Sociální sítě
Nahoru

Ochutnejte letní Itálii v restauraci Vyhlídka

Lehká, svěží, nekomplikovaná, postavená na kvalitních čerstvých surovinách – taková je tradiční italská gastronomie. Není tedy divu, že právě v letním období, které přeje lehkým a jednoduchým pokrmům, se Itálie stala hlavním tématem menu zážitkové restaurace Vyhlídka ve Spa hotelu Lanterna. „Valašsko a Itálie mají v gastronomii mnoho společného. Pokrmy jsou jednoduché, založené na tom, aby vynikla chuť vybrané suroviny. Nové menu je průřezem italskými tradičními známými i méně známými pokrmy, které jsme ztvárnili „po našem“, s nádechem Valašska,“ říká šéfkuchař Pavel Václavík.

Valachy_Vitello Tonnato zeleninovy kaviar bazalkovy chlebPředkrmem menu je tradiční italské Vitello Tonnato, jehož základem jsou studené plátky telecího masa. V rámci menu Letní Itálie je kuchaři dozdobili neobvyklým, ale chuťově zajímavým kaviárem z kořenové zeleniny a bazalkovým chlebem (pečivem obarveným bazalkou).

Valachy_Valachy_Makove tagliolini Prosciutto ParmazanCo by byla italská gastronomie bez těstovin všech možných tvarů? V menu restaurace Vyhlídka ochutnáte takzvané tagliolini – tenčí těstoviny kruhového profilu, v podání kuchařů Lanterny vylepšené o tradiční valašskou surovinu – mák.

Valachy_Veprova licka pecena korenova zelenina hraskove lusky bramborove pyre (2)Mezichod potěší milovníky letních jahod, které jsou servírovány s kachními prsíčky a řepnými lístky. Hlavní chod – vepřová líčka – koresponduje s oblibou Italů v delikatesách z různých částí masa. „Hovězí líčka připravujeme v naší hotelové kuchyni vcelku běžně. Vepřová nejsou tak běžná, přitom jsou jemnější, šťavnatější. Mě osobně tato surovina nadchla,“ dodává Pavel Václavík.

Valachy_Amarettove mascarpone kavove pusinky pomerancovy sorbetA za zmínku rozhodně stojí i sladká tečka za menu – tiramisu v méně obvyklé podobě s Amarettem.

Menu je v nabídce restaurace Vyhlídka v červenci a srpnu 2016:

• Letní Itálie

• Tygří kreveta, limetková zelenina

• Prosecco Treviso DOC, extra dry COLSALIZ

• Vitello Tonnato, zeleninový kaviár, bazalkový chléb

• Pinot Grigio 2015 IGT Veneto, ZENATO

• Makové tagliolini, Prosciutto, Parmazán

• Valpolicella 2013 DOC classico superiore, ZENATO

• Filírovaná kachní prsíčka, řepné lístky, jahody

• Gavi 2014 DOCG Piemont, MICHELE CHIARLO

• Vepřová líčka pečená, kořenová zelenina, hráškové lusky, bramborové pyré

• Gotico 2013 DOP Rosso Piceno Superiore Toskánsko CIÚ CIÚ

• Amarettové mascarpone, kávové pusinky, pomerančový sorbet

• Moscato d´Asti 2015 DOCG Piemont, MICHELE CHIARLO

• Pralinky z naší pekárny

• Káva

Více z rubriky Degustace

  • Malbec slaví již podesáté svátek

    17. dubna se již tradičně po celém světě slaví svátek populární argentinské odrůdy Malbec. Malbec je známý pro svou temnou až...

    Jan Pešek15.4.2020
  • Předjaří v Benjaminu

    Benjamin si v předjarním čase připravil menu, které vychází především z půdních plodin. Tedy vše, co roste v zemi, například brambory,...

    Jan Pešek5.3.2020
  • Kančí hody v La Verandě

    Výtečné maso špičkové české zvěřiny v rozmanité úpravě podle různých národních receptů bude únorovým žolíkem oblíbené staroměstské restaurace La Veranda. Již...

    Jan Pešek30.12.2019
  • Listopad ve znamení nejlepšího šampaňského

    Už po třinácté se mohou všichni milovníci šampaňského a netradičních gastronomických zážitků těšit na unikátní festival Grand Jour de Champagne, který...

    Jan Pešek4.11.2019
  • Listopad ve znamení lanýžů i v restauraci Grand Cru

    Sezóna lanýžů právě vrcholí a proto Fine diningová restaurace Grand Cru, v čele s šéfkuchaři Svatoplukem Hemmerem a Sašou Pavlovičem, připravuje...

    Jan Pešek30.10.2019
  • Hon na ústřice v La Verandě

    Sezóna ústřic právě začala. A přestože milovníci těchto chuťově jedinečných mořských plodů tvrdí, že nejlepší ústřice je vždycky samotná, maximálně pokapaná...

    Jan Pešek24.10.2019
  • Pražský Benjamin v průvodci Michelin

    Restaurace Benjamin v pražských Vršovicích se dostala po pouhém roce působení do Michelinského průvodce. Utajená restaurace na nefrekventované ulici vyniká svým...

    Jan Pešek24.9.2019
  • Hergetova cihelna láká na podzim plný chutných překvapení

    Podzim plný kulinářských akcí. Oblíbená malostranská restaurace Hergetova cihelna má pro své hosty připravený pestrý podzimní program. V týdnu od 23....

    Jan Pešek23.9.2019
  • Restaurace Sia plánuje týden okořeněný chilli papričkami

    Šéfkuchař Jiří Štift z asijské restaurace Sia, která spadá do gastronomické aliance Together, a jeho tým se rozhodli navázat na úspěch...

    Jan Pešek16.9.2019
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.
  • Villa Journal
    Villa journal je jediný časopis zaměřený na rezidenční bydlení a orientuje se na špičkové realizace, moderní architekturu a nadstandardní služby z této oblasti.