárek je většinou sázkou na jistotu, která vždy potěší obdarovaného. K tomu, aby se z ní stal...

    Jan Pešek12.11.2020
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.
  • Villa Journal
    Villa journal je jediný časopis zaměřený na rezidenční bydlení a orientuje se na špičkové realizace, moderní architekturu a nadstandardní služby z této oblasti.