Sociální sítě
Nahoru

Zdravý spánek – je to možné?

Na první jarní den připadá Mezinárodní den zdravého spánku. V dřívějších dobách se zdravý spánek příliš neřešil, ale dnes už většina z nás pochopila, že zdraví máme jen jedno. Kupujeme potraviny, u kterých čteme etikety a nálepka 0% tuku či fit už nás nedokáží oklamat. I v kosmetice se snažíme vybírat takové produkty, aby nebyly zdraví škodlivé. Tak proč je nám stále jedno, na čem spíme? Family lying in bed smilingChybu při výběru matrace neuděláme, sáhneme-li po zdravotní matraci. Matrace, která nese označení ZDRAVOTNÍ, prošla celou řadou testování, o kterých je výrobce schopen předložit klinická hodnocení, atesty použitých materiálů, včetně příslušných certifikátů. Navíc je cena takové matrace zatížena sníženým DPH. Zdravotní matrace zaručuje optimální oporu pro odpočívající lidskou kostru. Umožňuje správnou polohu páteře a tím spontánní relaxaci všech svalů na ní upnutých. ALESSANDERX 431Pojem zdravotní matrace je většinou všeobecně nesprávně používán. Nevěřte jen tak reklamám, které nabízejí zdravotní matrace. To, co se v nich uvádí, musí být podloženo seriózními zkouškami. Jakékoliv označení „zdravotní“ matrace může být použito jen tehdy, když k tomuto označení bylo vydáno osvědčení a závazné rozhodnutí příslušných autorizovaných osob (akreditovaných zkušeben). Magniflex_image_zena_07_orezPokud budete hledat zdravotní matraci, nedejte se zlákat nereálnými sliby – žádná matrace vám nevydrží celý život, žádná není z materiálů, který nevyžaduje údržbu a také žádná nezpůsobí, že vaše letité problémy a bolesti, na které berete léky, se okamžitě vyřeší. Označení zdravotní matrace znamená ale jistotu, že její kvalita a benefity pro zdraví, které výrobce deklaruje, prověřili odborníci a garantují je. Magniflex_image_zena_16_orezSvětová novinka Magnistretch – aktivní regenerace těla během spánku. Magnistretch_matrace10_23990KcNový patent MagniSTRETCH vyvinula firma Magniflex ve spolupráci s Univerzitou v Zaragoze. Inspirací bylo neustále zatěžované lidské tělo, jehož páteř každý den sesedne o 1-2 cm. Matrace MagniStretch natahuje vaší páteř, zatímco spíte. Pomocí tlaku vyvíjeného vaší tělesnou hmotností se skloněné zóny pohybují opačným směrem. Toto hnutí jemně táhne záda, zvětšuje prostor mezi obratli a revitalizuje vaše disky během spánku. Díky tomuto patentu dochází k lepšímu rozložení hmotnosti na matraci, a tím i k lepšímu průtoku krve. Spánek na této matraci má podobný účinek jako 20 minut strečinku. Magniflex_image_par_04_orez

Více z rubriky Bydlení

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.