Nalaďte se na Karlovský gastrofestival. Jen dva dny před jeho konáním si dopřejte speciální menu o sedmi chodech od týmu, který je držitelem ocenění Nejlepší luxusní restaurace 2015 portálu Tripadvisor, pravidelně obsazuje první příčky prestižních soutěží a řadí se ke špičce v ČR. Šéfkuchař Terasy U Zlaté studně Pavel Sapík jako host Spa hotelu Lanterna!
Ladění na Karlovský gastrofestival s Terasou U Zlaté studně
• Kdy: 28. září 2016 od 18 hodin (státní svátek)
• Kde: zážitková restaurace Vyhlídka (Spa hotel Lanterna)
• Cena: 4 490 Kč/osoba (zahrnuje ubytování na 1 noc ve Spa hotelu Lanterna**** 28. – 29. 9. 2016), 2 990 Kč/osoba (bez ubytování)
• Délka trvání: cca 4 hodiny
• Dress code: doporučujeme smart casual
Zážitkový pobyt zahrnuje:
• sedmichodové degustační menu připravené šéfkuchařem vyhlášené Terasy U Zlaté studně, Pavlem Sapíkem a doplněné o vybraná vína
• ubytování a snídani formou bufé s rozšířenou nabídkou superpotravin pro váš zdravý životní styl – pouze pro ubytované
• neomezený vstup do relaxačního centra L-Spa v hotelu Lanterna – pouze pro ubytované
• neomezený vstup do Wellness Horal – 3,5 km od hotelu Lanterna (termální bazény, saunový svět, kardio fitness) – pouze pro ubytované
• parkování zdarma
Degustační menu podávané se selekcí tradičních moravských vín
• Mousse z kozího sýra „Buche Affinne“ se zeleným chřestem, sušenými cherry tomaty a houbovým pestem
• Chardonnay sekt extra brut, Vinařství Gala
• Grilovaná mušle Sv. Jakuba na risottu „Carnaroli“ z červené řepy podávané s čerstvě strouhanými lanýži, sýrem Grana Padano a chipsem z červené řepy přelité lanýžovým glazé
• Veltlínské zelené – pozdní sběr 2015, Vinařství Trpělka&Oulehla
• Paté z kachních jater „Foie Gras“ v perníkovém mantlu na domácí briošce podávané s uzenými kachními prsy a pečenými pomeranči
• Ryzlink Vlašský – výběr z bobulí 2013, Vinařství Kadrnka
• Dýňový velouté s křupavou oplatkou
• Na másle pečený mořský vlk podávaný na houbovém ragú a kapustě, s bramborami „La Ratte“, přelitý máslovým glazé
• Chardonnay – pozdní sběr 2013, Vinařství Sedlák
• Pečený daňčí hřbet podávaný s karamelizovanými broskvemi, lesními plody a hlívou ústřičnou, přelité omáčkou Grand Veneur
• Pinot Noir – výběr z hroznů 2013, Vinařství Libor Veverka
• Studený čokoládový fondant s malinovou pěnou, domácí čokoládovou zmrzlinou a malinovou makronkou
• Svatovavřinecké – ledové víno 2008, Vinařství Kořínek
• Variace domácích pralinek a „petit fours“
• Zlatá sllivovice – „Kosher“ 5 let, Rudolf Jelínek