Sociální sítě
Nahoru

Když pečivo není hřích

Splněný sen labužníků, kteří po svátcích shazují nadbytečná kila, diabetiků a zkrátka všech, kteří vyznávají zdravé pečivo. To je na trhu unikátní pečivo: Kabátův Kornetový šátek, který je bez přidaných zahušťovadel, stabilizátorů a hlavně obsahuje celozrnnou mouku a místo cukru stévii. Konečně pečivo, které splňuje ty nejnáročnější požadavky! Pekárna Kabát jde s dobou a používá tradici ve službách moderní doby. Spojuje tak tradiční receptury, ruční výrobu, ověřené suroviny a stoupající požadavky zákazníků na zdraví a aktivní životní styl.

_MG_0106Kabátův Kornetový šátek je pečený měšec plněný tvarohem. Těsto je z výběrové celozrnné mouky z Polabí, kterou Pekárna Kabát nechává už po dvacet let mlít u mlynáře Jaroslava Chochole. Už zdravá půda, ve které roste obilí, je dobrým základem pro zdravé složení pečiva. Díky vysokému obsahu celozrnné mouky má navíc pečivo velké množství semínek a vlákniny, která napomáhá správnému trávení, a proto je dobrou prevencí výskytu rakoviny střev.

Kabátův kornetový šátek

Poctivý tvaroh bez emulgátorů od českých mlékařů je zdrojem kvalitních a dobře využitelných bílkovin. Ten spolu s přidanou syrovátkou podporuje proto růst a regeneraci svalové hmoty a pozitivně působí při redukční dietě. Je také bohatý na kasein – ten ovlivňuje růstovou aktivitu člověka v dospívání a plní ochrannou funkci jaterních buněk. Díky bohaté tvarohové náplni je pečivo nutričně vyvážené a jeho konzumací organismus získává jak pomalu se uvolňující sacharidy, které jsou zdrojem dlouhodobé energie, tak i proteiny. A ty jsou základním stavebním prvkem celého lidského organismu.

Kabátův Kornetový šátek je sladký, ale díky unikátnímu složení – použití stévie – obsahuje 0 % přidaných kalorií. Proto je pečivo ideálním doplňkem zdravé a dieteticky vyvážené stravy. Tvaroh v pečivu je mírně doslazený třtinovým cukrem, který na rozdíl od toho řepného obsahuje žádané minerální látky. Zároveň je jeho obsah tak nízký, že pečivo vyhovuje i diabetikům. A konečně, Kabátův Kornetový šátek je mašlován skutečnými vajíčky bez přidaných stabilizátorů a konzervantů. Jak říká majitel pekárny, Richard Kabát: „Pečivo musí být tak poctivé, abych ho mohl dát svým dětem k snídani.“

Více z rubriky Gastro

  • Probudit se uprostřed vánoční pohádky ukryté v luxusním apartmá

    Advent je jedním z nejkouzelnějších období celého roku a Augustine, a Luxury Collection Hotel, Prague promění vánoční přání v nezapomenutelné zážitky....

    Jan Pešek17.9.2021
  • Kavárna Slavia opět ožívá

    Nejslavnější pražská kavárna na pravém břehu Vltavy naproti Národnímu divadlu je znovu otevřena. Bohatá historie, skvělá atmosféra a nádherný výhled z...

    Marek Zelený16.9.2021
  • Kampa Park v nové podobě

    V novém kabátě a s novou energií. Stálice pražského fine diningu využila nucenou přestávku k odkládané rekonstrukci vnitřních interiérů a nyní...

    Jan Pešek15.9.2021
  • Speciální menu do letadla zpříjemní cestování

    Hlavní sezóna cestování sice pomalu končí, stále více lidí ale dává přednost klidnějšímu období a prodlouží si léto dovolenou v exotice....

    Marek Zelený15.9.2021
  • PRU58 full version

    Je tu podzim a přichází další milník restaurace PRU58. Nově otevřený podnik během léta absolvoval soft provoz. A teď je to...

    Jan Pešek14.9.2021
  • Dlouho očekávaný výčep Pult otevřel v Celnici

    Špičková technologie, precizní čepování a moderní prostředí – to je koncept podniku Pult. Stojí za ním stejní lidé, kteří byli u...

    Jan Pešek14.9.2021
  • Trezorové menu Marka Fichtnera v restauraci Červený jelen

    Koncem září se v elegantních gočárovských prostorech bývalého bankovního trezoru restaurace Červený jelen v centru Prahy začne podávat výběrové tříchodové menu,...

    Jan Pešek13.9.2021
  • Jižní Tyrolsko zavoní v Pelikánovi

    Pražská restaurace Pelikán patří mezi nováčky, ale díky historii, která se k místu váže, skvělému servisu a nabídce, si už našla...

    Jan Pešek10.9.2021
  • U Tellerů: Vinohradská novinka plná překvapení

    Zkušený šéfkuchař David Kalina, stojící za úspěšnými projekty v podobě restaurací Mincovna a Tiskárna, se může pochlubit novým podnikem. Ve vinohradské...

    Marek Zelený9.9.2021
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.