Sociální sítě
Nahoru

Když pečivo není hřích

Splněný sen labužníků, kteří po svátcích shazují nadbytečná kila, diabetiků a zkrátka všech, kteří vyznávají zdravé pečivo. To je na trhu unikátní pečivo: Kabátův Kornetový šátek, který je bez přidaných zahušťovadel, stabilizátorů a hlavně obsahuje celozrnnou mouku a místo cukru stévii. Konečně pečivo, které splňuje ty nejnáročnější požadavky! Pekárna Kabát jde s dobou a používá tradici ve službách moderní doby. Spojuje tak tradiční receptury, ruční výrobu, ověřené suroviny a stoupající požadavky zákazníků na zdraví a aktivní životní styl.

_MG_0106Kabátův Kornetový šátek je pečený měšec plněný tvarohem. Těsto je z výběrové celozrnné mouky z Polabí, kterou Pekárna Kabát nechává už po dvacet let mlít u mlynáře Jaroslava Chochole. Už zdravá půda, ve které roste obilí, je dobrým základem pro zdravé složení pečiva. Díky vysokému obsahu celozrnné mouky má navíc pečivo velké množství semínek a vlákniny, která napomáhá správnému trávení, a proto je dobrou prevencí výskytu rakoviny střev.

Kabátův kornetový šátek

Poctivý tvaroh bez emulgátorů od českých mlékařů je zdrojem kvalitních a dobře využitelných bílkovin. Ten spolu s přidanou syrovátkou podporuje proto růst a regeneraci svalové hmoty a pozitivně působí při redukční dietě. Je také bohatý na kasein – ten ovlivňuje růstovou aktivitu člověka v dospívání a plní ochrannou funkci jaterních buněk. Díky bohaté tvarohové náplni je pečivo nutričně vyvážené a jeho konzumací organismus získává jak pomalu se uvolňující sacharidy, které jsou zdrojem dlouhodobé energie, tak i proteiny. A ty jsou základním stavebním prvkem celého lidského organismu.

Kabátův Kornetový šátek je sladký, ale díky unikátnímu složení – použití stévie – obsahuje 0 % přidaných kalorií. Proto je pečivo ideálním doplňkem zdravé a dieteticky vyvážené stravy. Tvaroh v pečivu je mírně doslazený třtinovým cukrem, který na rozdíl od toho řepného obsahuje žádané minerální látky. Zároveň je jeho obsah tak nízký, že pečivo vyhovuje i diabetikům. A konečně, Kabátův Kornetový šátek je mašlován skutečnými vajíčky bez přidaných stabilizátorů a konzervantů. Jak říká majitel pekárny, Richard Kabát: „Pečivo musí být tak poctivé, abych ho mohl dát svým dětem k snídani.“

Více z rubriky Gastro

  • Jarní překvapení restaurace Triton: Steak od umělé inteligence

    Z krápníkové jeskyně do umělého mozku. Zažijte gastronomické dobrodružství, které překračuje hranice minulosti a vstupuje do zářivého světa budoucnosti. Restaurace Triton...

    Marek Zelený25.3.2024
  • Prožijte Velikonoce v džungli města

    Pokud toužíte po nezapomenutelném zážitku o Velikonocích, nabízí se pro vás perfektní plán. Přijďte se připojit na speciální Velikonoční Jungle Brunch,...

    Marek Zelený22.3.2024
  • Hotel The Mozart Prague chystá velikonoční brunch

    Hotel The Mozart Prague připravil ideální příležitost, jak oslavit příchod jara s blízkými, a to speciální nedělní velikonoční brunch. Tento jedinečný...

    Jan Pešek20.3.2024
  • Světový den vody 2024

    Světový den vody každoročně připadá na 22. března a tento rok je hlavním mottem “Voda pro mír”. Světový den vody se...

    Marek Zelený19.3.2024
  • The Artisan servíruje jarní menu plné svěžesti

    Pražská restaurace The Artisan vítá příchod jara s novým velikonočním menu. Svěží chutě přináší vybrané speciality inspirované Velikonocemi jak v týdenní...

    Marek Zelený19.3.2024
  • Velikonoce s Baronem

    Velikonoce klepou na dveře, a jak lépe je strávit než v přítomnosti prvotřídních českých ovocných specialit a pálenek Baron Hildprandt. Nenechte...

    Marek Zelený18.3.2024
  • Deer s novým kreativním menu

    Vyhlášená restaurace Deer v historickém centru Prahy představuje nové menu. Šéfkuchař Lubomír Dolejš opět nezklamal a menu pošoupl opět výše. Je...

    Marek Zelený18.3.2024
  • Barmani z Baru, který neexistuje přijíždí do Prahy

    V úterý 19. března se za smíchovský bar Back Doors postaví dvojice Rudolf Forman a Tomáš Křemenák z Baru, který neexistuje....

    Jan Pešek12.3.2024
  • V nově otevřeném Gabby’s baru se hraje

    Nově otevřený Gabby’s Irish Pub ve Vladislavově ulici se těší neuvěřitelnému zájmu. Od středy do neděle se zde přesně v 18hodin...

    Marek Zelený12.3.2024
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.