Pokud jste si oblíbili superpotraviny, určitě vyzkoušejte matchu – 100% zelený čaj z Japonska, který se vyrábí z lístků čajovníku pěstovaného na částečně zastíněných polích a vyniká vysokým podílem aminokyselin, antioxidantů a minerálů. Kvalitní odrůdy pocházející z produkce elitních japonských farmářů neobsahují umělá barviva, přísady ani konzervační látky a kromě smaragdového zbarvení je poznáte podle dokonalé konzistence a jemně nasládlé chuti.
Matchu můžete připravit mnoha způsoby. Chcete-li si ji vychutnat v podobě čaje, nasypte 2 g zeleného prášku do misky a zalijte ho zhruba 2 dcl vody o teplotě 65 °C. Pro získání ideální konzistence budete potřebovat metličku, případně shaker či ruční elektrický mixér. Výslednou směs míchejte tak dlouho, dokud se na hladině nevytvoří pěna. Kromě vody lze matchu kombinovat také s kravským, kokosovým, mandlovým či sójovým mlékem, vynikající je i jako součást ovocných či zeleninových smoothies.