Atmosféra pařížských kaváren, vzorná obsluha a poctivá domácí kuchyně. Takové jsou hlavní devizy oblíbeného podniku v Palackého ulici. Na menu Café Colore hosté najdou řadu krásných a chutných pokrmů z české i mezinárodní kuchyně, které připravuje zkušený šéfkuchař Luboš Leopold. Kulinární nabídka Café Colore je velmi pestrá a zahrnuje pokrmy od zvěřiny a staročeských jídel až po moderní jídla inspirovaná asijskou či americkou kuchyní. Zatímco na stálém menu jsou zařazeny největší stálice podniku, jako je smažený řízek, kombinace malých burgerů či oblíbené saláty, v tom aktuálním se objevují spíše sezónní a zajímavě připravené pokrmy.
Ozdobou současné nabídky je domácí husí paštika, výtečný kaštanový krém s kuřecím chipsem či kreativně připravená pražská šunka, která je servírovaná s jablky pečenými v badyánovém karamelu a křenovou šlehačkou. Potěší také grilovaný losos na citronové trávě s kokosovou omáčkou a koriandrem, inspirovaná thajskou kuchyní.
Milovníci masa se mohou těšit na kuřátko v parmazánové krustě servírované s pečeným fenyklem a bramborovým škubánkem, kančí kýtu na víně či na grilovanou krkovici s hříbky a kaštanovým pyré.
V denní nabídce obědového menu se často objevují staročeská jídla, třeba houbový kuba s husím prsíčkem. A nesmíme zapomenout ani na znamenité dezerty, především skvělé horké višně v čokoládě podávané s citronovým sorbetem.
Příjemná je také bohatá nabídka rozlévaných tuzemských i zahraničních vín, zaměřená na prezentaci menších a méně známějších vinařů. Rozlévá se například mělnický sekt, portugalské rosé či krásná vína z Kolby či ze Spielbergu.
Více z rubriky Gastro
-
Za středomořskou kuchyní do Hliněné bašty
Dlouholeté zkušenosti a mimořádně poctivá práce šéfkuchaře Hynka Vávry udělaly z Hliněné bašty jeden z majáků tuzemské gastronomie. Vyhlášená průhonická restaurace...
13.5.2022 -
The Emblem Hotel připraven na byznys snídaně
Dopřát si vydatnou a chutnou snídani je snem každého, kdo se během dne ani na chvíli nezastaví. Pokud se vám však...
9.5.2022 -
Zlonínský Dvůr otevřen
Koncem minulého roku byl za Prahou otevřen smělý koncept. Nyní se vše ustálilo a Zlonínský Dvůr hrdě hlásá do světa, máme...
9.5.2022 -
Opravdová Piňa Colada
Karibské moře šplouchá líbezně do rytmu. Nohy zabořené v horkém písku a v ruce opojný nápoj Piňa Colada. To je pro...
5.5.2022 -
Česko zná svá nejlepší růžová, šumivá a perlivá vína roku 2022
Ve středu 27. dubna zasedla v prostorách zámečku ve Velkých Pavlovicích odborná komise, aby v rámci soutěží Jarovín Rosé a Král...
2.5.2022 -
Nový přístup ke casual degustacím
Restaurace J&J v Teplicích, patřící do ryze české sítě Lagarto, přinesla na sever svěží gastronomický vánek v podobě casual fine dining....
2.5.2022 -
Sommelier Branko Černý láká na růžová vína
V České republice působí spousta výborných sommelierů, ale jen nemnoho z nich se specializuje výhradně na česká a moravská vína. A...
28.4.2022 -
Four Seasons Hotel Prague obhájil 5 hvězd v celosvětovém hodnocení luxusních hotelů
Four Seasons Hotel Prague je jediným hotelem v České republice, který byl oceněný nejvyšším hodnocením v globálním průvodci Forbes Travel Guide...
28.4.2022 -
Španělsko na dosah: Tapas Bar Miró
Temperament Španělů dokonale vystihl Woody Allen ve svém romanticky pojatém dramatu Vicky Cristina Barcelona. Bouřlivé emoce, vášeň ale i fantastické chutě...
24.4.2022