Sociální sítě
Nahoru

Luxus je i pomoc potřebným

Již pošesté zaměstnanci společnosti Jan Becher – Pernod Ricard opustili svoje kanceláře a vydali se v rámci celosvětového dne společenské odpovědnosti skupiny Pernod Ricard Responsib’All Day pomáhat. Přes 70 zaměstnanců z Prahy se na konci května vydalo na ovčí farmu v areálu Domova Bellevue v Ledcích u Slaného, aby svojí dobrovolnou prací podpořili občanské sdružení Etincelle. To se zaměřuje mimo jiné na projekty podporující vývoj a začleňování osob s mentálním a fyzickým handicapem. Ruku k dílu na farmě přiložila také ambasadorka sdružení Barbara Nesvadbová.

008 Ledecká farma_Responsib'ALL Day_2 6 2016Sociální farma v Ledcích byla založena sdružením Etincelle v roce 2008 za účelem zapojení handicapovaných klientů do práce v zemědělství. Na farmě s kapacitou pro 10 lidí s mentálním postižením se klienti starají o chov zemědělských zvířat a pěstování zeleniny. Pracovníci z řad společnosti Jan Becher – Pernod Ricard se k nim na jeden den připojili, aby si nejenom vyzkoušeli práci na farmě, ale hlavně pomohli s jejími opravami. Na konci dne zůstal za příjemně naladěnou skupinou v čele s generálním ředitelem společnosti Jan Becher – Pernod Ricard Marcem Beuve-Méry nejenom obrovský kus práce, ale také dobrý pocit z pomoci druhým.

009 Ledecká farma_Responsib'ALL Day_2 6 2016Mám velkou radost a jsem hrdý na to, že se naše společnost aktivně účastní globální iniciativy společnosti Pernod Ricard – je to skvělý důkaz toho, že odpovědnost a udržitelnost jsou součástí naší DNA. Projekt na farmě v Ledcích plně souzní s našimi cíli –pomáhat komunitě,” dodal pan Beuve-Méry. Během stejného dne, jen o  několik desítek kilometrů dál, pracovala druhá skupina 40 zaměstnanců v Karlových Varech, kde pomáhala se sázením stromů pro Lázeňské lesy.

007 Ledecka_ farma_Responsib'ALL Day_2 6 2016Do iniciativy Responsib’All day se celosvětově zapojilo 18.500 pracovníků společnosti Pernod Ricard, kteří se tak stali ambasadory naplňujícími svou společnou aktivitou závazky společenské odpovědnosti firmy. Těmi jsou podpora odpovědné konzumace alkoholu, ochrana životního prostředí a rozvoj společenského, kulturního a sociálního života místních komunit. Letošním tématem, v rámci kterého proběhlo po celém světě během jednoho dne na sto projektů, byla tvorba míst pro setkávání, kde si komunita může popovídat a sdílet společná témata.

V Pernod Ricard sami sebe definujeme jako „Tvůrce pohostinnosti“ („Créateurs de convivialité“), ale pohostinnost nemůže existovat bez pomoci ostatním. Při současné situaci, kdy se lidská společnost potýká se stále většími problémy, je důležité podporovat diskuze a setkání, ale také sdílení názorů a myšlenek mezi komunitami. Všichni naši zaměstnanci proto během šestého Responsib’All Day věnovali svůj čas na podporu místních společenství,“ dodává ředitel skupiny Pernod Ricard Alexandre Ricard.

Více z rubriky Nadace a pomoc

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.