Sociální sítě
Nahoru

Ochutnejte letní Itálii v restauraci Vyhlídka

Lehká, svěží, nekomplikovaná, postavená na kvalitních čerstvých surovinách – taková je tradiční italská gastronomie. Není tedy divu, že právě v letním období, které přeje lehkým a jednoduchým pokrmům, se Itálie stala hlavním tématem menu zážitkové restaurace Vyhlídka ve Spa hotelu Lanterna. „Valašsko a Itálie mají v gastronomii mnoho společného. Pokrmy jsou jednoduché, založené na tom, aby vynikla chuť vybrané suroviny. Nové menu je průřezem italskými tradičními známými i méně známými pokrmy, které jsme ztvárnili „po našem“, s nádechem Valašska,“ říká šéfkuchař Pavel Václavík.

Valachy_Vitello Tonnato zeleninovy kaviar bazalkovy chlebPředkrmem menu je tradiční italské Vitello Tonnato, jehož základem jsou studené plátky telecího masa. V rámci menu Letní Itálie je kuchaři dozdobili neobvyklým, ale chuťově zajímavým kaviárem z kořenové zeleniny a bazalkovým chlebem (pečivem obarveným bazalkou).

Valachy_Valachy_Makove tagliolini Prosciutto ParmazanCo by byla italská gastronomie bez těstovin všech možných tvarů? V menu restaurace Vyhlídka ochutnáte takzvané tagliolini – tenčí těstoviny kruhového profilu, v podání kuchařů Lanterny vylepšené o tradiční valašskou surovinu – mák.

Valachy_Veprova licka pecena korenova zelenina hraskove lusky bramborove pyre (2)Mezichod potěší milovníky letních jahod, které jsou servírovány s kachními prsíčky a řepnými lístky. Hlavní chod – vepřová líčka – koresponduje s oblibou Italů v delikatesách z různých částí masa. „Hovězí líčka připravujeme v naší hotelové kuchyni vcelku běžně. Vepřová nejsou tak běžná, přitom jsou jemnější, šťavnatější. Mě osobně tato surovina nadchla,“ dodává Pavel Václavík.

Valachy_Amarettove mascarpone kavove pusinky pomerancovy sorbetA za zmínku rozhodně stojí i sladká tečka za menu – tiramisu v méně obvyklé podobě s Amarettem.

Menu je v nabídce restaurace Vyhlídka v červenci a srpnu 2016:

• Letní Itálie

• Tygří kreveta, limetková zelenina

• Prosecco Treviso DOC, extra dry COLSALIZ

• Vitello Tonnato, zeleninový kaviár, bazalkový chléb

• Pinot Grigio 2015 IGT Veneto, ZENATO

• Makové tagliolini, Prosciutto, Parmazán

• Valpolicella 2013 DOC classico superiore, ZENATO

• Filírovaná kachní prsíčka, řepné lístky, jahody

• Gavi 2014 DOCG Piemont, MICHELE CHIARLO

• Vepřová líčka pečená, kořenová zelenina, hráškové lusky, bramborové pyré

• Gotico 2013 DOP Rosso Piceno Superiore Toskánsko CIÚ CIÚ

• Amarettové mascarpone, kávové pusinky, pomerančový sorbet

• Moscato d´Asti 2015 DOCG Piemont, MICHELE CHIARLO

• Pralinky z naší pekárny

• Káva

Více z rubriky Degustace

  • Degustace v PRU58

    Restaurace PRU58 v pražských Holešovicích je gastronomickým klenotem. Vzdušný prostor plný květin po příchodu vyvolává pocit, že člověk vstoupil do asijské...

    Marek Zelený21.3.2022
  • Španělské sýry jako gastronomický poklad

    Prosluněné a životem tepající Španělsko láká k návštěvě nejen pro své blahodárné klima a příjemnou atmosféru. Za ozkoušení stojí také místní...

    Karolína Steinbergerová18.2.2022
  • Gurmánské toulky Španělskem

    Španělsko patří mezi nejdostupnější a neoblíbenější evropské destinace. A není divu. Příjemné počasí a bohatá kultura v kombinaci se skvělým jídlem...

    Karolína Steinbergerová21.10.2021
  • Benjamin opět otevírá

    Fine dining restaurace Benjamin v posledních měsících šla cestou zážitku až domů, kdy šéfkuchaři Gavin Lewis a Jakub Červenka jezdili do...

    Marek Zelený12.10.2021
  • Rakousko-uherská hostina v restauraci Augustine na Malé straně

    Vraťte se do historie a ochutnejte tradiční pokrmy podle receptů z kuchařky z roku 1905. Budete mít příležitost ochutnat německá, rakouská...

    Jan Pešek11.10.2021
  • Kulinářský Trezor šéfkuchaře Marka Fichtnera otevřel své dveře hostům

    Minulý týden se v elegantních gočárovských prostorech bývalého bankovního trezoru restaurace Červený jelen v centru Prahy začalo podávat výběrové tříchodové menu,...

    Jan Pešek4.10.2021
  • Prodlužte si léto osvěžujícím nealko drinkem Passion smash

    Letní hřejivé paprsky vystřídalo šumění barevného listí a typické počasí babího léta. Ve společnosti mocktailu Passion smash s hořko-kyselými tóny exotického...

    Karolína Steinbergerová30.9.2021
  • Květák z La Rotonde

    Restaurace La Rotonde, která se nachází pod střechou hotelu Alcron, působí velmi nenápadně. Art deco styl se prolíná celou restaurací a...

    Jan Pešek6.9.2021
  • Rolls-Royce mezi šunkami

    Sušená šunka jamón je zcela jistě jednou z nejoblíbenějších španělských pochutin. Jamón ale není jenom jeden, vaše chuťové pohárky můžete provést celou...

    Karolína Steinbergerová13.8.2021
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.