Sociální sítě
Nahoru

Chřestové menu ve Spa hotelu Lanterna

Nechejte se na cestách unést lahodnou chutí mladého chřestu v jedinečných gastronomických kombinacích. Pokud plánujete cestu do Beskyd, nabízí se pro vás zážitek v podobě nového menu restaurace Vyhlídka ve Spa hotelu Lanterna, připravené šéfkuchařem Pavlem Václavíkem a jeho týmem. To je koncipováno tak, aby potěšilo i ty nejnáročnější gurmány. Toto pětichodové menu z královské“ zeleniny, tedy chřestu, si můžete vychutnat až do konce června.

Valachy_chrestove menu 01Užijte si jednoduchost chuti i harmonii kombinací doplněnou o degustaci vín vybraných sommeliérem Miroslavem Sochorou tak, aby podpořila a doplnila chuť jednotlivých chodů.

Valachy_chrestove menu 02Menu z královské zeleniny: 

  • Sekt Chardonnay, extra brut, GALA
  • Amuse bouche
  • Marinovaný norský losos s créme fraiche a jarním zeleninovým tartarem
  • Veltlínské zelené 2015 pozdní sběr „staré keře“, suché TRPĚLKA & OULEHLA
  • Chřestové cappuccino s makovou tyčinkou
  • Pošírovaný chřest s holandskou omáčkou, opečené brambůrky
  • Sauvignon 2015 výběr z hroznů, polosuché, KOVACS
  • Králičí roládka s kopřivovou fáší, chřestové ragú, halušky s pažitkou
  • Rulandské modré 2013 výběr z hroznů, suché, SEDLÁK
  • Oříškový řez s gratinovaným sněhovým krémem, mango sorbet
  • Rosé Horák 2015 pozdní sběr, polosuché, HORÁK
  • Pralinky domácí výroby
  • Káva espresso

Valachy_chrestove menu 05

Více z rubriky Degustace

  • Předjaří v Benjaminu

    Benjamin si v předjarním čase připravil menu, které vychází především z půdních plodin. Tedy vše, co roste v zemi, například brambory,...

    Jan Pešek5.3.2020
  • Kančí hody v La Verandě

    Výtečné maso špičkové české zvěřiny v rozmanité úpravě podle různých národních receptů bude únorovým žolíkem oblíbené staroměstské restaurace La Veranda. Již...

    Jan Pešek30.12.2019
  • Listopad ve znamení nejlepšího šampaňského

    Už po třinácté se mohou všichni milovníci šampaňského a netradičních gastronomických zážitků těšit na unikátní festival Grand Jour de Champagne, který...

    Jan Pešek4.11.2019
  • Listopad ve znamení lanýžů i v restauraci Grand Cru

    Sezóna lanýžů právě vrcholí a proto Fine diningová restaurace Grand Cru, v čele s šéfkuchaři Svatoplukem Hemmerem a Sašou Pavlovičem, připravuje...

    Jan Pešek30.10.2019
  • Hon na ústřice v La Verandě

    Sezóna ústřic právě začala. A přestože milovníci těchto chuťově jedinečných mořských plodů tvrdí, že nejlepší ústřice je vždycky samotná, maximálně pokapaná...

    Jan Pešek24.10.2019
  • Pražský Benjamin v průvodci Michelin

    Restaurace Benjamin v pražských Vršovicích se dostala po pouhém roce působení do Michelinského průvodce. Utajená restaurace na nefrekventované ulici vyniká svým...

    Jan Pešek24.9.2019
  • Hergetova cihelna láká na podzim plný chutných překvapení

    Podzim plný kulinářských akcí. Oblíbená malostranská restaurace Hergetova cihelna má pro své hosty připravený pestrý podzimní program. V týdnu od 23....

    Jan Pešek23.9.2019
  • Restaurace Sia plánuje týden okořeněný chilli papričkami

    Šéfkuchař Jiří Štift z asijské restaurace Sia, která spadá do gastronomické aliance Together, a jeho tým se rozhodli navázat na úspěch...

    Jan Pešek16.9.2019
  • Il Giardino Toscano chystá večeři s michelinským šéfkuchařem

    Šéfkuchař michelinskou hvězdou ověnčené restaurace Vermeer nacházející se v amsterdamském hotelu NH Collection Barbizon Palace se chystá navštívit Prahu. Angličan Christopher...

    Jan Lidmaňský14.9.2019
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.
  • Villa Journal
    Villa journal je jediný časopis zaměřený na rezidenční bydlení a orientuje se na špičkové realizace, moderní architekturu a nadstandardní služby z této oblasti.