Sociální sítě
Nahoru

Tři top hotely, ve kterých se budete cítit jako v galerii umění

SurreyHoliday_Page_2

Cestujete-li rádi, jistě oceníte i nějakou přidanou hodnotu. Co takhle se ubytovat v hotelu, který je v druhém plánu také úžasnou dechberoucí galerií umění?

The Surrey v New Yorku

O exkluzivní artovou výzdobu Surrey se postarala zakladatelka ArtMuse Natasha Schlesinger a schromáždila pro pětihvězdičkový hotel úžasnou sbírku umění. Natasha se stará také o pravidelné sezónní výstavy umění pořádané v Surrey. Uvnitř hotelu naleznete špičkové masterpiesy například od Chucka Close, Jimmie Martina či Jenny Holzer. Od 31. srpna budete mít navíc šanci v Surrey vidět exkluzivní uměleckou instalaci ArtSpeak, která bude zaměřena na artové komentáře kultury a společnosti současnými umělci přes jejich osobní reflexi až po používání jasné symboliky.

the-surrey-penthouse-living-room

Arte Luise Kunsthotel v Berlíně

Intimní butikový typ hotelu naleznete přímo v centru města. Každý z 50 pokojů Arte Luise Kunsthotel je jedinečný, soliterní a byl vyzdoben různými renomovanými umělci. Andy Warhol například inspiroval umělce Heinera Meyera natolik, aby vytvořil pokoj s tématem Marilyn Monroe, zatímco umělec Volker Marz se rozhodl navrhnout apartmá inspirované americkým realistou malířem Edwardem Hopperem. Navíc naleznete ve vstupní hale úžasnou sochu holandského umělce Hanse van Meeuwena, stejně jako umělecké galerii, která může být použita pro umělecké eventy.

frontside

Brown’s Hotel v Londýně

Historická budova Brownova Hotelu je mimojiné také domovem velmi populární restaurace Hix Mayfair, která ve svém interiéru představuje současné umění i významné současné umělce, jako třeba Tracey Emin proslulou svým neonovým uměním. Hotel také každoročně hostí eventy London Art Weekendu, který se letos koná ve více než 50 galeriích Londýna od 1. do 3. července. Letos už po 150 bude galerie a aukční dům Mayfair prezentovat ta největší světová díla sběratelského umění. Hosté Brow’s si pak budou moci zažít rozmanitost této vzrušující události při rozhovorech s umělci či procházkách po galeriích umění.

rocco-forte-brown-s-hotel-12

Více z rubriky Travel

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.