Sociální sítě
Nahoru

Czapek svádí svým luxusním pojetím

Czapek & Cie se zúčastní největšího světového veletrhu hodinek, aby tu předvedl tři nové interpretace své kolekce Quai des Bergues. Značka, jejíž historické a estetické kořeny sahají k polskému hodináři narozenému v Čechách, se oficiálně znovuzrodila před pouhým půlrokem, 10. listopadu 2015. Díky inovační strategii financování se nyní všichni její fanoušci mohou stát spoluvlastníky a spolutvůrci zároveň.

Czapek Enamel grand feu secret sentence close-upInspirací hodinek Quai des Bergues byly kapesní hodinky 3430, vytvořené v 19.století 39letým Františkem Czapekem, hodinářem mezinárodního věhlasu.. „Jsou to velmi elegantní hodinky s jasně čitelným číselníkem, čistými liniemi a vysoce kvalitním strojkem,“ říká Xavier de Roquemaurel, jeden ze tří členů vedení obnovené značky. „Quai des Bergues 21. století však neimitují minulost. Mají pečlivě propracovaný design, jako kdyby František Czapek pokračoval v práci až do dnešní doby.“

Czapek QdB N°33 lys or noir dialNabízí se dvě nové interpretace, každá se svébytnými rysy. Například model č. 33 je tradiční, s podlouhlým, útlým liliovým květem, který je věrnou replikou původních ruček. Černý rhodiový povlak jim dodává nepopiratelný moderní vzhled a výrazný kontrast vůči číselníku. Stejně současné je i pouzdro modelu č. 27 v provedení „Diamondblack“. To vytváří lesklý a přesto průhledný černý povrch, neboť pohlcuje záření viditelných vlnových délek a díky své extrémní tvrdosti hodinky chrání.

Czapek QdB N°31 soldierKaždý číselník z tvrzeného smaltu obsahuje utajený podpis Františka Czapeka. Společně s tímto podpisem, chránícím před padělky, může zákazník požádat i o to, aby byl na číselník umístěn další téměř neviditelný nápis. Tento nápad přišel od jednoho z investorů, který chtěl svému otci poslat osobní věnování. U modelu předváděného v Basileji vybrala firma pro ilustraci tohoto osobitého způsobu personalizace výrok nedávno zesnulého Davida Bowie. Nápis je viditelnýpouze tehdy, když sluneční paprsky zasvítí na číselník pod určitým úhlem. Jde o nejnovější způsob decentní personalizace.

Czapek QdB N°27 Diamondblack soldier white

Více z rubriky Hodinky

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.