Sociální sítě
Nahoru

Degustační večer s Pavlem Sapíkem

Nalaďte se na Karlovský gastrofestival. Jen dva dny před jeho konáním si dopřejte speciální menu o sedmi chodech od týmu, který je držitelem ocenění Nejlepší luxusní restaurace 2015 portálu Tripadvisor, pravidelně obsazuje první příčky prestižních soutěží a řadí se ke špičce v ČR. Šéfkuchař Terasy U Zlaté studně Pavel Sapík jako host Spa hotelu Lanterna!

3C7I7575Ladění na Karlovský gastrofestival s Terasou U Zlaté studně

• Kdy: 28. září 2016 od 18 hodin (státní svátek)

• Kde: zážitková restaurace Vyhlídka (Spa hotel Lanterna)

• Cena: 4 490 Kč/osoba (zahrnuje ubytování na 1 noc ve Spa hotelu Lanterna**** 28. – 29. 9. 2016), 2 990 Kč/osoba (bez ubytování)

• Délka trvání: cca 4 hodiny

• Dress code: doporučujeme smart casual

Zážitkový pobyt zahrnuje: 

•  sedmichodové degustační menu připravené šéfkuchařem vyhlášené Terasy U Zlaté studně, Pavlem Sapíkem a doplněné o vybraná vína

•  ubytování a snídani formou bufé s rozšířenou nabídkou superpotravin pro váš zdravý životní styl – pouze pro ubytované

• neomezený vstup do relaxačního centra L-Spa v hotelu Lanterna – pouze pro ubytované

•  neomezený vstup do Wellness Horal – 3,5 km od hotelu Lanterna (termální bazény, saunový svět, kardio fitness) – pouze pro ubytované

•  parkování zdarma

IMG_9562-1024x861 (2)Degustační menu podávané se selekcí tradičních moravských vín

• Mousse z kozího sýra „Buche Affinne“ se zeleným chřestem, sušenými cherry tomaty a houbovým pestem

• Chardonnay sekt extra brut, Vinařství Gala

• Grilovaná mušle Sv. Jakuba na risottu „Carnaroli“ z červené řepy podávané s čerstvě strouhanými lanýži, sýrem Grana Padano a chipsem z červené řepy přelité lanýžovým glazé

• Veltlínské zelené – pozdní sběr 2015, Vinařství Trpělka&Oulehla

• Paté z kachních jater „Foie Gras“ v perníkovém mantlu na domácí briošce podávané s uzenými kachními prsy a pečenými pomeranči

• Ryzlink Vlašský – výběr z bobulí 2013, Vinařství Kadrnka

• Dýňový velouté s křupavou oplatkou

• Na másle pečený mořský vlk podávaný na houbovém ragú a kapustě, s bramborami „La Ratte“, přelitý máslovým glazé

• Chardonnay – pozdní sběr 2013, Vinařství Sedlák

• Pečený daňčí hřbet podávaný s karamelizovanými broskvemi, lesními plody a hlívou ústřičnou, přelité omáčkou Grand Veneur

• Pinot Noir – výběr z hroznů 2013, Vinařství Libor Veverka

• Studený čokoládový fondant s malinovou pěnou, domácí čokoládovou zmrzlinou a malinovou makronkou

• Svatovavřinecké – ledové víno 2008, Vinařství Kořínek

• Variace domácích pralinek a „petit fours“

• Zlatá sllivovice – „Kosher“ 5 let, Rudolf Jelínek

Golden well214

Více z rubriky Degustace

  • Malbec slaví již podesáté svátek

    17. dubna se již tradičně po celém světě slaví svátek populární argentinské odrůdy Malbec. Malbec je známý pro svou temnou až...

    Jan Pešek15.4.2020
  • Předjaří v Benjaminu

    Benjamin si v předjarním čase připravil menu, které vychází především z půdních plodin. Tedy vše, co roste v zemi, například brambory,...

    Jan Pešek5.3.2020
  • Kančí hody v La Verandě

    Výtečné maso špičkové české zvěřiny v rozmanité úpravě podle různých národních receptů bude únorovým žolíkem oblíbené staroměstské restaurace La Veranda. Již...

    Jan Pešek30.12.2019
  • Listopad ve znamení nejlepšího šampaňského

    Už po třinácté se mohou všichni milovníci šampaňského a netradičních gastronomických zážitků těšit na unikátní festival Grand Jour de Champagne, který...

    Jan Pešek4.11.2019
  • Listopad ve znamení lanýžů i v restauraci Grand Cru

    Sezóna lanýžů právě vrcholí a proto Fine diningová restaurace Grand Cru, v čele s šéfkuchaři Svatoplukem Hemmerem a Sašou Pavlovičem, připravuje...

    Jan Pešek30.10.2019
  • Hon na ústřice v La Verandě

    Sezóna ústřic právě začala. A přestože milovníci těchto chuťově jedinečných mořských plodů tvrdí, že nejlepší ústřice je vždycky samotná, maximálně pokapaná...

    Jan Pešek24.10.2019
  • Pražský Benjamin v průvodci Michelin

    Restaurace Benjamin v pražských Vršovicích se dostala po pouhém roce působení do Michelinského průvodce. Utajená restaurace na nefrekventované ulici vyniká svým...

    Jan Pešek24.9.2019
  • Hergetova cihelna láká na podzim plný chutných překvapení

    Podzim plný kulinářských akcí. Oblíbená malostranská restaurace Hergetova cihelna má pro své hosty připravený pestrý podzimní program. V týdnu od 23....

    Jan Pešek23.9.2019
  • Restaurace Sia plánuje týden okořeněný chilli papričkami

    Šéfkuchař Jiří Štift z asijské restaurace Sia, která spadá do gastronomické aliance Together, a jeho tým se rozhodli navázat na úspěch...

    Jan Pešek16.9.2019
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.
  • Villa Journal
    Villa journal je jediný časopis zaměřený na rezidenční bydlení a orientuje se na špičkové realizace, moderní architekturu a nadstandardní služby z této oblasti.