Sociální sítě
Nahoru

Máchovo jezero oslavuje

V současné době se Máchovo jezero právem těší velkému zájmu, má totiž co nabídnout. Kromě čtyř nádherných písečných pláží, lákajících ke slunění a koupání, jsou to například nedaleké starobylé hrady Bezděz a Houska a hlavně okolní nádherná romantická krajina s mnoha cyklistickými trasami.

Kopie souboru Máchovo jezeroPokud zrovna nepřeje počasí koupání, nevadí. Jednou z dalších vyhledávaných atrakcí Máchova jezera je místní flotila čtyř výletních lodí, jejíž historie se začala psát již ve 20. letech minulého století. Služebně nejstarší jsou lodě Jarmila a Hynek, nejmladší naopak Racek a bezesporu nejpopulárnější je největší loď Máj. Na své si po třiceti letech od letošního roku znovu přijdou sportovní rybáři a s nimi i ti, kteří chtějí rybaření jen vyzkoušet. K lovu totiž stačí nákup povolenky a dodržování rybářského řádu pro Máchovo jezero.

Kopie souboru vecerni.pristavKde se dá u Máchova jezera ubytovat a dobře najíst? Přímo na břehu jezera, na vlastním pozemku o rozloze 3,5 hektaru stojí nedávno zrekonstruovaný čtyřhvězdičkový Hotel Port, který se snaží dostát svému mottu: „Váš nový přístav“,  a to hlavně svými kvalitními službami. V jeho komfortních pokojích s výhledem na jezero, v restauraci s moderní gastronomií a v dobře vybaveném wellness  centru, ve kterém nechybí ani venkovní a vnitřní bazén, už zakotvilo nejen mnoho milovníků sportu, ale i rodiny s dětmi a také zamilované páry. Ty zde strávily buď romantický víkend, nebo zde spolu s nejbližšími slavili svůj vstup do manželství. Blízkost jezera a široká škála sportovních aktivit sem láká i mnoho zajímavých firemních akcí a odborných konferencí.IMG_4172Krásu Máchova jezera obdivovalo před námi již mnoho generací návštěvníků, má totiž velmi dávnou historii. Významné milníky si připomíná právě letos, slaví nejen 700 let od narození svého zakladatele Karla IV.(14. května 1316), který tento „ Velký rybník pod hradem Bezdězem“ nechal založit před 650ti lety, ale připomíná si i 180 let od prvního vydání Máchova Máje (23. dubna 1836) a 180 let od úmrtí Karla Hynka Máchy (6. listopadu 1836).

Více z rubriky Hotely

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.