Sociální sítě
Nahoru

Dokonalé kombo pro #mbpfw

Mercedes-Benz Prague Fashion Week je za dveřmi. Už příští týden se Praha promění v jedno velké přehlídkové molo a imponovat budou jména jako Kateřina Geislerová, JakubPolanka a nebo Lukáš Macháček. O pozornost budou však žádat i další etablované značky a designérské pokusy, všechny bude však spojovat několik oficiálních partnerů. Tím hlavním je bezpochyby Mercedes-Benz a tak do světa drahé módy doporučujeme ten správný vůz – a samozřejmě také hodinky s fashion přesahem.

DSC_5824Začněme u vozu. Mercedes-Benz. Hitem posledního roku je bezesporu nová „třistapadestátka“ GLE. Nový bestseller v segmentu SUV je totiž vynikajícím společníkem nejenom pro velkou rodinu, ale také pro ženu v nesnázích – respektive na velkých nákupech. V Pařížské je navíc, jako doma a dálkové ovládání kufru je pro ukládání velkých papírových tašek prostě nenahraditelné. GLE spojuje již na první pohled tradice s moderní dobou. Klasické prvky vozů SUV se zde snoubí s moderním designem značky Mercedes-Benz a tvoří přesvědčivý celek. Suverénní vzhled modelu GLE je obohacen o typické stylistické rysy všech generací.

DSC_5832Charakteristický střešní sloupek C a harmonicky začleněné zadní boční okno jsou pevnou součástí této modelové řady, ostatně neméně nápadné jsou prvky moderního čistého designérského stylu značky Mercedes-Benz – maska chladiče, světlomety, blatníky a kapota motoru s dvěma vybouleními. Přesvědčivý je zejména harmonický, ladný přechod obou lamel v masce chladiče do centrální hvězdy Mercedesu. Do čelní partie jsou citlivě zakomponovány nové světlomety s typickým obočím v roli světlometů pro denní svícení a aktuálním světelným designem. Na přání mohou být vybaveny diodami LED a systémem adaptivního svícení ILS (Intelligent Light System). Nové blatníky s klenutými podběhy kol dodávají celé přední partii ještě větší pocit vyváženosti a výraznější vzhled.

DSC_5848Záď modelu GLE byla rovněž přizpůsobena aktuálnímu designérskému stylu a citlivě modernizována. Nové zadní svítilny LED září nyní v typickém nočním designu vozů Mercedes-Benz. Ve spodní části nárazníku jsou nápadné nově tvarované koncovky výfukové soustavy. Jak přední, tak i zadní nárazník jsou kromě toho doplněny rovněž charakteristickými, prostorově tvarovanými ochrannými panely s chromovanou povrchovou úpravou. Nová kola z lehké slitiny umocňují suverénní vzhled nového GLE.

DSC_5850V interiéru zaujme na první pohled větší multimediální displej, který je nyní částečně integrován do přístrojové desky. Vedle displeje jsou uspořádány centrální výdechy ventilační soustavy, které jsou stejně jako krajní výdechy uloženy v kvalitních rámečcích ve stříbrném odstínu Shadow. V kombinaci s leskle černými okolními plochami je tím zdůrazněna tvarová rafinovanost interiéru. Na středové konzole se nachází na přání dodávaný ovládací prvek systému COMAND s touchpadem, který je umístěn nad ním v ergonomicky optimální poloze.

DSC_5820A jaké hodinky vybrat? Prague Fashion Week si žádá hodinky netradičních malých značek, které budí pozornost svou originalitou a hodnotou. Navíc určitě neuškodí diamanty zvýrazněné detaily – a tak se přímo nabízí chronografy značky DIC. Ty vznikají u švýcarského partnera, manufaktury Armand Nicolet, a tak o jejich kvalitě není pochyb. Jejich hlavní devizou je ocelové pouzdro s tvrzeným PVD povrchem, v jehož nitru se skrývá švýcarský strojek s automatickým nátahem. Ten zajišťuje funkce chronografu a velkého data. Estetickou stránku zajišťuje gilošovaný číselník s 19 diamanty. Od kvality provedení se odvíjí také cena, která je 139 000 Kč, nicméně kaučukový řemínek s vanilkovým aroma bílé barvy skvěle doplní jakýkoli outfit.

DSC_5821

Více z rubriky Auta

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.