Sociální sítě
Nahoru

Sklo jako esence designu

Pokud toužíte po elegantním vzdušném interiéru s čistými liniemi, po prostorách, v nichž bude maximum světla, pak by vaše volba měla jednoznačně směřovat ke sklu. To stavební je totiž maximální výzvou pro interiérového designéra.

6

Zlatý křišťál z kolekce mis Champs- Élysées, cena 78 400 Kč, Lalique

Skleněné příčky a dveřní výplně

Hraje-li se v prostoru se světlem a je-li potřeba tmavým koutům či chodbám dodat denní osvětlení, celoskleněné dělící příčky mohou být velmi vkusným a příjemným řešením. Využijete-li navíc trendů, jako je grafosklo nebo mozaiky z luxferů, interiér dostane jiný rozměr. Dnes tolik oblíbené slučování místností do velkých obytných prostor, především obývací zóny a kuchyně, může umně od sebe prostory oddělit, aniž by se zničil dojem openspace. I při zavřených celoskleněných dvěřích tak bude prostor stále vypadat jako jeden celek.

VRimg File Description =Attributes= Version: 1.3 Compressed: true Resolution { width: 3500  height: 2476  pixelAspectRatio: 1 } Render Region { renderRegion: false  xmin: 0  ymin: 0  width: 3500  height: 2476 } Regions Info { regWidth: 32  regHeight: 32  whatsXY: MaxSize } Camera Info { transform: matrix  projection: perspective  aperture: 36  fov: 36.4359  targetDistance: 639.402  nearRange: 0  nearClip: 0  farClip: 1e+030  focalLength: 40  fNumber: 5.6 } Scene: "MASTER_I_FINAL.max" =Channels= Alpha (float3) RGB color (float3) VRayRefraction (float3) VRayWireColor (float3) VRayZDepth (float)

Dveře Master od J.A.P. mohou dosahovat až do výšky 3,7 m. Cena od 16 516 Kč.

Jaké trendy kralují interiérům?

„Velkou roli v moderních interiérech hrají tzv. nízkoenergetická a chytrá skla, která například umí odfiltrovat nepříjemné složky slunečního záření a snižovat tepelné ztráty. U některých typů si dokonce může uživatel sám nastavovat, jak čiré nebo naopak tmavé sklo bude. Oblíbená jsou plochá skla s potisky, slouží třeba jako dělící stěny, sklo se výrazně uplatňuje v koupelnách. Prosazovat se více než dříve začínají plochá antibakteriální skla. K velmi oblíbeným dnes patří jemné pastelové barvy. Co se objektů týče, nejnovějším trendem jsou rozměrné předměty – solitéry, které jsou v interiéru dominantní. Týká se to jak předmětů s praktickou funkcí, jako jsou například vázy nebo svítidla, tak jedinečných skleněných artefaktů.,“ říká hlavní kurátor Muzea skla a bižuterie v Jablonci nad Nisou PhDr. Petr Nový.

2

Křeslo Queen elizabeth s opěradlem z 10mm stáčeného skla můžete zakoupit se sedákem z luxusní ručně tkané látky nebo kůže. Cena od 83 800 Kč, Veblén by Fiam Italia

Pokud si chcete o sklu přečíst více, už za deset dní najdete exkluzivní článek v novém Top Classu 02/2016 s herečkou Andreou Kerestešovou na titulní straně.

Top Elegant Interior Good Looking Quinta Essentia Yacht House Design Ideas Featuring Awesome Dark Purple Fabric Upholstery Bed Sofa Within Round Glass Wheel  Throughout Best Home Interior Design Websites Ideas - noroominhell.com

Skleněná stropní instalace na jachtě Quinta Essentia, která přechází do obří televizní obrazovky. www.noroominhell.com

 

Více z rubriky Bydlení

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.